Καταναλώνετε Φρούτα & Λαχανικά Εποχής…Υπάρχει Λόγος

Κάθε φρούτο και λαχανικό έχει συγκεκριμένη εποχή παραγωγής ανάλογα το χρόνο ανάπτυξής του, την υγρασία και τη θερμοκρασία που χρειάζεται για να αναπτυχθεί πλήρως . Αυτό σημαίνει ότι τις περιόδους αυτές είναι και η μεγαλύτερη δυνατή παροχή θρεπτικών συστατικών από τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, με αποτέλεσμα να παρέχουμε στον οργανισμό μας μεγάλη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών χωρίς αλλοιώσεις.

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν κατά κύριο λόγο μικρή διάρκεια ζωής (εφόσον δεν έχουν φυτοφάρμακα κ.α.), πόσο μάλιστα εάν είναι εκτός εποχής όπου είναι επιβαρυμένα για να μεταφερθούν και να συντηρηθούν, έχοντας χάσει μεγάλο τμήμα θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Μπαίνουμε στη Άνοιξη λοιπόν η οποία μαζί με τα χρώματα και αρώματα της μας φέρνει και νέες γεύσεις από φρούτα και λαχανικά.

Καλό θα ήταν λοιπόν μέσα στην Άνοιξη και πιο συγκεκριμένα τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο να προτιμάμε :

αβοκάντο, φράουλα, μούσμουλο, πορτοκάλι, αγκινάρα, καρότο, κολοκύθι, κουνουπίδι, κρεμμύδι (χλωρό και ξερό), παντζάρια, μπρόκολο, μπιζέλια, μαϊντανό, μαρούλι, πράσο, ραπανάκια, σπανάκι, σέλινο, φασολάκια κ.α.

*Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα 

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue