Κατερίνα Ευαγγελάτου: η Επίδαυρος είναι πρόκληση


2 Ιούν 2017

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι συγκινημένη

Η κόρη του αείμνηστου Σπύρου Ευαγγελάτου έχει τουλάχιστον δύο λόγους να αισθάνεται συγκίνηση. Της είχαν γίνει προτάσεις να σκηνοθετήσει στην Επίδαυρο, αλλά η ίδια έκρινε ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Πέρσι, τέτοια εποχή, της έγινε η πρόταση από τον Στάθη Λιβαθινό και δέχτηκε να παρουσιάσει φέτος την Άλκηστη του Ευριπίδη.

Για την εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάτου η Επίδαυρος είναι πρόκληση, μια και πρόκειται για έναν χώρο με τον οποίο έχει συνδεθεί από τη βρεφική της ηλικία. Όταν μωρό ακόμα οι γονείς της (Σπύρος Ευαγγελάτος και Λήδα Τασοπούλου), την έπαιρναν μαζί τους. Η Επίδαυρος λοιπόν είναι συνδεδεμένη και με την οικογένειά της αλλά και την ύπαρξή της.

Όταν της έγινε η πρόταση για την Επίδαυρο, ο πατέρας της ζούσε ακόμα, και ήταν ενθουσιασμένος που κόρη του θα σκηνοθετούσε σ’ αυτό το θέατρο με την απίστευτη ομορφιά και την δύναμη. Είχαν συζητήσει για την Άλκηστη, και το γεγονός ότι ο Σπύρος Ευαγγελάτος πέθανε στις αρχές της χρονιάς την συγκλόνισε….

 Κατερίνα Ευαγγελάτου, Katerina Evangelatos, σκηνοθεσία, Επίδαυρος, Άλκηστη, Σπύρος Ευαγγελάτος, nikosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue