Μάλτα: Ένα μαγικός προορισμός

Ταξίδια, παρ’ όλα τα όσα συμβαίνουν κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει να ονειρευόμαστε.

Μέσα σε αυτά τα όνειρα περιλαμβάνονται και τα ταξίδια. Ο χειμώνας σιγά σιγά αφήνει τις τελευταίες του πινελιές και είμαστε όλοι έτοιμοι όσο ποτέ να υποδεχτούμε την Άνοιξη. Να ανανεώσουμε την διάθεση μας, πως; Μα ψάχνοντας αυτόν τον ταξιδιωτικό προορισμό που θα μας ανανεώσει και θα μας κάνει χαρούμενες αλλά πάντα στα πλαίσια της ασφάλειας.

Αρκετές από εμάς, έχουμε αρχίσει και ξεφυλίζουμε που θα θέλαμε να πάμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Θα μου πείτε είναι νωρίς, αλλά η προσμονή και τα όνειρα δεν έχουν χρόνο. Άρα θέλουμε κάτι που μπορεί να μας προσφέρει ασφάλεια, ξεκούραση και όμορφα μέρη για να τριγυρίσουμε.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Μάλτα. Μια από τις πιο όμορφες χώρες της Μεσογείου προσφέρεται για ασφαλείς διακοπές. Το νησί αυτό βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου νότια της Σικελίας, έχει πρωτεύουσα την Βαλέτα και έχει περίπου 494.000 κατοίκους. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δούμε στην Μάλτα τόσο αξιοθέατα που σχετίζονται με την ιστορία, φυσικά τοπία όσο και υπέροχα μέρη να απολαύσουμε ωραίο φαγητό και καφέ.

Ας δούμε λοιπόν τι αξίζει κανείς να επισκεφτεί αν βρεθεί το καλοκαίρι στην Μάλτα.

Βαλέτα

Η πρωτεύουσα της Μάλτας χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018. Φημίζεται για την αρχιτεκτονική των κτιρίων της και τα πολύχρωμα σοκάκια της παλιάς πόλης.

Μπορούμε να επισκεφτούμε το μουσείο Lascaris War Rooms όπου είναι ένα σύμπλεγμα τούνελ κάτω από την πόλη όπου ήταν το διοικητικό κέντρο της Βαλέτας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μαρσασλόκκ

Το Μαρσασλόκκ είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο νοτιοανατολικό άκρο της Μάλτας και έχει μόλις 3.600 κατοίκους. Χαρακτηριστικό του είναι οι βάρκες, πού ονομάζονται ”Luzzu”, τις οποίες οι ντόπιοι βάφουν στο χέρι με έντονα χρώματα και προσφέρονται για να κάνουν βόλτα τους τουρίστες. Επάνω στις βάρκες υπάρχουν αριστερά και δεξιά ζωγραφισμένα μικρά μάτια, όπως είχαν τα αρχαία ελληνικά πλοία για να προστατεύονται από τα κακά πνεύματα.

Η Γαλάζια Λίμνη

Η Λίμνη αυτή βρίσκεται στο νησί Comino σε ένα από τα τρία κατοικημένα νησιά που αποτελούν την Μάλτα. Τα πανέμορφα τιρκουάζ νερά προσφέρονται για άφθονο κολύμπι το καλοκαίρι, ενώ οι πανέμορφες όχθες είναι ιδανικές για πεζοπορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί αυτό δεν έχει αυτοκίνητα γεγονός που θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με την φύση όσο το δυνατόν παραπάνω και να απολαύσουμε αυτό τον παράδεισο.

Η μεσαιωνική Mdina

Η Μελίτη ήταν πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα. Είναι ιστορική πόλης της Μάλτας καθώς σε αυτήν κατοικούσαν όλοι οι ευγενείς της Σικελίες, για αυτό και τα δρομάκια έχουν γύρω τους επιβλητικά κτίρια με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική.

Αξίζει να επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χτίστηκε τον 17ο αιώνα. Είναι ένα πολύ επιβλητικό κτίριο που είναι ορατό από διάφορα σημεία της Μελίττης ενώ έχει σπουδαία ιστορία.

Γκόζο

Το Γκόζο είναι ένα μικρό νησάκι που αλλιώς λέγεται και νησί της Καλυψώς καθώς σύμφωνα με τον θρύλο σε αυτό κράτησε η Καλυψώ τον Οδυσσέα.Έχει 37.000 κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα της Μάλτας.

Υπάρχει λοιπόν, η διάσημη σπηλιά της Καλυψούς που μπορούμε να επισκεφτούμε αλλά και το Fungus Rock όπου είναι ένας μεγάλος βράχος στον οποίο φυτρώνει ένα σπάνιο μανιτάρι με θεραπευτικές ιδιότητες. Ενώ οι θαυμαστές του Game of Thrones θα χαρούν να μάθουν ότι πολλές σκηνές γυρίστηκαν σε αυτόν τον βράχο. Φυσικά το Γκόζο διαθέτει και γραφικά πολύχρωμα χωριουδάκια και πανέμορφες παραλίες για να μας χαρίσουν μια αξέχαστη διαμονή.

Ελπίζω λοιπόν να σας βοήθησα να διαλέξουμε παρέα τον προορισμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές καθώς η Μάλτα είναι στην καρδιά της Μεσογείου και τόσο κοντά στον δικό μας πολιτισμό. Είμαι σίγουρη ότι η διαμονή μας σε αυτήν θα μας μείνει αξέχαστη. Οι αναμνήσεις που θα  αποκτήσουμε θα είναι μοναδικές το ίδιο και τα φυσικά τοπία και τα ιστορικά αξιοθέατα που θα δούμε.

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

Follow me στο facebook

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue