Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2FENG cosnova Infografik Rezyklat CATRICE Mascara RGB

Η cosnova παρουσιάζει συσκευασίες μάσκαρα από ανακυκλωμένα προϊόντα

Λιγότερο νέο πλαστικό, περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία καλλυντικών cosnova μετατρέπει σταδιακά τις σειρές προϊόντων της ώστε να περιλαμβάνουν συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Με τη μάρκα CATRICE, η cosnova γιορτάζει το πρώτο της ορόσημο: από τα τέλη του καλοκαιριού του 2020, η μάσκαρα με τις καλύτερες πωλήσεις, η “Glam & Doll”, διατίθεται σε τέσσερις εκδοχές1 των οποίων η εξωτερική συσκευασία είναι φτιαγμένη από υλικά που έχουν προκύψει από την ανακύκλωση άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

Η cosnova είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές προϊόντων ομορφιάς που χρησιμοποίησε, για τη μάρκα CATRICE, συσκευασίες από 80% υλικό που έχει προκύψει από ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων (PCR) – ειδικά ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (rPET). Σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία από 100% παρθένο πλαστικό, η cosnova εξοικονομεί πλέον 39 τόνους παρθένου πλαστικού ετησίως και έτσι μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 70% (περίπου 92 τόνοι CO2). Χάρη στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, η κατανάλωση νερού μειώνεται κατά 35% ετησίως.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι στη βιομηχανία καλλυντικών με την ανακυκλωμένη πλαστική συσκευασία μας. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο περίπλοκη συσκευασία προϊόντος, όπως η μάσκαρα: πρόκειται για μία πρόκληση, γιατί η μάσκαρα απαιτεί μία πολύ ευαίσθητη συσκευασία, στην οποία η αλληλεπίδραση που έχει το βουρτσάκι με το μπουκαλάκι και την υφή του προϊόντος είναι απόλυτα συντονισμένη», εξηγεί ο Axel Geiger, Executive Expert Purchase & Packaging της cosnova. «Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι μία οπτικά ελκυστική συσκευασία είναι πολύ σημαντική για εμάς ως εταιρεία καλλυντικών. Παρά το πολύ υψηλό ποσοστό PCR-PET, η συσκευασία δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη, από άποψη αισθητικής και απόδοσης, από τον προκάτοχό της που αποτελούνταν από παρθένο πλαστικό.» Η cosnova εργάζεται ήδη για τη μετατροπή των υπόλοιπων πέντε εκδοχών της CATRICE Glam & Doll Mascara και μέχρι την άνοιξη του 2021 θα είναι κι εκείνες διαθέσιμες σε νέα συσκευασία από ανακυκλωμένα προϊόντα.

Λιγότερο νέο πλαστικό, περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό

Η σειρά μάσκαρα της CATRICE με τις υψηλότερες πωλήσεις είναι μόνο η αρχή! Οι στόχοι βιωσιμότητας της cosnova είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι: μέχρι το 2025 έως και το 75% των συσκευασιών των προϊόντων θα είναι ανακυκλώσιμες και τουλάχιστον το 50% των συσκευασιών θα φτιάχνεται από ανακυκλωμένο υλικό. Επιπλέον, η cosnova έχει θέσει ως στόχο την εξοικονόμηση των υλικών συσκευασίας κατά 30%.

«Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου απορρίμματα από τις συσκευασίες – γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε σε μία μινιμαλιστική προσέγγιση για τις συσκευασίες μας. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε μόνο όσες πρώτες ύλες είναι απολύτως απαραίτητες και όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά», αναφέρει η Daniela Soukup, Senior Manager Corporate Responsibility της cosnova. «Ωστόσο, για κάποιους τύπους πλαστικού, τα διαθέσιμα ανακυκλώσιμα υλικά δεν είναι ακόμη στον βαθμό καθαρότητας και ποιότητας που χρειαζόμαστε για χρήση σε προϊόντα καλλυντικών.»

Γι’ αυτόν τον λόγο, η cosnova πραγματοποιεί πολλές δοκιμές με τους προμηθευτές της και συνεργάζεται στενά με μια εσωτερική και εξωτερική ομάδα ειδικών για τον εντοπισμό υλικών που θα είναι κατάλληλα για αρκετά χρόνια. Η cosnova συνεργάζεται επίσης με τον οργανισμό Plastics For Change: με την ίδρυση και επέκταση δύο κέντρων συλλογής πλαστικών στην Ινδία, η cosnova βοηθά στη μείωση της αξιοσημείωτης περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλείται από τα πλαστικά απόβλητα -η οποία οφείλεται στην τοπική έλλειψη συστημάτων διαλογής ή συλλογής-επιστροφής- και αποτρέπει τη δημιουργία ενός «Ωκεανού από Πλαστικό». Το πλαστικό που συλλέγεται και επεξεργάζεται κάτω από δίκαιες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, εντάσσεται ξανά στον κύκλο σαν ένα πολύτιμο ανακυκλώσιμο υλικό και έτσι είναι κατάλληλο για χρήση και στις συσκευασίες προϊόντων της cosnova.

Εξοικονόμηση 25 τόνων νέου πλαστικού στα stands στα καταστήματα

Ωστόσο, η δέσμευση της cosnova για ανακύκλωση πλαστικών δεν αφορά μόνο τη συσκευασία των προϊόντων: η εταιρεία καλλυντικών χρησιμοποιεί, από το 2020, στα προϊοντικά stands της μάρκας CATRICE, στα καταστήματα λιανικής, υλικά που έχουν προκύψει από την ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων. Και εδώ, ο στόχος είναι να μειωθεί η χρήση «παρθένων πλαστικών» και, αντίθετα, να αυξηθεί η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Ως αποτέλεσμα, πάνω από 25 τόνοι παρθένου πλαστικού έχουν ήδη εξοικονομηθεί από τα stands της CATRICE το 2020.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED