Skip to main content
%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3 %CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3 %CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%91 %CE%9B%CE%9F%CE%99%CE%96%CE%9F%CE%A5 %CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91 %CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%92%CE%91. 1 scaled e1710746374805 2aad7984

Η Δώρα Λοίζου πρέσβειρα του οράματος της Dreamteam για ένα καλύτερο κόσμο

author likewoman

18 Μαρ 2024

Η Δώρα Λοίζου χρίστηκε Πρέσβειρα του Οράματος και Κοινωνός του κοινωνικού έργου της Dreamteam για το 2024 – 2025, στη λαμπερή βραδιά απονομής των Πανελλήνιων Βραβείων Εικαστικών Τεχνών Art Awards by Dreamteam που έλαβαν χώρα Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο φωτεινό, ιδιαίτερα ενεργητικό και δραστήριο, υπέρμαχο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, με γνώμονα το κοινό καλό!

Σαν τη Νεράιδα Ονειρένια, του παραμυθιού της Dreamteam, ήρθε, αγκάλιασε τους ανθρώπους, τη γη και τα ζώα και με τη μελωδική φωνή της τραγούδησε…’’για έναν για καλύτερο κόσμο’’! Το ομώνυμο τραγούδι που ηχογραφήθηκε, σε μουσική του Σώζου Λυμπερόπουλου, στίχους της Αναστασίας Γκούβα και ερμηνεύτηκε από τη Δώρα Λοίζου,  περιγράφει όλα όσα πρεσβεύει ο Κοινωνικός Φορέας Dreamteam .

ΔΩΡΑ ΛΟΙΖΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ DREAMTEAM

Η Δώρα Λοίζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ερμηνεύτρια ελαφρού τραγουδιού, μουσικοπαιδαγωγός, και επιμελήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Έχει πτυχιακές σπουδές στο Πιάνο και στο Σύγχρονο Τραγούδι, ενώ παράλληλα έχει παιδαγωγικές σπουδές με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Συνεχίζει να επιμορφώνεται με κύκλους σπουδών: Ε.Α.Π. – σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο – Εκπαίδευση στο Μουσείο (σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων), Μουσικοκινητική αγωγή C.Orff – Σχολή Μωραΐτη κ.α.

Έχει εργαστεί σε σχολεία, συλλόγους ΑΜΕΑ και ΚΗΦ ατόμων με αυτισμό, ως καθηγήτρια μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για την δημιουργία της πρώτης παιδικής Ολυμπιακής Χορωδίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Από το 2007 εργάζεται στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ως μόνιμο μέλος και ερμηνεύτρια στην ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής.

Στο ενεργητικό της έχει συνεργασίες με καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου, με τελευταία της εμφάνιση στο Ηρώδειο ενώ το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχε ως Κορυφαία του χορού στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» με την ομάδα θεάτρου Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία Κοέν και ερμήνευσε ζωντανά στην σκηνή το κομμάτι του «Θρήνου» που συνέθεσε ο σπουδαίος συνθέτης μας Ηλίας Ανδριόπουλος.

Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τον κορυφαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, στη δουλειά «Μεγάλα τραγούδια, νέες φωνές», ερμηνεύοντας το τραγούδι «Έκλαψα χθες».

Το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Ο δρόμος για την ευτυχία», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλους, με θέμα την διαφορετικότητα και παρουσιάζεται στα σχολεία με μια διαδραστική παράσταση και τη συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ περιλαμβάνει cd με πρωτότυπη μουσική από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων .

Το δεύτερο της παιδικό βιβλίο, «Το καταφύγιο της αγάπης», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλους και είναι ένα τρυφερό παραμύθι με θέμα την Φιλοζωία και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Τον Απρίλιο του 2022 ορίζεται υπεύθυνη – συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ από τον Οκτώβρη του 2022 είναι ορισμένη συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ. Παράλληλα τον Δεκέμβριο του 2022 ορίζεται ειδικός συνεργάτης σε θέματα εκπαίδευσης και Φιλοζωίας της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας .

‘’Η Dreamteam προάγει τον πολιτισμό και τις Τέχνες με την διοργάνωση εκδηλώσεων και βασικό της κοινωνικό έργο είναι η προσφορά στα παιδιά, στο περιβάλλον και στα ζώα, για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο!

 … για ένα καλύτερο κόσμο ανακυκλώνουμε τα εναπομείναντα υφάσματα

από την βιοτεχνία της μόδας και τους Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούμε το υφασμάτινο παιχνίδι #oneiraki που το χαρίζουμε σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες για να τους δώσουμε χαρά και ελπίδα! Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τα θεσμικά δικαιώματα όλων των ζώων με τη δράση #lovethestrays και πραγματοποιούμε διεθνείς και εγχώριες δράσεις για το περιβάλλον με τη δράση #love4gaia! ”

 #dreamteam #giaenankaliterokosmo #artawards #wesharethehappiness #oneiraki #lovethestrays #love4art #love4gaia

RELATED