Γιατί πρέπει να επιλέγετε πιστοποιημένους εκπαιδευτές Yoga


3 Αυγ 2017

Η γιόγκα δεν είναι μια οποιαδήποτε μορφή άσκησης που μπορεί κανείς να την αντιγράψει στις κινήσεις της και να την αναπαράγει βλέποντας μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Αντίστοιχα, η βαθιά γνώση της, από τις λεπτομέρειες της ευθυγράμμισης, της ανατομίας και της δυναμικής της, έως τις φιλοσοφικές της πτυχές και τις ειδικές γνώσεις για την αναπνοή, είναι ελάχιστη προϋπόθεση για ασφαλή άσκηση που παρέχει όλα τα οφέλη της γιόγκα ανοίγοντας τις πόρτες διάπλατα σε ένα νέο κόσμο και ένα μοναδικό ταξίδι. Όπως συχνά εξηγούν με δύο λόγια οι γιόγκις η γιόγκα είναι ένα αναπάντεχα απελευθερωτικό, λυτρωτικό και μεταμορφωτικό ταξίδι προς τον εαυτό μας.

Ωστόσο, η ραγδαία αυξανόμενη δημοτκότητα της γιόγκα έχει οδηγήσει και στον πολλαπλασιασμό των δασκάλων γιόγκα. Εάν κανείς ξεκινήσει γιόγκα χωρίς την υποστήριξη πιστοποιημένων και πραγματικά καλά εκπαιδευμένων και καταρτισμένων δασκάλων θα είναι σαν να μην έχει κάνει πραγματικά γιόγκα ποτέ του. Αντιθέτως, το ταξίδι αυτό θα είναι πραγματικά μοναδικό και ανέλπιστα ευεργετικό εφόσον το καθοδηγούν με ασφάλεια και γνώση πιστοποιημένοι δάσκαλοι οι οποίοι συνεχίζουν να καταρτίζονται και να εξειδικεύονται χωρίς να επαναπαύονται στις αρχικές γνώσεις.

To αναγνωρισμένο κέντρο γιόγκα Athens Yoga Center είναι ένα παράδειγμα κέντρου όπου διδάσκει μια άρτια καταρτισμένη και διεθνώς πιστοποιημένη ομάδα από κορυφαίους δασκάλους στην Ελλάδα, ενώ μετακαλεί παγκοσμίως κορυφαίους δασκάλους για σεμινάρια και εκπαίδευση δασκάλων. Παράλληλα, τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων της Maja Zilih (E-RYT500, διδάσκει στην Ελλάδα και στην Αυστρία) και του Athens Yoga είναι πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα διεθνή προγράμματα υψηλού επιπέδου (Yoga Alliance), σχεδιασμένα να βοηθήσουν δασκάλους yoga να διακριθούν αποκτώντας σημαντικές δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, ανεπτυγμένη διαίσθηση και ευχέρεια στην επικοινωνία, όπως τα βασικής-αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης Foundations 200 – Advanced 300.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για athens yoga

Το πρόγραμμα 200 ωρών (Foundations 200) είναι ιδανικό για μαθητές που επιθυμούν να διδάσκουν yoga, για μαθητές που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην πρακτική και στη μελέτη της yoga, όπως επίσης και για ενεργούς δασκάλους yoga οι οποίοι θέλουν να βιώσουν τη μέθοδο της Maja. Είναι για άτομα που είναι παθιασμένα με την πρακτική της yoga και επιθυμούν να βρεθούν σε ένα πλούσιο και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης 300 ωρών (Advanced 300) MayaYoga – Athens Yoga αποτελεί μια διαδρομή εξέλιξης του δασκάλου σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στο προσωπικό επίπεδο και στο επίπεδο διδασκαλίας, ανακαλύπτοντας την αυθεντικότητά τους και βελτιώνοντας τις ικανότητες καθοδήγησης και υποστήριξης, διευρύνοντας το φάσμα των ομάδων των μαθητών που μπορούν να εξυπηρετήσουν.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue