Η σκέψη μας είναι πηγή ενέργειας

Όλα όσα έχουμε στη ζωή μας, όλα όσα ήρθαν . . . άνθρωποι . . . καταστάσεις . . . πράγματα, τα πάντα ξεκίνησαν σαν σκέψη, από μια ιδέα ή ένα πιστεύω.

Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι μορφές ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες μορφές κοντά τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα, με αντικείμενα . . . καταστάσεις . . . ανθρώπους . . . Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνουμε, όπως επίσης τις καταστάσεις, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή μας. 

Αυτή η δημιουργική ενέργεια μας είναι απείρως διαθέσιμη. Είμαστε η φυσική προέκταση ενός μη φυσικού όντος . . . της Δύναμης της Δημιουργίας. . .του Θεού . . . Αλλάχ . . . Κρίσνα . . . και αυτό το ον, αντί να είναι μια σταγόνα του Ωκεανού της Δημιουργίας, είναι μια προέκταση του Όλα Όσα Είναι, που προβάλλει τον εαυτό του στη φυσική πραγματικότητα.

Ως τέτοια προέκταση είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή την ανεξάντλητη πηγή, της ίδιας ενέργειας που δημιούργησε το φυσικό σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε, της ίδιας ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όλα όσα βλέπουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητά μας. Και αυτή η ενέργεια είναι απολύτως ουδέτερη, γιατί επιτρέπει στον εαυτό της νασχηματίζεται και να διαμορφώνεται από την σκέψη μας.  

Δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και δεν θέλουμε. Όταν λοιπόν, θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι στη ζωή μας και το μόνο που κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη αυτού του αντικειμένου, τότε το Σύμπαν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας φέρει περισσότερο από αυτό που σκεφτόμαστε, περισσότερη έλλειψη αυτού του αντικειμένου, το οποίο λέμε ότι θέλουμε.  

Το Σύμπαν δεν κρίνει, εάν αυτό που θέλουμε ή δε θέλουμε είναι καλό ή κακό. Μόνο αποκρίνεται σε κάθε μας σκέψη. Αυτή η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στο “θέλω” και “δεν θέλω”. Απλώς ακολουθεί και υποστηρίζει την σκέψη μας.

Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν, καθώς οι σκέψεις μας είναι εστιασμένες σε αυτό που φοβόμαστε ή σε πράγματα που δεν θέλουμε, ή μας είναι δυσάρεστα, η Μεγάλη Δύναμη του σύμπαντος, η ίδια ενέργεια που δημιουργεί τους κόσμους, με ακρίβεια ακολουθεί τις σκέψεις μας για να μας φέρει αυτό στο οποίο είχαμε κατευθύνει την προσοχή μας.  

 

via anapolis

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue