Skip to main content
marypapatriantafyllousynedefxi 20572498

Μαίρη Παπατριανταφύλλου: You dream it…I create it!

Πρωτογνώρισα τη Μαίρη πριν δυο χρόνια και αμέσως μου έκανε εντύπωση η θετική ενέργεια και η εξωστρέφειά της! Δεν άργησα να καταλάβω ότι πρόκειται για μια γυναίκα με αστείρευτη δημιουργικότητα, απόφοιτη της σχολής Βακαλό και Akto, με πολύχρονη πείρα στο χώρο της μόδας, από textile designer και σχεδιάστρια κοσμημάτων, στη δημιουργία του δικού της brand “Gabrilia Creations”, όπου πλέον εντάσσει και την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του personal styling. Τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να μας εμποδίζουν από το να βρεθούμε, όμως δεν χάνω την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί της σε ένα διάλογο γεμάτο μόδα και στυλ.

marytaniajenny

1. Μίλησε μας για την εταιρία σου “Gabrilia Creations”. Ποιο είναι το concept της εταιρίας και ποιες υπηρεσίες προσφέρει?

Το  “Gabrilia” είναι ένας χώρος στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες styling (και online λόγω Covid-19) βοηθώντας γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως οικονομικά να δοθούν λύσεις άμεσα για μια εμφάνιση προσεγμένη, είτε πρόκειται για κοινωνική εκδήλωση, επαγγελματικό ραντεβού κλπ, φέρνοντας κυριολεκτικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτές στην πόρτα του σπιτιού σας. Το concept της εταιρίας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε  Έλληνες σχεδιαστές, νέους ή μη, να αναδείξουν τις δημιουργίες τους προωθώντας τα ελληνικά brands στην Ελληνική αγορά.

126546899 3421935061221456 5830399981785370382 o

2. Από πού εμπνεύστηκες για να δημιουργήσεις τα “Gabrilia Creations”?

Ως   fashion designer αφουγκραζόμουν την ανάγκη προώθησης του brand name μου στην  ελληνική αγορά. Φαντάστηκα έναν χώρο τύπου “beehive” όπου Έλληνες σχεδιαστές και ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν ομαδικά να προωθήσουν τις δημιουργίες τους παρουσιάζοντας outfits με brands αποκλειστικά Ελλήνων designers.

3. Τι είναι το personal styling? Σε ποιες κατηγορίες γυναικών ή και ανδρών απευθύνεται?

Η ιδιότητα του personal stylist είναι να μπορέσει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο outfit σύμφωνα πάντα με την προσωπικότητα, το σωματότυπο του ενδιαφερόμενου και τον κώδικα που απαιτεί η κάθε κοινωνική περίσταση. Η προσωπική επαφή είναι καθοριστική, ακόμα και online. Ο τρόπος που κινούμαστε στο περιβάλλον μας είναι και αυτός καθοριστικός και μέσα από εκεί κάνω τις παρατηρήσεις μου. Ο ρόλος μου ως personal stylist δεν είναι να “εντάξω” μια γυναίκα ή έναν άντρα στις επιταγές της υπάρχουσας μόδας, αλλά να διαμορφώσω το προσωπικό στυλ σύμφωνα με τον χαρακτήρα, τον σωματότυπο και την ηλικία στις σωστές βάσεις. Η ταυτότητα μας είναι το στυλ μας και το συναίσθημα που αποπνέει. Δεν αντιγράφουμε, διαμορφώνουμε και η υπογραφή μας είναι η εικόνα μας. Με τις σωστές συμβουλές και το τι απαιτεί η κάθε ώρα της ημέρας και η κάθε περίσταση, βάζουμε τη δική μας πινελιά στο προσωπικό μας στυλ.

125303153 3403558256392470 4749977333656780336 o

Η έλλειψη χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, λόγω κοινωνικών και οικογενειακών καταστάσεων (π.χ. μητέρες με μικρά παιδιά, άντρες και γυναίκες με περίεργα ωράρια εργασίας) συμβιβάζει την ιδέα να μην ασχοληθούμε με την εξωτερική μας εικόνα. Η καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας και του άντρα είναι εξαιρετικά σύνθετη και πολύπλοκη ανεξάρτητα από ηλικία, εργασία και όποια άλλη κατάσταση, ώστε να δημιουργεί ανάγκες που προσπερνούν την διάθεση για την επιμέλεια του προσωπικού μας style. Πολλές φορές τα  στιλιστικά λάθη είναι σημαντικά και αδικούν τη θέση μας, είτε είναι στον εργασιακό τομέα είτε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Το “Gabrilia” απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν μια φροντισμένη εικόνα.

4. Πως επιλέγεις τα fashion brands με τα οποία συνεργάζεσαι?

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το concept της εταιρίας είναι να δοθεί η δυνατότητα  σε Έλληνες σχεδιαστές να αναδείξουν τις δημιουργίες τους. H μόδα διαμορφώνεται συμφώνα με τις επιταγές των μεγάλων επώνυμων καταστημάτων και πολλές φορές η μαζική παραγωγή μας φέρνει στην άβολη θέση να είμαστε “copy-paste” με άλλους ανθρώπους. Συνεργάτες μου είναι Έλληνες δημιουργοί, ταλαντούχοι σχεδιαστές που οι προτάσεις τους είναι καλαίσθητες και μοναδικές. Για κάθε περίσταση, τα ρούχα και τα αξεσουάρ των σχεδιαστών είναι βασισμένα στη μοναδικότητα όπως και το προσωπικό μας style. Τα ελληνικά fashion  brands  δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα. Σκοπός μου είναι  να αναδείξω στον εκάστοτε  πελάτη μου που με εμπιστεύεται ότι υπάρχει αξιόλογη ελληνική μόδα και άνθρωποι νέοι που είναι πολύ δημιουργικοί.

125953184 3406280846120211 8820683530063349450 n

5. Τι είναι για σένα μόδα? Θα συμβούλευες να ακολουθούμε τις εκάστοτε τάσεις?

Στον ορισμό της  μόδας υπάρχει μια λέξη που την προσδιορίζει: «Η μόδα είναι μια δημοφιλής τάση.»

Σε  πρόσφατο άρθρο μου  στο Likewoman έγραψα ότι «Η ένδυση έχει άμεση σχέση με την ιστορία, φυσιολογία, κοινωνιολογία, ανθρωπολογία και την αισθητική. Η ανάλυση της εξέλιξης της ένδυσης επικεντρώνεται στον εντοπισμό των τάσεων που επηρεάζουν  τον σχεδιασμό της». Άρα μόδα είναι μια τάση μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σαφέστατα το style μας μπορεί να επηρεαστεί από τις τάσεις της μόδας και να εναρμονιστεί με το προσωπικό μας ύφος.

6. Το 2020 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, ο Covid-19 έπληξε την παγκόσμια αγορά, άλλαξε τις δραστηριότητές μας λόγω εγκλεισμού και φυσικά έφερε αλλαγές και στο ντύσιμό μας. Θεωρείς όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα έχουμε υιοθετήσει ένα διαφορετικό στυλ ντυσίματος?

Το style είναι κάτι που μας «ανήκει», είναι ο τρόπος έκφρασης απέναντι σε ένα μεγαλύτερο εύρος ερεθισμάτων και μηνυμάτων στην κοινωνία μας. Ο Covid-19  άλλαξε τις συνήθειες μας, αναγκαστήκαμε να εργαζόμαστε online φορώντας φόρμες και πιο άνετα ρούχα. Η διάθεση μας  όμως να βγούμε εκτός σπιτιού και να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» είναι μεγάλη, όπως και η ανάγκη μας  να διασκεδάσουμε με τους αγαπημένους μας φίλους. Πιστεύω ακράδαντα ότι  μπορεί τα νέα δεδομένα να άλλαξαν την ποιότητα της καθημερινότητας μας, όμως δε θα καταφέρουν να αλλάξουν και τις ενδυματολογικές μας συνήθειες. Όσο υπάρχει έντονη η ανάγκη για ψυχαγωγία θα υπάρχει και έντονη η ανάγκη για να φροντίσουμε το ντύσιμο μας και να επιμεληθούμε το στυλ μας.

123590170 3369730789775217 5673798591848126663 o

7. Ποιο είναι το μότο των Gabrilia Creations?

You dream it… I create it!

@facebook
@instagram
www.gabrilia.gr

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED