Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F02%2Flikewomangr massage somatos 1

Γιατί το μασάζ δεν είναι μόνο για χαλάρωση; Δείτε 2 σημαντικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζετε

Τα κύρια οφέλη του μασάζ, τουλάχιστον αυτά που είναι εμφανή και γίνοντα άμεσα αντιληπτά από το μυαλό και το σώμα, είναι η χαλάρωση.

Όταν γίνεται με θέληση για φροντίδα, με κινήσεις που δεν πληγώνουν τους ιστούς, με την κατάλληλη για το εκάστοτε σώμα πίεση, τότε το μασάζ είναι απόλαυση.

Έχει όμως και κάποια άλλα οφέλη, που δεν είναι τόσο γνωστά και που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Η αλήθεια είναι πως το σώμα τα καταλαβαίνει, τα δέχεται, όταν οι συνεδρίες είναι επαναλαμβανόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γιατί μόνο τότε μπορείς να δεις τα πραγματικά οφέλη της μάλαξης.

Η μάλαξης, θεωρείται για χιλιάδες χρόνια από πολλές κουλτούρες (και την αρχαία Ελληνική) μέρος μια αποτελεσματικής θεραπείας σώματος και πνεύματος.

Ας δούμε παρακάτω κάποια θετικά σημεία που καλό είναι να τα γνωρίζουμε:

1. Κάνει απίστευτο καλό στην κίνηση της λέμφου.

Το λεμφικό σύστημα είναι σαν ένα έλος. Δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί, αν δεν κινήσουμε το σώμα μας. Στην λέμφο εγκλωβίζονται όλες οι τοξίνες του σώματός μας, που πρέπει να αποβληθούν. Αν εμείς δεν κινούμαστε (περπάτημα, τρέξιμο, ήπια άσκηση γενικότερα) καθημερινά, αν δεν πίνουμε αρκετό νερό και αν δεν έχουμε σχετική ηρεμία μέσα μας, οι τοξίνες δεν αποβάλλονται. Το μασάζ, λόγω των κινήσεων που γίνονται κατά την διάρκειά του από τον θεραπευτή, βοηθάει πολύ στην κίνηση της λέμφου και άρα στην αποτοξίνωσή μας !!!

2. Κάνει καλύτερη οξυγόνωση των ιστών.

Από το πολύ στρες, την καθιστική ζωή και κάποιες πιθανές κακώσεις ή θλάσεις από παλιά, οι μύες στο σώμα μας έχουν συρρικνωθεί. Πολύ λίγοι από εμάς κάνουμε καθημερινά διατάσεις, με τον σωστό τρόπο και διάρκεια, έτσι ώστε να κρατήσουμε ή να επαναφέρουμε την «κανονικότητα» των μυών μας. Η συρρίκνωση αυτή λοιπόν, πολλές φορές εκφράζεται σαν πόνος ή σαν πιάσιμο, γιατί ο μυς δεν οξυγονώνεται επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην αιματώνεται και επαρκώς. Το μασάζ, πάντα όταν ασκείται η σωστή πίεση και κατά τη σωστή φορά των μυών, αποσυμφορεί τους συρρικνωμένους μύες και επιτρέπει την ομαλή ροή του αίματος σ’ αυτούς. Κι όταν ένα μέλος μας οξυγονώνεται και αιματώνεται σωστά, σταματάει να πονάει. Βέβαια αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο ποσοστό και έχει διάρκεια, με επανάληψη των συνεδριών.

Εάν ακολουθήσετε σωστά τα παραπάνω, ξέρετε τι άλλο επιτυγχάνετε;

Το να γίνεται το δέρμα μας πιο απαλό και σφριγηλό και είναι απόλυτα λογικό. Έχει πάλι να κάνει με την οξυγόνωση και τη συνεχή και ομαλή ροή αίματος σε όλους τους ιστούς μας. Τα όργανά μας, και το δέρμα μας αναπνέουν και πάλι ελεύθερα!

Για τελευταίο κράτησα κάτι που ταλαιπωρεί αρκετές/ούς, τη δυσκολία στον ύπνο. Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ, βοηθούν πάρα πολύ σ’ αυτό. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι χαλαρώνεις για μία ώρα, ότι αρχίζει να κυκλοφορεί σωστά το αίμα σου, ότι αισθάνεσαι πως σε φροντίζουν, και ότι προσφέρεις στο σώμα σου κάτι θεραπευτικό, είναι ικανό να ηρεμήσει το μυαλό σου και να σου δημιουργήσει μία αίσθηση εμπιστοσύνης σ’ αυτόν που σε φροντίζει, άρα…… αφήνεσαι!

Όταν αφήνεσαι, αφήνεις ένα τεράστιο βάρος ευθυνών που έχεις ή θεωρείς ότι έχεις και το σώμα σου το αισθάνεται αυτό. Το μυαλό σου ηρεμεί και δίνει την δυνατότητα στο σώμα σου να ανανεωθεί.

Σου έχεις ήδη κάνει το μεγαλύτερο, καλύτερο, σημαντικότερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις.

Αν θέλεις και εσύ να τα βιώσεις αυτά, θα χαρώ πολύ να είμαι η συνοδοιπόρος σου.

Είμαστε ένα μήνυμα μακριά.

Πολλή-πολλή αγάπη,

Αναστασία

Εδώ μπορείς να διαβάσεις και άλλα άρθρα μου γύρω από την θεραπεία και την αυτοβελτίωση!

www.euforia.grfacebook | instagram

photo unsplash

Αναστασία Ριζοκώστα, Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ξεκινάει χρόνια πριν από την ανάγκη να θεραπεύσω το σώμα και να ηρεμήσω την ψυχή μου. Ένα ταξίδι σ’ έναν υπέροχο κόσμο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, που αγάπησα τόσο πολύ ώστε να γίνει η επαγγελματική μου ενασχόληση.

RECENT

RELATED