Skip to main content
dinisia therianou sygrafeas 00bb38c1

Η Διονυσία Θεριανού μας «ταξιδεύει» στο σύμπαν της αγάπης και της αλήθειας!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΘΕΡΙΑΝΟΥ

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε το βιβλίο «Μαθαίνοντας να πετάω – Το φιλί του πνεύματος»;

Από μικρή ηλικία έγραφα και το μεγαλύτερο όνειρό μου ήταν μια μέρα να γίνω συγγραφέας και να εκδώσω  τα βιβλία μου. Το να γράφω είναι ο σκοπός  μου σε αυτή την  ζωή. Το Μαθαίνοντας να πετάω- Το φιλί του πνεύματος,  όταν ήρθε η ώρα να γεννηθεί,  δημιουργήθηκε  από το ταξίδι της αγνής ψυχής στο σύμπαν της αγάπης και της αλήθειας.

Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο.

Είναι ένα βιβλίο που  μιλάει σε  εσένα προσωπικά, ψιθυριστά.  Σου εκμυστηρεύεται τις  εμπειρίες του, τις σκέψεις του, τους φόβους, τις αγωνίες, τα όνειρα, τις ελπίδες του. Το κάνει με εμπιστοσύνη ότι θα το καταλάβεις γιατί πιστεύει σε αυτό που πραγματικά είσαι. Είναι ένα ταξίδι ψυχής μέσα στον χρόνο,  την ζωή, και σε καλεί να κάνετε μαζί αυτό το ταξίδι… πετώντας. Για να τα καταφέρεις,  σου δείχνει με αγάπη, με  συμπόνια μέσα από τις εμπειρίες του πώς να γιατρέψεις τις πληγές σου, να γιατρευτείς , να γίνεις δυνατός για να φτιάξεις εσύ ο ίδιος τα φτερά σου.  Να κατακτήσεις ανεξερεύνητες περιοχές που δεν πρόκειται ποτέ να εξερευνηθούν από κανέναν άλλο εκτός από εσένα, να καταφέρεις  ακόμη και εκείνα που τώρα σου φαίνονται ακατόρθωτα… Γιατί ΝΑΙ, πιστεύει στην δύναμη σου, στην ουσία που είσαι πλασμένος, στις απεριόριστες δυνατότητές σου. Πιστεύει στον σκοπό της ζωής, στην αγάπη, την ελπίδα. Πιστεύει και οραματίζεται  ένα καλύτερο κόσμο και σου λέει  ότι μπορεί να γίνει αυτό, και πως η Ύπαρξη μας χρειάζεται όλους σήμερα. Σήμερα όχι αύριο…. Όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί και μόνο να  θελήσεις να πετάξεις.

Ποια εμπειρία από αυτές που έχετε βιώσει θεωρείτε συγκλονιστική;

Η εμπειρία μου ως εθελόντρια στη Αφρική. Εκεί είδα έναν άλλο υπέροχο κόσμο, έναν άλλο μεγάλο πολιτισμό, μια άλλη  κοινωνία. Άνοιξε το μυαλό μου στο διαφορετικό.

Κινδύνεψε πολλές φορές η ζωή μου και σωνόμουν από μια αόρατη δύναμη…  μου συνέβαιναν μαγικά πράγματα. Η παραλίγο συντριβή του αεροπλάνου που ερχόμουν στην Ελλάδα με έφερε για αρκετά λεπτά  να κοιτώ κατάματα τον θάνατο και να μην φοβάμαι. Ήμουν έτοιμη να φύγω με ηρεμία και αποδοχή.

Η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκανα για να καταφέρω να πραγματοποιήσω με επιτυχία το έργο που είχα αναλάβει, με δίδαξαν πολλά και πρωτόγνωρα για εμένα, τον άνθρωπο, την ζωή,  την δύναμη της  ψυχής.

Αυτά  και πολλά άλλα έκαναν την εμπειρία αυτή συγκλονιστική.

121515782 1079364252520105 6179056530031971126 n

Με τι άλλο ασχολείστε, πέρα από τη συγγραφή;

Ασχολούμαι με την ζωγραφική, πειραματίζομαι συνεχώς και ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από αυτό, όπως γίνεται και με την συγγραφή. Ασχολούμαι με την Αγιογραφία, την αγγειοπλαστική, χειροποίητες δημιουργίες από φυσικά υλικά, κοσμήματα και εργάζομαι με την οικογένεια μου στο βιολογικό αγρόκτημα μας.

Επηρέασε η πανδημία τη ζωή σας; Αν ναι, με τι τρόπο;

Η πανδημία με δίδαξε πόσο μπορεί  να αλλάξει η ζωή μας από την μια στιγμή στην άλλη.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο από αυτά που έχουμε και του τρόπου που ζούμε. Στερήθηκα την επαφή και την αγκαλιά αγάπης αγαπημένων ανθρώπων. Την ξέγνοιαστη βόλτα στην ακροθαλασσιά.

Ερημιά στους δρόμους, φόβος στην ψυχή μας. Φοβόμασταν ο ένας τον άλλο. Η ανθρώπινη επαφή έφερε τον κίνδυνο του θανάτου.

Μου έδειξε πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας, πόσο μεγάλη είναι η ψευδαίσθηση της διαφορετικότητας και πόσο ανάγκη έχουμε ο ένας τον άλλο.

Όλα αυτά με έκαναν ακόμη πιο δυνατή να ακολουθήσω τον σκοπό της ζωής μου και  να ταξιδεύω μέσα από την γραφή, γιατί η  λέξη ταξιδεύω σημαίνει “Τα άξια οδεύω”.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη στην καθημερινότητά σας;

Η αγάπη της οικογένειας μου, οι φίλοι μου, οι όμορφοι άνθρωποι, η καλλιτεχνική δημιουργία, η  μουσική, η πνευματική μου εξέλιξη, μια όμορφη ξέγνοιαστη βόλτα, η φύση, ένα καλό βιβλίο και τα παραδείγματα δύναμης και καλοσύνης που ακούω για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πολλή μεγάλη δύναμη επίσης μου δίνουν  τα μηνύματα των αναγνωστών μου, μιας και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την ηρωίδα του βιβλίου σας;

Ένα ιδιαίτερο κορίτσι, μια αγνή, δυνατή  ψυχή. Παρόλο που  έχει πληγές που την πονάνε, αυτή δεν σταματάει να μαθαίνει να φτιάχνει τα φτερά της για να πετάξει σε ένα ταξίδι γνώσης του εαυτού και του κόσμου της, για να εξελιχθεί με σοφία σε μια δυνατή,  πνευματική γυναίκα  που  προσφέρει  αγάπη. Έχει δυνατό σκοπό και όνειρα που αγωνίζεται να κάνει πραγματικότητα, για το καλό το δικό της και το ανώτερο καλό.

Γράφετε αυτήν την περίοδο;

Γράφω το επόμενο βιβλίο μου.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξετε στον κόσμο μέσα από τη συγγραφική σας στάση;

Μέσα από την ταπεινή μου συγγραφή, επιθυμώ να δώσω δύναμη και σκέψεις στους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να έχουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, ξεκινώντας από την γνώση και την αποδοχή του εαυτού τους. Ευτυχισμένος άνθρωπος, σημαίνει ευτυχισμένη ζωή, αγάπη, συμπόνια.

Είμαι δυστυχισμένος;  Δεν έχω γιατρέψει τις πληγές μου και θέλω και εσύ να πονάς…. Σε φοβάμαι… Δεν θέλω να βλέπω ευτυχία γύρω μου, γιατί τότε θα αναγκαστώ  να αναγνωρίσω την δυστυχία μου.

Είμαι ευτυχισμένος ; Αναγνωρίζω και αγωνίζομαι να γιατρέψω τις πληγές μου.  Δεν σε φοβάμαι… Σε αγαπώ. Επιθυμώ και την δική σου γιατρειά, την  ευτυχία και σε βοηθάω να τα καταφέρεις και εσύ.

Επιθυμώ λοιπόν και εγώ ευτυχισμένους ανθρώπους, για έναν καλύτερο κόσμο  για εμάς και τα παιδιά, γιατί η αλήθεια είναι ότι, “ότι ταΐζουμε σε αυτό δίνουμε ζωή”. Εμείς επιλέγουμε κάθε στιγμή ποιοι είμαστε, τι ζούμε  και είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι των επιλογών μας.

Ας μην χάσουμε  την ευκαιρία αυτής της ζωής να εξελιχθούμε και να γίνουμε ότι Υψηλότερο μπορούμε, γιατί  εμείς, αυτή η ζωή είναι πολλά παραπάνω από αυτά που βλέπουμε ή που πιστεύουμε ότι βλέπουμε.

 

RECENT

RELATED