Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F04%2Fimages easyblog images 927 7b33029c2d8f828271a85cc689a9cd0b XL

Η μισή μάχη είναι στο μυαλό μας

Από σήμερα βάζουμε μια καινούργια ενότητα στο likewoman.gr επειδή ένιωσα ότι είναι κάτι που μας αφορά όλες αυτό το κομμάτι. Αυτοάμυνα λοιπόν…Φροντίζουμε και προστατεύουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο τρόπο. Πως; Με την σωστή ενημέρωση.. Την απόφαση την πήρα γνωρίζοντας ένα καταπληκτικό και αξιόλογο κορίτσι την Αναστασία Σιδηρά που θα μας μαθαίνει και θα μας δίνει τα φώτα της σε πολλά θέματα πάνω στην αυτοεκτίμηση, τον σεβασμό και την ανάγκη να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
 
Τάνια Νικολοπούλου
 
Βασική αιτία που μια γυναίκα μπορεί να δεχθεί επίθεση, είναι η στάση του σώματος που προβάλλει στον χώρο που βρίσκεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων λόγω του προαναφερθέντως αιτίου. Μια χαρακτηριστική σκέψη των επιτιθέμενων είναι: “Φαίνεται αδύναμη, άρα μπορώ να την πλησιάσω”. 
 

Αν η στάση σας δείχνει φόβο και αβεβαιότητα, θα είναι σαφώς πιο εύκολο να το αντιληφθεί και ο επιτιθέμενος.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ο φόβος, διακρίνεται από τους μαζεμένους ώμους, το σκημένο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες. Την αυτοπεποίθηση τη διακρίνεις από το φυσιολογικό και άνετο περπάτημα με όρθια στάση του σώματος, πίσω τους ώμους, ψηλά το κεφάλι και τα μάτια να δείχνουν ότι έχουν επαφή με το περιβάλλον. Ολες οι στατιστικές έχουν δείξει κατά καιρούς πως άτομα που ασχολούνται με κάποιο είδος αυτοάμυνας, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να δεχτούν επίθεση. Αυτό οφείλεται στη σιγουριά που νιώθουν για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα την εξωτερίκευση αυτής, στη στάση του σώματος τους.

Μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε ένα πείραμα. Οποτε βρεθείτε σε ένα δημόσιο μέρος, σε ένα εμπορικό κέντρο, μια πλατεία, σε ένα δρόμο, δοκιμάστε να κοιτάξετε τον κόσμο που περνάει έντονα στα μάτια. Στην πορεία χαμογελάστε τους για να μη σκεφτούν ότι τους προκαλείτε. Θα μείνετε έκπληκτοι από τον αριθμό των ατόμων τον οποίο δε θα σας κοιτάξει καν. Θα στρέψουν το βλέμμα τους κάτω ή σε κάποια κατεύθυνση διαφορετική από σας. 

Φυσικά πάντα να εχετε στο νου σας ότι σε κάποιες διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων δεν είναι πρέπων να τους κοιτάτε στα μάτια. Αλλά στους περισσότερους ανθρώπους, δε θα βρείτε εύκολα πάνω από 10 άτομα που θα νιώσουν άνετα να σας κοιτάξουν.
Καθώς κοιτάς κάποιον, είναι σα να του στέλνεις ένα υποσυνήδειτο μήνυμα ότι δεν τον φοβάσαι αλλά αντιθέτως νιώθεις άνετη και ασφαλής στο χώρο τον οποίο κινείσαι. Επίσης, αρκετά ενδιαφέρον είναι να πας και ένα βήμα παρακάτω με το να προσπαθήσεις να δεις και να συγκρατήσεις το χρώμα των ματιών τους. Είναι ένα πολύ καλό τεστ επίσης, για να σιγουρευτείς ότι κοιτάζεις εσκεμένα και όχι από αμηχανία.

Κάτι άλλο που διδάσκω στα μαθήματά μου είναι οι εξής συμβουλές : Βγάλε τα χέρια σου από τις τσέπες την ώρα που περπατάς, όπως επίσης μην τα σταυρώνεις μπροστά από το στήθος σου. Περπατώντας με τα χέρια χαλαρά και άνετα στο πλάι, όχι μόνο δείχνεις πιο σίγουρη και φιλική, αλλά στην πραγματικότητα είσαι και πιο ασφαλής. Σε περίπτωση που κάποιος έρθει για να σε αρπάξει, θα πρέπει τα χέρια σου να είναι ελεύθερα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Είναι σημαντικό για όλες τις γυναίκες να παρακολουθήσουν μαθήματα Αυτοάμυνας. 

Δηστυχώς με τα χρόνια η εγκληματικότητα αυξάνεται όλο και περισσότερο και έχει ώς αποτέλεσμα την ανάγκη μιας γυναίκας να ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της. Μία γυναίκα η οποία θα δείξει σίγουρη για τον εαυτό της, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να δεχθεί επίθεση από κάποιον, είτε σωματικά είτε λεκτικά, όπως και μια γυναίκα η οποία είναι σίγουρη για τον εαυτό της, μπορεί να αντιμετωπήσει μια δύσκολη κατάσταση πολύ πιο εύκολα και σχετικά πιο ανώδυνα σε αντίθεση με μια γυναίκα φοβισμένη.

anastasia sidira

Αναστασία Σιδηρά

Εκπαιδεύτρια & Υπεύθυνη Τμημάτων Αυτοάμυνας

anaaztasia@gmail.com

Τηλ. 6940188122

Η Αναστασία θα είναι κοντά σας να απαντήσει σε όλες σας τις απορίες μέσω e-mail ή ακόμη και να παρακολουθήσετε μαθήματα και να δοκιμάσετε αυτό το κομμάτι!!!!

 

 

 

Αναστασία Σιδηρά Εκπαιδεύτρια Αυτοάμυνας

Με χαμόγελο χαιρετώ όλες τις γυναίκες του LikeWoman! Είμαι η Αναστασία Σιδηρά και είμαι εκπαιδεύτρια αυτοάμυνας. Ανήκω στο χώρο από το 2008, έχοντας στο βιογραφικό μου σεμινάρια και προσωπική επαφή με γυναίκες που με εμπιστεύτηκαν για την ασφάλεια και την εξέλιξή τους στο πως να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και αγαπημένα τους πρόσωπα. Με χαρά σας περιμένω να διαβάσετε τα άρθρα μου και για κάθε πληροφορία, ερώτηση ή απορία που έχετε είμαι εδώ για να σας την απαντήσω.

RELATED