«Φόρος τιμής» στους τεχνίτες η φετεινή συλλογή υψηλής ραπτικής των Dolce & Gabbana

Η φετινή συλλογή Alta Moda ( Υψηλή Ραπτική ) των Dolce & Cabbana, ήταν ένας φόρος τιμής στους τεχνίτες της μόδας.

Κάθε μία από τις 89 εμφανίσεις  της επίδειξης, που ονομαζόταν, “La Rinascita” (Αναγέννηση), ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και εξολοκλήρου φτιαγμένη στο χέρι.

Η δημιουργία τους έγινε σε ένα μιλανέζικο ατελιέ που οργάνωσαν οι σχεδιαστές μέσα πανδημία, για να στηρίξουν την χειροποίητη μόδα.

Το εργαστήριο αυτό στελεχώνουν εκπαιδευμένοι τεχνίτες ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.

Ουσιαστικά οι Dolce & Cabbana προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν τις τεχνικές τους στην επόμενη γενιά, θεωρώντας ότι η τέχνη της μόδας στηρίζεται στη δυναμική των τεχνιτών της.

Ίσως γιατί όπως δηλώνει και ο μεγάλος ιστορικός τέχνης, Sir Ernst.H.Gombrich, στην εισαγωγή του βιβλίου του “The story of art”: “There is really no such thing as Art, with a capital A. There are only artists.” (Πραγματικά δεν υπάρχει  Τέχνη με κεφαλαίο Τ. Υπάρχουν μόνο οι καλλιτέχνες).

Επομένως και η τέχνη της μόδας, ουσιαστικά  δημιουργείται από όλους όσους καταπιάνονται με αυτήν , σε όλα τα επίπεδα, από τον σχεδιαστή, τον κατασκευαστή, μέχρι τον στυλίστα αλλά και τον αγοραστή που θα κάνει τους δικούς του προσωπικούς συνδυασμούς.

My social Facebook | Instagram

Χριστίνα Λυμπεροπούλου Σχεδιάστρια Κοσμημάτων

Λατρεύω τη μόδα, το θέατρο και τη ζωγραφική. Μέσα από αυτές τις ασχολίες μου, ξεπήδησε πριν από 20 χρόνια και ο σχεδιασμός κοσμημάτων. Συνεργάστηκα για χρόνια με περιοδικά, στυλίστες και σχεδιαστές μόδας. Τα τελευταία 10 χρόνια αρθρογραφώ σε περιοδικά και site, μιλώντας σε Α΄ Πρόσωπο για τις εμπειρίες μου, την τρέχουσα στιγμή.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue