julia butterfly hills 9ba69e98

Έζησε 738 ημέρες πάνω σε ένα δέντρο – Η καταπληκτική ιστοριά της Julia Butterfly Hill

Η Julia Butterfly Hill έζησε για 738 ημέρες, από τον Δεκέμβριο του 1997 έως τον Δεκέμβριο του 1999, στον θόλο ενός γιγάντιου δέντρου  1500 ετών με το όνομα Luna. Τερμάτισε την επαναστατική της δράση όταν έγινε συμφωνία με την Pacific Lumber Company για να γλιτώσει το δέντρο και μια προστατευτική ζώνη 200 ποδιών που περιβάλλει το δέντρο.

Ηταν κάπου 22-23 χρόνων τότε. Είπε: “πολύ συχνά ο ακτιβισμός βασίζεται σε κάτι που είμαστε εναντίον, σε κάτι που δεν μας αρέσει, σε κάτι που δεν θέλουμε. Παρόλο αυτά υλοποιούμε αυτό στο οποίο εστιαζόμαστε. Και έτσι υλοποιούμε όλο και περισσότερο αυτό που δεν θέλουμε, που δεν μας αρέσει, αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε. Για μένα ο ακτιβισμός είναι πνευματική πρακτική που γίνεται τρόπος ζωής. Και συνειδητοποίησα οτι δεν ανέβηκα στο δέντρο επειδή ήμουν θυμωμένη με τις εταιρείες ή την κυβέρνηση. Ανέβηκα στο δέντρο γιατί όταν αγάπησα τις σεκόγιες και ερωτεύτηκα τη ζωή.Οπότε είναι το αίσθημα της σύνδεσης που με κινεί, και όχι ο θυμός μου και το συναίσθημα της αποσύνδεσης/αποκοπής“.

Το βρίσκω συναρπαστικό ότι η Τζούλια ήταν μια τυχαία ακτιβίστρια χωρίς εμπειρία ή μεγάλους στόχους, αλλά να προσκολλάται σε κάτι τη στιγμή που γι ‘αυτήν ήταν απαραίτητο. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος θα έπαιρνε ένα αλυσοπρίονο και θα έκοβε ένα αρχαίο δέντρο ή θα κατέστρεφε τα τελευταία εναπομείναντα κόκκινα δέντρα που είχαν σταθεί για έως και 2000 χρόνια. Λέει στους ανθρώπους ότι ποτέ δεν θα πίστευε ότι ήταν δυνατό να πετύχει ένα τέτοιο κατόρθωμα πριν το κάνει πραγματικά.

1 dfytJk1N2wjjMvbAUirP4w Η ιστορία της Τζούλια μιλάει δυνατά στον καθένα μας για την προσωπική μας δύναμη.

Η εξαιρετική δράση μιας νέας γυναίκας έφερε τα σωτήρια δέντρα στην προσοχή του κόσμου και συνέβαλε στην παρακμή της υλοτομίας αρχαίων δασών. Το παράδειγμά της μας δίνει ένα μοντέλο για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή μας και η μοναδική έκφραση μπορεί να είναι ένα δώρο προς όφελος του κόσμου.

Η οικογένειά της ζούσε σε ένα τροχόσπιτο και ήταν στο δρόμο μέχρι τα δέκα της.Μεγάλωσε παίζοντας έξω και ένιωθε σαν στο σπίτι της στη φύση. Κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας με την οικογένειά της, όταν ήταν έξι ετών, μια πεταλούδα προσγειώθηκε στο δάχτυλό της και έμεινε εκεί για ολόκληρη την πεζοπορία, εξου και το ψευδώνυμο, “Πεταλούδα”.

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και περίοδο ανάρρωσης στα είκοσι της χρόνια, η Τζούλια είχε μια αποκάλυψη ότι η ζωή της ήταν εκτός ισορροπίας. «Είχα εμμονή με την καριέρα μου, την επιτυχία και τα υλικά πράγματα. Το ατύχημα με ξύπνησε με τη σημασία της στιγμής και έκανα ό, τι μπορούσα για να κάνω κάτι με θετικό αντίκτυπο στο μέλλον.»

0718 NWS ETS L TBT1 scaled
Julia “Butterfly” Hill rests on an ancient redwood tree branch 170 feet above the ground as the Eel River winds through the valley below near Stafford in December 1999. She spent over two years living in the roughly 1,000-year-old tree, which was named Luna by activists. (Shaun Walker — The Times-Standard file)

Έκανε ένα ταξίδι δυτικά σε ένα φεστιβάλ/έρανο Reggae για να σώσει ένα παλιό δάσος ανάπτυξης όπου συνδέθηκε με μια ομάδα “trees” στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνια, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την καθαρή υλοτομία των κόκκινων δέντρων από την Pacific Lumber Company.

Έμαθε εκείνη την εποχή το 1997 μόνο το 3% του αρχαίου οικοσυστήματος Redwood παρέμεινε. Επισκέφτηκε ένα παλιό αναπτυσσόμενο δάσος και παραξενεύτηκε από τη σοφία, την ενέργεια και την πνευματικότητα των Redwoods και ήθελε να κάνει τη διαφορά. Μια εσωστρεφής και λάτρης της φύσης κοπέλα, το να ζει σε ένα δέντρο για μια ή δύο εβδομάδες φαινόταν σαν κάτι που μπορούσε να κάνει.

Δύο πλατφόρμες 6 x 6 ποδιών στο τεράστιο θόλο του δέντρου ήταν το σπίτι της Julia για πάνω από δύο χρόνια. Χρησιμοποίησε ένα ηλιακό τηλέφωνο με το οποίο χρησίμευσε ως ανταποκριτής εντός του δέντρου προσελκύοντας την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ. Οι εθελοντές ανέβηκαν 2 1/2 μίλια πάνω στο βουνό για να παραδώσουν τρόφιμα και εφόδια. Η Τζούλια άντεξε μια από τις πιο σκληρές καταιγίδες του Ελ Νίνιο, παρενοχλήθηκε από ελικόπτερα και απειλήθηκε από υλοτόμους που έκοβαν δέντρα γύρω της και δέχθηκε ακόμη και απειλές για θάνατο. Τις περισσότερες φορές ήταν βρεγμένη και κρύωνε και μερικές φορές η «δυσφορία και ο φόβος την άφηνε να λυγίζει σε εμβρυϊκή θέση».

unnamed 3 1

«Ηξερα ότι αν συνέχιζα να συζητώ για πολιτική και επιστήμη και έμενα κολλημένη στο μυαλό αντί στην καρδιά και το πνεύμα, θα ήταν πάντα η μία πλευρά εναντίον της άλλης. Ωστόσο, όλοι καταλαβαίνουμε την αγάπη. Όλοι καταλαβαίνουμε τον σεβασμό, όλοι κατανοούμε την αξιοπρέπεια και όλοι καταλαβαίνουμε τη συμπόνια μέχρι ένα σημείο. Αλλά πώς θα μπορούσα να πείσω τους υλοτόμους να αναπτύξουν αυτά τα συναισθήματα που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι στο δάσος; Και πώς θα μπορούσα να τους κάνω να αφήσουν τα στερεότυπα για εμένα; Στο μυαλό τους, ήμουν μια χίπισσα περιβαλλοντολόγος αγκαλιά με ένα δέντρο».

αρχείο λήψης

Έλαβε δύναμη από τη σοφία του δέντρου, είπε. Ο δεσμός που αναπτύχθηκε μεταξύ της Τζούλια και της Λούνα πρέπει να ήταν βαθύς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπούσε το δέντρο.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue