Skip to main content
likewomangr essence 20 years f8d73385

Η μάρκα καλλυντικών essence γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχίας στο καταναλωτικό κοινό

Η μάρκα καλλυντικών essence γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχίας στο καταναλωτικό κοινό.

Από την κατανάλωση στο σπίτι στην παγκόσμια επιτυχία – η εταιρεία καλλυντικών Cosnova και το brand ομορφιάς essence έχουν κατακτήσει τη γερμανική και διεθνή αγορά ομορφιάς εδώ και δύο δεκαετίες. Φέτος, γιορτάζουν τα 20α τους γενέθλια.

“Τώρα είναι πραγματικότητα” – αυτό σκέφτηκα όταν είδα για πρώτη φορά τα προϊόντα essence στο ράφι”. Μία αξέχαστη στιγμή το Φεβρουάριο του 2002, που η Ιδρύτρια της Cosnova, Christina Oster-Daum, αναπολεί συχνά: “Μπορώ ακόμη να θυμηθώ το πότε ακριβώς μπήκα στο κατάστημα και είδα το stand για πρώτη φορά. Φυσικά, ήμουν εξοικειωμένη με όλα τα προϊόντα και τα εξαρτήματα του stand, αλλά το να τα βλέπεις εκεί όλα συγκεντρωμένα και τους καταναλωτές να τα κοιτούν και να τα περιεργάζονται ήταν μια πραγματικά μοναδική στιγμή” αναφέρει η Oster-Daum. Αυτό που ξεκίνησε σαν μια ιδέα που είχε εκείνη με τον συνιδρυτή και σύζυγό της Javier González στην τραπεζαρία του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα διεθνές success story. Εδώ και πολλά χρόνια η essence είναι ηγέτιδα από άποψη όγκου* στην αγορά των διακοσμητικών καλλυντικών –τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη- και αυτή τη στιγμή τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και φυσικά online.  Τώρα, η μάρκα ομορφιάς γιορτάζει την επετειακή της χρονιά – όπως πάντα με πολλή χαρά, χρώματα και εκπλήξεις!

“Να τους κάνουμε όλους να νιώθουν πιο όμορφα”: Από την αρχή, η βασική ιδέα πίσω από την Cosnova ήταν να προσφέρει υψηλής ποιότητας, καινοτόμα προϊόντα σε μία δίκαιη σχέση τιμής-απόδοσης. Αυτό ακριβώς το κενό παρατήρησε η Ιδρύτρια Christina Oster-Daum στην αγορά και ξεκίνησε την πρώτη της μάρκα essence: “Είμαι πεπεισμένη ότι αυτή η ανάγκη υπάρχει και ότι πολλές γυναίκες αναζητούν μία μάρκα ομορφιάς την οποία να μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν την ποιότητα, την καινοτομία και το design. Προϊόντα για τα οποία να είναι περήφανες που τα έχουν στην τσάντα τους” λέει η Ιδρύτρια. Προκειμένου να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα, κάθε μέρα απασχολούνται στη γερμανική εταιρεία 650 εργαζόμενοι παγκοσμίως, από τους οποίους περίπου οι 450 βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της cosnova στο Sulzbach, κοντά στην Φρανκφούρτη. Οι καινοτομίες ομορφιάς της cosnova δεν είναι διαθέσιμες μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Βόρεια και Νότια Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική. 90% από την παραγωγή λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη – κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία.

20 χρόνια – 20 πρόσωπα:

Τα πρόσωπα της επετειακής καμπάνιας είναι τόσο διεθνή όσο και η ίδια η μάρκα. Το 2022, η essence γιορτάζει την επιτυχημένη πορεία της με μια μεγάλη digital καμπάνια σε συνεργασία με 20 Γερμανούς και διεθνείς influencers: τα “20 πρόσωπα της essence” αντιπροσωπεύουν πολύ διαφορετικούς, θεματικούς κόσμους και μοιράζονται τις δικές τους, προσωπικές ιστορίες που τους έκαναν αυτές τις δυναμικές προσωπικότητες που είναι σήμερα. Και βέβαια σαν πρεσβευτές της μάρκας, κάνουν πράξη το επετειακό μότο “κάνε την ομορφιά διασκέδαση”. Για να γιορτάσει την επέτειο, η essence σχεδιάζει την πολύ ξεχωριστή Συλλεκτική Σειρά “essence Anniversary”, καθώς και events και δράσεις με  influencers καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μείνετε συντονισμένοι – πρόκειται να είναι ένα συναρπαστικό ιωβηλαίο έτος!

Δημιουργική περιέργεια, έμφαση στις τάσεις και οι επιθυμίες του καταναλωτή πάντα στο επίκεντρο – αυτό ήταν το μυστικό για την επιτυχημένη πορεία της μάρκας τα τελευταία 20 χρόνια.  Η ανάπτυξη νέων προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης καθώς και οι συλλεκτικές σειρές με τα πιο hot χρώματα και υφές ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της προϊοντικής σειράς. Την ίδια στιγμή, η essence εργάζεται συνεχώς για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα προϊόντα και να προσφέρει στους καταναλωτές της μια προϊοντική εμπειρία που βασίζεται στις τελευταίες τάσεις. Τον Φεβρουάριο του 2002, η essence ξεκίνησε με μόλις 49 προϊόντα σε συγκεκριμένα καταστήματα λιανικής και σήμερα το stand της έχει πάνω από 500 προϊόντα! Τα bestseller προϊόντα της μάρκας δεν λείπουν από κανένα νεσεσέρ ομορφιάς – πωλείται παγκοσμίως μία essence Lash Princess Mascara κάθε 4 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τα υψηλής ποιότητας, καινοτόμα προϊόντα, η essence αντιπροσωπεύει επίσης αξίες, όπως ο σεβασμός και η ανεκτικότητα: ο καθένας πρέπει να είναι περήφανος γι’ αυτό που είναι και για τον τρόπο που εκφράζει την ατομικότητά του.

«Η essence αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από φωτεινά και πολύχρωμα προϊόντα μακιγιάζ. Πάνω από όλα, θέλουμε να υπερασπιστούμε τα ζητήματα και τις αξίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του κοινού-στόχου μας Gen Z. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές μας να αισθάνονται άνετα με το δέρμα τους, να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους και να είναι περήφανοι για την ατομικότητά τους», λέει η Διευθύντρια της essence, Kristin Jaskolka.

Από την ίδρυσή της, η cosnova δίνει μεγάλη βαρύτητα σε μία υπεύθυνη και βιώσιμη προσέγγιση για τη φύση και το περιβάλλον. Από το ξεκίνημά της, όλα τα προϊόντα παράγονταν 100% χωρίς δοκιμές σε ζώα. Με τη βασική σειρά Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, η μάρκα ομορφιάς έφτασε σε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την καλύτερη ευημερία των ζώων: έκτοτε ολόκληρη η σειρά αποτελείται από 100% vegan συστατικά.**

Επιπρόσθετα, η essence προσπαθεί να χρησιμοποιεί συστατικά φυσικής προέλευσης όσο πιο συχνά μπορεί – με βάση αυστηρά, ειδικά επιβεβλημένα Πρότυπα Καθαρής Ομορφιάς: για παράδειγμα η σειρά HELLO, GOOD STUFF! που εντάχθηκε στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο το 2018.

Ως νέο μέλος του “Science-Based Targets initiative (SBTi)”, η cosnova εργάζεται σε μία ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη στρατηγική για το κλίμα, προσανατολίζοντας συνεχώς την ανάπτυξη προς τη βιωσιμότητα και, μεταξύ άλλων, προωθεί τη μετατροπή της προϊοντικής σειράς σε κλιματικά ουδέτερη.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED