Skip to main content
likewomangr GIORTI TOU PATERA VIVILIA 4f8c0153

Η Γιορτή του Πατέρα | 7 Βιβλία για τον ήμωα Μπαμπά

Η Γιορτή του Πατέρα ή Ημέρα του Πατέρα, γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες μας, αυτούς τους καθημερινούς ήρωες της παιδικής, και όχι μόνο, ηλικίας μας, τα πρότυπά μας όσο μεγαλώναμε, την “κολώνα” του σπιτιού όπως μας έλεγαν οι μαμάδες μας όταν ήμασταν παιδιά. Και αν η μητέρα είναι το οικοδόμημα μιας οικογένειας, ο πατέρας είναι η στέγη του. Είναι εκείνος που θα πρέπει να στέκεται σαν βράχος ακλόνητος δίπλα στην οικογένειά του και να της παρέχει απλόχερα ασφάλεια και αγάπη.

Με αφορμή αυτή την μέρα, η ομάδα του By the Book ξεχώρισε και επέλεξε βιβλία αφιερωμένα στον πατέρα και σας τα προτείνει. Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, για διάβασμα αγκαλιά με τον δικό σας μπαμπά.

1.Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ … Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ

– Κοίτα, μπαμπά, κοίτα! – Τι συμβαίνει, κορίτσι μου; Δεν βλέπω τίποτα περίεργο. – Δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου. – Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του. Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα. – Αλλιώτικος; Γιατί; – Να… αυτός ο κύριος -όλα τα παιδιά το λένε- δεν είναι ο αληθινός μπαμπάς του. Μια συναρπαστική ιστορία για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη. Ένα θαυμάσιο βιβλίο που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τα παιδιά για την υιοθεσία και τον ρόλο της οικογένειας, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα της αγάπης.

ompampasmouoiroasmou

2.1800 1: ΠΑΤΕΡΑΣ – GRAPHIC NOVEL

Ο Δήμος Καραμάνος είναι ένας οικογενειάρχης και ζει ήσυχα, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε τους παιδιά σε ένα χωριουδάκι της Ελασσόνας. Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του, καλά-καλά ούτε οι ίδιοι του οι γιοι. Όταν όμως ένας αγγελιοφόρος του φέρνει μήνυμα από έναν καπετάνιο που τον καλεί ξανά στη δράση, ο Καραμάνος θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά η ζωή που θέλει είναι αυτή του ραγιά ή του κλέφτη! “… οι πρωταγωνιστές της περιόδου, οι καπεταναίοι, οι κλέφτες και οι αρματολοί, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γοητεία από τους πολυσκιτσαρισμένους ντεσπεράντο και τους σκοτεινούς παρανόμους των μαύρων ευρωπαϊκών δασών”. Πάνος Ζάχαρης, από την Εισαγωγή

paterasgraphic

3.ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ, ΦΤΩΧΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

Ένα βιβλίο που μελετά το τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα και αντίστοιχα, τι τα διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι. Προτείνει τι θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους για το θέμα αυτό. Το έργο αυτό κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό στην Αμερική, και αμέσως σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των μπεστ-σέλλερ.

plousiosmpampas

4.Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ

Με κάνει να γελάω. Λέει τις καλύτερες ιστορίες για να κοιμηθώ. Δεν με νοιάζει τι κάνουμε, αρκεί να είμαστε μαζί. Με πανέμορφη εικονογράφηση, η πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις Soosh περιγράφει τη μαγική σχέση ανάμεσα σε έναν τεραστίων διαστάσεων μπαμπά και την κόρη του.

ompampasmou

5.ΜΠΑΜΠΑΣ

Για τον μπαμπά που είσαι, που υπήρξες ή που θα γίνεις… Δύο συλλαβές, τόσα πολλά νοήματα. Η περηφάνια που νιώθεις, ο φόβος του λάθους, η τρυφερότητα που τολμάς να ξεδιπλώσεις, η αγάπη που δείχνεις κάθε στιγμή. Υπάρχουν πολλά είδη μπαμπάδων, όλοι τους όμως ελπίζουν το ίδιο πράγμα: να είναι το παιδί τους όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται!

mpampas

6.ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΟΜΑΝΤΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κρατάτε στα χέρια σας ένα ανεκτίμητο εγχειρίδιο εκπαίδευσης μάχιμων πατεράδων. Γραμμένο από τον πρώην κομάντο και πατέρα τριών παιδιών Νιλ Σινκλέρ, το εγχειρίδιο αυτό με λίγα λόγια και σταράτα θα σας μάθει πώς: Να οργανωθείτε για την άφιξη του νεοσύλλεκτου. Να ετοιμάζετε θρεπτικά γεύματα για τη μονάδα σας. Να αντιμετωπίζετε ανταρσίες στις γραμμές σας. Να διατηρείτε το ηθικό σας ακμαίο και να ψυχαγωγείτε τους στρατιώτες σας. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ!

mpampaskomanto

“Πιστεύω πως ό,τι γινόμαστε βασίζεται σε αυτά που οι πατεράδες μας μας δίδαξαν σε περίεργες στιγμές όταν δεν προσπαθούσαν καν να μας διδάξουν κάτι. Είμαστε φτιαγμένοι από μικρά θραύσματα σοφίας”. Uberto Eco.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED