Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F01%2Fimages easyblog images 927 fb374f3d9e159d76542e0089ff6c3714 XL

Γυναίκες και Αυτοάμυνα-Μύθοι & Πραγματικότητα

Υπάρχουν πολλοί Μύθοι, ακόμα και στις μέρες μας, που αφορούν την Αυτοάμυνα και πιο συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τις Γυναίκες. Η Αυτοάμυνα απευθύνεται σε όλους, γυναίκες και άντρες, ανεξάρτητα το φύλο, την ηλικία, άτομα με κινητικά θέματα ή θέματα υγείας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει μια ασφαλέστερη ζωή που να του χαρίσει περισσότερη ξεγνοιασιά και άνεση. 

1. Οι Γυναίκες δεν έχουν δύναμη, η Αυτοάμυνα δεν είναι πρακτική ώστε να τα “βάλουν” με έναν άντρα κακοποιό.
– Τι και αν τα χρόνια περνάνε, αυτό ίσως συνεχίσει να ακούγεται για πάντα. Φυσικά, είναι πέρα ως πέρα λανθασμένο. Καμία “μάχη” δε βασίζεται στη μυηκή δύναμη. Οπως ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι αυτό που θα σε σώσει κατά προτεραιότητα είναι το μυαλό σου, η ψυχολογία σου και ύστερα οι “πράξεις” σου. Αλλά εφόσον μιλάμε για δύναμη, τα κιλά των ενήλικων ανθρώπων είναι υπέρ αρκετά για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε περίσταση.

2. Η Αυτοάμυνα σκληραίνει το χαρακτήρα της Γυναίκας και χάνεται η θυληκότητά της.
– Η Αυτοάμυνα, όπως και οι περισσότερες ασχολίες στην καθημερινότητα, νέα χόμπι, νέες παρέες κτλ, μπορούν ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν τον χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένα, η Αυτοάμυνα έχει να κάνει με την ασφάλεια, την ηρεμία και τη γαλήνη και όχι με τη βαρβαρότητα, τη θρασύτητα και τον τραμπουκισμό. Αν έχεις μέσα σου μια δόση “βαρβαρότητας”, θα σου έβγαινε με το οτιδήποτε. Και αυτό βεβαίως ισχύει και για τα δύο φύλα. 

3. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να μάθει μια Γυναίκα να ανταπεξέρχεται στους κινδύνους. 
– Ο χρόνος εκμάθησης για να φτάσει ένα άτομο σε ένα ιδανικό επίπεδο να αντιμετωπίσει άσχημες καταστάσεις, διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Συνήθως σε ένα χρονικό διάστημα, εβδομάδων ή μηνών, οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να αναγνωρίζει τους “μπελάδες” πριν ακόμα αυτοί συμβούν, όπως επίσης μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό τους ή τους γύρω του από ανεπιθύμητες καταστάσεις. 

4. Η ενασχόληση μιας Γυναίκας με την Αυτοάμυνα, μπορεί να της δημιουργήσει εμμονές και περισσότερες φοβίες.
– Φυσικά και δεν ισχύει. Ολοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιες φοβίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποια άσχημη στιγμή, ανεξάρτητα αν παρακολουθεί τμήματα Αυτοάμυνας ή όχι. Αντιθέτως, όταν ξεκινάς να μαθαίνεις Αυτοάμυνα, ταυτόχρονα μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τον κίνδυνο, ξέρεις ποιες είναι οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι, είσαι πιο έτοιμος από πριν στο να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις.
    
5. Πρέπει να είσαι ήδη γυμνασμένη για να ανταπεξέλθεις σε ένα τμήμα Αυτοάμυνας.
– Το να μάθεις να αμύνεσαι είναι ένα διαφορετικό κομμάτι από εκείνο της ενδυνάμωσης. Σαφώς και ένα σώμα το οποίο είναι πιο γυμνασμένο, μπορεί να ανταπεξέλθει διαφορετικά σε ένα “γεγονός”, έχει μεγαλύτερη αντοχή, ίσως παραπάνω δύναμη, μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να αντέξει παρισσότερη πίεση. Δεν είναι όμως το επικρατέστερο στοιχείο για να σε βγάλει νικητή. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα και να ανταπεξέλθει φυσιολογικά μέσα στο τμήμα. Οπως επίσης από το πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί κάποιος, ταυτόχρονα γυμνάζεται και φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα!!!
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι με τον καιρό, μέσα από μία σωστή προπόνηση, βγαίνεις πιο ολοκληρωμένος σε νου και σώμα.. αυτός είναι και ο τέλειος συνδυασμός. 

6. Μόλις πάρω κάποιες βασικές γνώσεις δε θα χρειάζομαι πλέον τα μαθήματα.
Και αυτό επίσης είναι ένας μεγάλος μύθος. Το ξεκίνημα στη γνώση είναι η πιο σημαντική περίοδος της πορείας κάποιου ατόμου. Παίρνοντας τις πρώτες βασικές γνώσεις, πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν ότι είναι έτοιμοι και ότι δε χρειάζονται πλέον να συνεχίσουν τα μαθήματα. 
  Για να μπορείς να φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο, δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά. Η συντήρηση και η επανάληψη. Το σώμα ξεχνάει και το μυαλό επίσης. Ειδικά όταν είσαι στα πρώτα επίπεδα της μάθησης. 
  Επίσης οι καιροί αλλάζουν, δεν απειλούμαστε από τα ίδια πράγματα όπως πριν από 5 και 10 χρόνια, ούτε οι συνθήκες διαβίωσης είναι οι ίδιες. Θα πρέπει πάντα να διατηρούμε την επαφή μας με τα μαθήματα και να ενημερωνόμαστε συχνά για νέα θέματα που αφορούν όλους μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να έρθετε από κοντά να κάνετε το 1ο σας μάθημα Δωρεάν!!!

anastasia sidira  

 

Αναστασία Σιδηρά

Εκπαιδεύτρια & Υπεύθυνη Τμημάτων Αυτοάμυνας

Διεύθυνση: Πόντου 10, Κορυδαλλός

Τηλ. 6940188122

facebook

Με χαμόγελο χαιρετώ όλες τις γυναίκες του LikeWoman! Είμαι η Αναστασία Σιδηρά και είμαι εκπαιδεύτρια αυτοάμυνας. Ανήκω στο χώρο από το 2008, έχοντας στο βιογραφικό μου σεμινάρια και προσωπική επαφή με γυναίκες που με εμπιστεύτηκαν για την ασφάλεια και την εξέλιξή τους στο πως να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και αγαπημένα τους πρόσωπα. Με χαρά σας περιμένω να διαβάσετε τα άρθρα μου και για κάθε πληροφορία, ερώτηση ή απορία που έχετε είμαι εδώ για να σας την απαντήσω.

RECENT

RELATED