Skip to main content
24. WWD 2023 %CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82 Make A Wish %CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82 %CE%A6%CE%B1%CE%AF%CE%B7 %CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AC %CE%94%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1 %CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF %CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82 %CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7 %CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1 %CE%94%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82 e1683107251520 8e20a57b

Make-A-Wish: Όταν η Κρήτη συνάντησε τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της Αθήνας για χάρη της Δέσποινας…

Με τη συμμετοχή πλέον των 700 ατόμων και υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής το Σάββατο 29 Απριλίου, με έναν «κρητικό» περίπατο στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο το ταξίδι της ευχής της Δέσποινας!

Η Δέσποινα, παιδί ευχής με κινητικούς περιορισμούς, είναι 8 ετών και η ευχή της είναι να ταξιδέψει στο Ρέθυμνο. Δεν είναι οι διακοπές αυτό που επιθυμεί περισσότερο, όμως, και αυτό μάς απέδειξε το Σάββατο κατά τη διάρκεια του ετήσιου περίπατου του οργανισμού. Η Δέσποινα λατρεύει τους ανθρώπους, τη μουσική, τον ρυθμό και τον χορό του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και το να περάσει χρόνο με τα μέλη του είναι η βαθύτερη της επιθυμία! Το δυνατό επιφώνημα, όταν τους αντίκρισε από μακριά να την περιμένουν, η έντασή της να σηκωθεί από το καρότσι της και να σταθεί περήφανα για να χορέψει, μας απέδειξαν το όνειρό της, μα και την απέραντη δύναμή της!

10. WWD 2023 Δέσποινα παιδί ευχής e1683107238365

Ο ετήσιος περίπατος ξεκίνησε από τη Δ. Αρεοπαγίτου, με την αγαπημένη μας Πρέσβειρα, Φαίη Σκορδά, να είναι όπως πάντα κοντά μας. Έχοντας ανάμεσα στους συμμετέχοντες πολλά παιδιά ευχής με τις οικογένειές τους και την ορχήστρα Drumsticks των μαθητών Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού, οι Βρακοφόροι υποδέχτηκαν σύσσωμοι τη Δέσποινα με μαντινάδες ειδικά γραμμένες για εκείνη υπό τους ήχους της λύρας και του λαούτου. Η ενέργειά τους συνεπήρε το κοινό και όλοι μαζί κίνησαν συγκινημένοι για τον τελικό προορισμό, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στο ολόφωτο μπλε προαύλιο, υποδέχτηκαν τον περίπατο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες.

5. WWD 2023 Περίπατος Make A Wish Ελλάδος e1683107273878 

Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά, με την Κρήτη να έχει την τιμητική της και τον Όμιλο Βρακοφόρων να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα, ενώ η Δέσποινα παρέμεινε όρθια και σε ρυθμό καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Κρητικής ορχήστρας με τους Π. Σαριδάκη στη λύρα, τον Χ. Βεργάκη στο λαούτο, τον Δ. Καβαρίνο στην κιθάρα και τον Α. Κυριακάκη στο μπάσο.  Στη συνέχεια, ανέλαβε στα “deck” ο Βασίλης Κουμεντάκος, και τα παιδιά ευχής τον περικύκλωσαν με αγάπη και τα υπέροχα χορευτικά τους!

7. WWD 2023 Περίπατος Make A Wish Ελλάδος e1683107286405

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα, με μπλε φωταγωγήσεις σε περισσότερους από 70 Δήμους και με τις οικογένειες παιδιών ευχής ανά τις πόλεις να γίνονται μία γροθιά για χάρη του εορτασμού. Τα social media κατακλύστηκαν με «μπλε» φωτογραφίες και χαμόγελα, ενώ οι Δήμοι που συμμετείχαν, αποδείχτηκαν πολύτιμοι σύμμαχοι για το όραμα τού οργανισμού να φτάσει σε όλα τα παιδιά που δικαιούνται την εκπλήρωση της ευχής τους! Απολαύστε φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα στο site μας και στο www.makeawish.gr

21. WWD 2023 Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης Περίπατος Make A Wish Ελλάδος e1683107318920

Ευχαριστούμε θερμά τους μεγάλους χορηγούς: ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, DRYLOG, ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ – HAUSBRANDT. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους Χορηγούς της εκδήλωσης: PUMA, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Εκφράζουμε την μεγάλη μας ευγνωμοσύνη και στους χορηγούς σε είδος: SOFITEL, TEMPO OMD, SKY EXPRESS, DREAM STAR & CHRISTMAS FACTORY, PEPSICO, PARTNER PLUS & HASBRO, COCOON CATERING, INNATHENS, AVIS, ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ, ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, FSD SERVICES, PRINT IN, REDLOOP, ROVER SOUL, ΡΥΘΜΟΣ 949, Ασημίνα Κατσούλη

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED