Η ρίγανη στο πιάτο σας | Γιατί δεν πρέπει να την ξεχνάτε στο διατροφικό σας μενού

Η ρίγανη είναι βασικό μυρωδικό σε πολλές κουζίνες αλλά περισσότερο στις μεσογειακές.

Το άρωμα της είναι πικάντικο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκια, αποξηραμένη ή σε αρωματικό λάδι το οποίο αντίστοιχα μπορεί να έχει πολλές χρήσεις.

Από το φυτό παράγεται και το αιθέριο έλαιο ριγανέλαιο το οποίο θεωρείται πως έχει σημαντικές βιολογικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Με την ρίγανη επίσης παρασκευάζονται ροφήματα τα οποία όπως λέγεται καταπραΰνουν κάποια προβλήματα υγείας, όπως ο βήχας, το κρυολόγημα, οι ενοχλήσεις στο στομάχι και άλλα. Βοηθά επίσης στις φλεγμονές αλλά και στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2, ενώ έχει και σημαντική διατροφική αξία αν καταναλώνεται σε σωστές ποσότητες.

Υπάρχουν πάνω από 15 είδη που ανήκουν στην οικογένεια της ρίγανης ενώ η ελληνική θεωρείται η καλύτερη ποιότητα παγκοσμίως.

Για αυτό…

Μήπως μετά από όλα αυτά να πάμε να ετοιμάσουμε μια ΧL χωριάτικη σαλάτα..?

Εσείς? Τι λέτε…? 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue