Skip to main content
kvantikes petaloudes d1bff91a

Κβαντικές Πεταλούδες | Η αποκωδικοποίηση των δυναμικών μας λειτουργιών

Μελετώντας τους αρχαίους φιλοσόφους και μαθηματικούς που όριζαν το σύμπαν μέσα από την γεωμετρία , τις μαθηματικές εφαρμογές και την μουσική οδηγήθηκα στην συσχέτιση τους με αρχές της σύγχρονης αστροφυσικής και κβαντομηχανικής.

Έτσι γεννηθήκαν οι κβαντικές πεταλούδες μια σειρά έργων με την μορφή Fractal γεωμετρίας που οι διαφορές μεταξύ τους είναι η εξελικτική τους πορεία μέσω γεωμετρικών ακολουθιών. Τα έργα αποτελούν  ένα βιωματικό πείραμα μέσα από  μια σειρά «γλυπτών με την μορφή καθέδρας».

Διεργασίες εξισορρόπησης με την λειτουργιά του αντικειμένου δημιουργούν κατευθύνσεις (επιλογές) για το πως θα ισορροπήσουμε σε κάθε δυνατή θέση που μας δίνει η κίνηση του αντικειμένου. Το σχήμα και το υλικό μας οδηγεί με τις διεργασίες του συνειρμού να δοκιμάζουμε τρόπους και συμπεριφορές οδεύοντας μας σε κοινά μοντέλα συμπεριφοράς με άλλους ανθρώπους.

DSC 3510 scaled

Σου δίνει έμμεσα πληροφορίες για να παιδεύσεις το μυαλό σου ώστε να εισπράξεις την αληθινή άμεση πληροφορία χωρίς να σου δοθεί έτοιμη. Οι έμμεσες πληροφορίες που δέχεται ο άνθρωπος από τα αντικείμενα αυτά είναι πολλές:

Σημείο, γραμμή, τρίγωνο, γωνία, καμπύλη, κύκλος, σφαίρα, ακολουθία, χορδές, ελαστικότητα, ταλάντωση, σύνδεση, αλληλεπίδραση, κίνηση, περιστροφή, κυματισμός, συνεχές, ισορροπία, συστολή, διαστολή, παλμός κ.λ.π. είναι έννοιες που μεταφράζονται στον εγκέφαλο σύμφωνα με την πληροφορία που ήδη έχει  καλλιεργηθεί μέσα από την εμπειρία του. Έτσι μπαίνει σε μια αυτόματη διαδικασία να χρησιμοποιήσει πλέον συνειδητά αυτήν την βιωματική εμπειρία του, είτε με απλή παρατήρηση είτε με ενεργή συμμετοχή για να βρει εσωτερικές οδούς ισορροπίας ή να νοιώσει τους κραδασμούς της μουσικής των κυματομορφών που αποτυπώνει η μορφή τους.

DILEMMAS Pagona kanellou 01

Με απλά λόγια είναι ένας κώδικας που αποτελείται από σύμβολα που όλοι γνωρίζουμε και δίνουν τους τρόπους αποκωδικοποίησης δυναμικών λειτουργιών.

Το όλο εγχείρημα έχει τρία βασικά στάδια που καλείται να αντιμετωπίσει ο χρήστης.

Α. Να ανασύρει το θάρρος για να βιώσει αυτή την διαδικασία.

Β. Να ξεπεράσει τον φόβο, δηλαδή να αποβάλει τα ταμπού του και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Γ. Να μπορεί να αυτοσυγκεντρώνεται ανεξαρτήτου περιβάλλοντος και συνθηκών μένοντας ανεπηρέαστος από εξωτερικούς παράγοντες.

Μετά το τελευταίο στάδιο καθίσταται ελεύθερος και έτοιμος πλέον να συντονιστεί με όλη την γνώση που ήδη υπήρχε μέσα του.

Έτσι όλα μαζί ξεκινούν μια υποσυνείδητη διαδικασία απελευθέρωσης γνώσεων μετατρέποντας αυτές σε αίσθηση.

Η απλότητα μέχρι την πολυπλοκότητα είναι η φυσική ακολουθία δυσκολίας και συνειδητότητας.

Οι αρχές είναι οι ίδιες που δίνουν τον συνδυασμό λειτουργίας πολύπλοκων λειτουργιών με απλές παραμέτρους εκλογίκευσης της λειτουργιάς του όλου.

DSC 3515 scaled

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις κβαντικές πεταλούδες είναι σίδηρος και μονοκόμματο σχοινί.

Ο σίδηρος για τον σκελετό ώστε να νοιώθει ασφάλεια αντοχής ο άνθρωπος και σχοινί για να μπορεί να επιδέχεται την εύπλαστη μορφή που θα περιβάλει το σώμα και προσαρμοστεί σε αυτό σε κάθε δυνατή θέση ηρεμίας.

Φωτογράφος: Αντώνης Διάσκουρης
Χώρος: TAF Theartfoundation:

Social: Facebook | Instagram

RECENT

RELATED