Skip to main content
images easyblog articles 10315 mia evgeniadou sinedefxi 9ac9d1b9

Μία…More Than An Asana

Μένουμε σπίτι αλλά εμείς καταφέραμε να “συναντήσουμε” την αγαπημένη μας Μία σε μία υπέροχη συνέντευξη. Σήμερα που έχει γενέθλια της ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά!


Μία μου είσαι ένα πολυτάλαντο πλάσμα.  Σε συναντάμε καθημερινά να κάνεις άπειρα πράγματα. Δεν στέκεσαι ούτε ένα λεπτό. Είσαι η ιδιοκτήτρια του showroom10 και από την άλλη ως yoga personal trainer. Πως τα συνδιάζεις αυτά τα 2 μαζί.


Σαν χαρακτήρας και σαν προσωπικότητα, υπάρχει μια ποικιλία μέσα μου. Συνδυάζω και ισορροπώ την αγάπη μου για τη μόδα, εκφράζοντας την μέσα από τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου όπως το showroom 10, με το μεγάλο μου πάθος για τον αθλητισμό, μέσω της προσωπικής μου ζωής, της απόδοσης μου , και της πρόσφατης επαγγελματικής ενασχόλησης μου μεσα από την γιόγκα.

Αν σε ρωτούσαν ποιο από τα δύο αγαπάς περισσότερο τι θα απαντούσες?


Αυτή η ερώτηση μου έχει τεθεί αρκετές φορές και η απάντηση είναι μία και μοναδική! Τα αγαπάω και τα δύο το ίδιο! Είμαι φτιαγμένη και από τα δύο! Άλλωστε η μεγαλύτερη τάση, η πιο σύγχρονη μόδα, είναι η ευεξία! Πως είναι δυνατόν να αγαπάω κάτι λιγότερο ?

Πες μου 3 βασικά πράγματα που περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου και δεν τα παραλείπεις ποτέ.


Ξεκινάω την ημέρα μου με μια πολύ δυνατή προσωπική προπόνηση. Ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα τα δύο βασικά γεύματα μου και δουλεύω ασταμάτητα μεχρι να μην μπορώ άλλο.

Θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει χημεία μεταξύ του δασκάλου και του μαθητή?


Είναι θεμελιώδης αρχή ότι πρέπει να υπάρχει χημεία μεταξύ δασκάλου και μαθητή. Υπάρχουν εξαιρετικοί δάσκαλοι αλλά δεν υπάρχει συνέχεια γιατί δεν υπάρχει αυτή χημεία και μερικές φορές εναι πάρα πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί. Ένας καλός δάσκαλος δεν είναι απαραίτητα αυτός που κάνει τα πιο δύσκολα και τα πιο εξεζητημένα επιτεύγματα. Καλός δάσκαλος είναι αυτός που μπορεί να φέρει τον μαθητή του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα για το σώμα του.Κ άθε σώμα έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί βάσει της ανατομίας και της μυικής του δυνατότητας.

Πως περνάς τις ημέρες της καραντίνας?


Ομολογώ πως δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ όχι τόσο στο να μένω σπίτι γιατί το χρειαζόμουν, αλλά πιο πολύ στο να βρω τους τρόπους να λειτουργήσω κανονικά την εργασία μου και να ισσοροπήσω τις δραστηριότητες μου. Όμως υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Και όλη αυτή η περίοδος λειτούργησε πολύ θετικά στο να μπορώ να εξελιχθώ και σαν δασκάλα αλλά να συνεχίσουν να εξελίσσονται και οι μαθητές μου χωρίς να αφήσω καμία από τις δραστηριότητες τους εκτός φυσικά από του δειγματισμού!

Σου έχουν λείψει πράγματα αυτό το καιρό?


Μου έχουν λείψει δραστηριότητες αρκετές, όπως οι άνετες βόλτες, οι φίλοι, η οικογένειά μου, οι συγγενείς με τους οποίους συνδεόμαστε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Όμως μου είχει λείψει πάρα πολύ και ο προσωπικός χρόνος, το να μείνω στο σπίτι, και να ζήσω λίγο πιο ήρεμα και λίγο πιο ανθρώπινα την καθημερινότητα μου. Να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε πιο απλά πράγματα και να συνδεθώ λίγο καλύτερα με μένα.

Κάνεις καινούργια σχέδια για το μέλλον?


Να δημιουργήσω το δικό μου χώρο , με τη δική μου πινελιά και το δικό μου concept , mia more than an asana ! Aναδιαμορφώνω το showroom10, σε πολλά είπεδα και στήνω ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο έτρεξε λίγο πριν τον κορωνοϊο. Επίσης θέλω να κανω καταδύσεις , ορειβασία και να αποκτήσω ξανά σκυλί!

Οι Ελληνίδες πως βλέπουν το κομμάτι του wellness?


Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συσχετίζουν με μία διεργασία χαλάρωσης, επαναφοράς σε πιο ήρεμη καθημερινότητα, και το προσδιορίζουν με κάποιο ταξίδι σε ωράιο προορισμό που συμπεριλάμβάνει, υγιεινή διατροφή, άσκηση επιλογής τους, και αντίστοιχες δραστηριότητες. Όμως το κομμάτι της ευεξίας, προσδιορίζεται και από μικρές καθημερινές στιγμές ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, τα οποία προσφέρουν αντίστοιχη ηρεμία και χαλάρωση. Μια ώρα γυμναστική, μια μικρή βόλτα, μια ωραία περιποίηση, λίγη ώρα απόλυτητης σιωπής προσδιορίζουν απόλυτα την ευεξία. Όταν όμως γίνονται συνδιαστικά και σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλον είναι ολοκληρωμένη !

Έχεις σχέση με μεγάλους έλληνες σχεδιαστές, πως βλέπεις τα πράγματα για την ελληνική μόδα την επόμενη ημέρα?


Δεν ξέρω τι σημαίνει μεγάλος έλληνας σχεδιαστής και ιστορικά θα πρέπει να ανατρέξω σε εποχές παλαιότερες και σε ονόματα τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με κάποιον έλληνα σχεδιαστή αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να μπορέσω να τον χαρακτηρίσω ως μεγάλο προσδιορίζοντας την έννοια της λέξης μεγάλο σχεδιαστή, σε σχέση με την απήχηση του παγκοσμίως. Έχω όμως σχέση με πολύ σημαντικούς έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί στην Ελλάδα και έχουν καθαρό γονιδιακό σχεδιαστικό κώδικα, και όταν βλέπεις τη δουλειά τους, γίνεται αυτόματα ταύτιση με το όνομά τους. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κανέναν ονομαστικά διότι φιλοξενώ κάποιους από αυτούς ,όμως αντίστοιχα φιλοξενούνται και από κάποια άλλα showroom! Θα πω όμως, ότι ο αριθμός τους είναι κάτω από πέντε. Και αυτό το εννοώ . Oi προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν κάποιον σας σχεδιαστή, είναι πολύ συγκεκριμένες και θεωρώ ότι το background που έχω στον τομέα των textiles, και το knowhow του τρόπου με τον οποίο έστησα το πρώτο showroom με έλληνες σχεδιαστές, μου επιτρέπουν να έχω την πιο εμπεριστατωμένη γνώμη και γνώση για το ποιος είναι σχεδιαστής ή brand! Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής μόδας εύχομαι να επαναπροσδιοριστούν οι προδιαγραφές για την επανεκκίνηση παραγωγών σε όλους τους τομείς των textles, διότι αν δεν γίνει αυτό η δημιουργία νέων σχεδίων θα είναι διαρκώς υπό περιορισμό! Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν καινούργιες τεχνικές προδιαγραφές για την παραγωγή πρώτων υλών, πάνω στις οποίες να μπορούν να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν οι σχεδιαστές. Αν δεν υπάρξουν καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία και με οκολογικες και φιλικές για το περιβαλλον προδιαγραφές ώστε να δημιουργηθούν νέα υφάσματα, δεν θα μπορέσει να υπάρξει και εξέλιξη ,όχι μόνο στην ελληνική μόδα, αλλά και στην μόδα γενικότερα.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι από όλα όσα μέχρι σήμερα έχεις επιλέξει να κάνεις?

Aν γυρνούσα το χρόνο πίσω και αντί να ακολουθήσω το δρόμο των textiles ακολουθούσα το δρόμο της φυσικής αγωγής, είμαι σίγουρη ότι σε κάποιο σημείο στη ζωή μου, η μόδα θα με ξεμυάλιζε, όπως ακριβώς και έγινε. Η ενασχόλησή μου με δύο αντικείμενα, μου δίνει απεριόριστη ενέργεια και πάρα πολλή έμπνευση και ισορροπεί το ένα με το άλλο, με ενα μοναδικό τρόπο τον οποίο δεν θα άλλαζα για τίποτα.

Βλέπω όλο και περισσότερους να ασχολούνται με το κομμάτι του wellness. Έχει γίνει πολύ μόδα τα τελευταία χρόνια. Πως το βλέπεις όλο αυτό?


Ο κόσμος έχει τρομερή ανάγκη να επανέλθει σε πιο κανονικές συνθήκες καθημερινότητας, διότι έχει υποβληθεί σε μια μεγάλη υπερβολή. Υπερβολική εργασίας, υπερβολή κατανάλωσης, υπερβολή έκθεσης, όλα γίνονται με υπερβολή. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Όλη αυτή η περίοδος της καραντίνας, το μόνο καλό που είχε, είναι ότι μας υπέβαλε σ’ αυτή τη κανονικότητα ! Είχαμε ανάγκη να συνδεθούμε με τον εαυτό μας ,με τους ανθρώπους που ζούμε μαζί.

Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το δικό σου επάγγελμα ως personal trainer?


Σε όλα τα νέα παιδιά ή τους ανθρώπους που θα ήθελαν να γίνουν προσωπικοί εκπαιδευτές, θα τους έλεγα, να αναζητήσουν εκείνο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που έχουν μοναδικό στην προσωπικότητα τους, ωστε να δώσουμε κάτι παραπάνω σ’ αυτό το επάγγελμα! Ξεκίνησα το εκπαιδευτικό της γιόκα χωρίς πρόθεση να διδάξω, ήθελα απλά να μάθω. Μέσα από την συνεχή διαδικασία της εξέλιξης ανακάλυψα,στοιχεία και ικανότητες δικές μου πολύ δυνατές, και με αυτά τα εργαλεία προχώρησα στη διδασκαλία. Αυτά τα μοιράζομαι μόνο με τους μαθητές μου!

Mια ευχή σου?

Να μη σταματήσω να μαθάινω, να εξελίσσομαι, να είμαι μια rolling stone όπως είπε κάποτε κάποιος που με αγαπούσε πολύ! Να εχω υγεία και να ξυπνάω τη ζωή !

Η Μία φοράει ergon mykonos και στο εξώφυλλο φοράει baya 

photo jpfocus

Follow Μία Ευγενιάδου facebook | Instagram | Web

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED