Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F12%2Fimages easyblog images 928 f225425ad4e97f603b376b8125383fae XL

Ελεάννα Πουλίδα: Μία νέα ηθοποιός που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

Η Ελεάννα Πουλίδα είναι μία νέα ηθοποιός που εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.  Συμμετέχει στην παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος, η ζωή μου » στο θέατρο Γιάννης Μόρτζος-Τέσσερις Εποχές στο πλευρό του Γιάννη Μόρτζου και της Γιούλης Ζήκου.

 

Πώς νιώθεις που συμμετέχεις σε μία τόσο σπουδαία παραγωγή;

 

Σίγουρα τυχερή διότι η παραγωγή απαρτίζεται από ανθρώπους που πρώτα από όλα έχουν αγάπη για το θέατρο και σέβονται το κοινό τους. Είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα γιατί κάνω τα πρώτα μου βήματα στο πλευρό δύο ανθρώπων (του Γιάννη Μορτζου και της Γιούλης Ζήκου) που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο θεατρικό σανίδι και όχι μόνο. Πρόκειται για μια παράσταση που διδάσκει στους μικρούς και θυμίζει στους μεγάλους την ιστορία αυτού του τόπου.

 

Ποιόν ρόλο υποδύεσαι;

 

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι της πρώτης γυναίκας του Βενιζέλου, της Μαρίας Κατελούζου, η οποία υπήρξε σταθμός στην ζωή του. Εμφανίζεται στην σκηνή σαν όραμα κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών της ζωής του. Ο διάλογος μεταξύ τους είναι αυθεντικός, ειλικρινής και προσδίδει μια νότα τραγικότητας στην εξέλιξη του έργου.

 

Θαυμάζεις τον Ελευθέριο Βενιζέλο;

 

Πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία ενίσχυσε με τις πράξεις της το ελληνικό κράτος υλοποιώντας την μεγάλη ιδέα και φέρνοντας την Ελλάδα στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε την Κρήτη και μαζί της όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά μαζί με ένα μεγάλο φορτίο: την απώλεια της γυναίκας του ,τον εθνικό διχασμό και αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίες εναντίον του.

 

Ποιό μήνυμα περνά η παράσταση στον θεατή;

 

Εξαρτάται από το κοινό. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνήθως, πέρα από την συγκίνηση που νιώθουν,  θα έλεγε κανείς ότι ξυπνούν μέσα τους οι αναμνήσεις. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι εκείνοι που, μετά το τέλος της παράστασης, μοιράζονται μαζί μας τα έντονα αυτά συναισθήματα που τους γέννησε η ιστορική φύση του έργου. Αντίθετα, για τoυς θεατές μικρότερης ηλικίας, είναι ένα μάθημα ιστορίας και πολιτισμού που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους ζωντανά και παραστατικά με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή στην λεπτομέρεια.

 

Ποιός είναι ο ρόλος που ονειρεύεσαι να ενσαρκώσεις;

 

Αν υπάρχει ένας ρόλος ο οποίος με έχει αγγίξει, είναι η Λαίδη Άννα από το έργο «Ριχάρδος Γ΄»  του Σαίξπηρ. Πρόκειται για μια γυναίκα γεμάτη πόνο και μίσος που η μοίρα τής στέρησε όλα τα στηρίγματά της.

 

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης
Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

 

Παίζουν
Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Βαγγέλης Πετρόπουλος και Τιτίκα Μαρίνου

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 7 μ.μ.
Πέμπτη: 9 μ.μ.
Παρασκευή: 9 μ.μ.
Σάββατο: 9 μ.μ.
Κυριακή: 7 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη , Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο : 15 ευρώ
Κυριακή (λαϊκή απογευματινή) : 10 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης
1 ώρα και 40 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr

 

Facebook group της παράστασης
https://www.facebook.com/groups/287741081433251/

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED