Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 10025 2020

Νέα Σελήνη…Κατευθείαν Στο Ψαχνό | Τι Φέρνει Στην Δεδομένη Κατάσταση;

-Νέα Σελήνη στις 4o12´Κριού (24.3,11:29´)

Κατευθείαν στο ψαχνό: πώς είναι αυτή η νέα Σελήνη στην δεδομένη κατάσταση; Δύσκολη. Γιατί; Γιατί αυτή η νέα Σελήνη σε τέλειο συγχρονισμό με την παγκόσμια κρίση μιλάει για πληγές (σωματικές και ψυχικές), πόνο, απώλεια, αβοηθησία, σκοτάδι- οι πληγές του Χείρωνα ο οποίος βρίσκεται δίπλα στη νέα Σελήνη είναι βαθιές.

Να απελπιστούμε; ΟΧΙ. Ο Χείρωνας είναι Θεραπευτής, ονομάζεται μάλιστα Πληγωμένος Θεραπευτής και είναι αυτός που με επιμονή, σοφία και ανιδιοτελή αγάπη μας μαθαίνει πώς να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Αφού «ο τρώσας και ιάσεται»- εμείς έχουμε ευθύνη προσωπικά και κοινωνικά να βρούμε τη θεραπεία συμβολική και κυριολεκτική στα προβλήματά μας εσωτερικά και εξωτερικά. Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Πάντα δεν πληρώνουμε με αίμα και δάκρυα, με προσπάθεια, σκληρή δουλειά και πόνο ό,τι είναι πολύτιμο στη ζωή; Ο Χείρωνας φέρνει στο φως το τραύμα, την αδυναμία, το τυφλό σημείο μας. Στο τραύμα όμως βρίσκεται η τεράστια ευκαιρία να καταλάβουμε και να θεραπευτούμε.

Στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης με την πανδημία υπάρχει φόβος, αναστάτωση, απαγορεύσεις. Είναι φυσικό να νιώθουμε άγχος, να φοβόμαστε ή να ανησυχούμε κλεισμένοι στα σπίτια χωρίς να μπορούμε καν να φανταστούμε την επόμενη μέρα. Δεν χρειάζεται να γίνουμε έρμαια ωστόσο του φόβου και του πανικού- είμαστε όλοι μαζί σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μαζί την αντιμετωπίζουμε-20 εμβόλια σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρασκευάζονται σε όλον τον κόσμο σε μια παγκόσμια κούρσα για την θεραπεία.

Αστρολογικά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Δεσμοί της Σελήνης που συμβολίζουν τα μικρόβια κάνουν όψη τετραγώνου, συνδέονται δηλαδή με τον Χείρωνα που είναι θεραπευτής. Οι Δεσμοί της Σελήνης, που έχουν και μεταφυσική διάσταση, σε σχέση με τον Χείρωνα δηλώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: είναι η στιγμή ως ανθρωπότητα και ως άτομα χρειάζεται να παραδεχτούμε ότι ως πολιτισμός και ως άνθρωποι δεν είμαστε παντοδύναμοι, ότι η τρωτότητά μας δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα, ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην αδυναμία μας, ότι τα τραύματά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε γιατί αυτά μας εξελίσσουν και μας κάνουν ανθρώπινους.

Εκτός από τον Χείρωνα, η νέα Σελήνη καθόλου τυχαία δεν κάνει καμία σημαντική όψη με άλλους πλανήτες. Μόνο σε απόσταση 4ο έχουμε το εξάγωνο της νέας Σελήνης με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Ο Κρόνος συμβολίζει τα μαθήματα που παίρνουμε μέσα από δοκιμασίες. Αυτή η όψη μπορεί να υπογραμμίζει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει ήδη επώδυνα ό,τι συμβαίνει.

Όσο για την σύνοδο Άρη/Πλούτωνα/Δία στον Αιγόκερω κατά τη διάρκεια της νέας Σελήνης φαίνεται ότι υπάρχει φως. Ενώ η κρίση φτάνει σε ένα αφόρητο κρεσέντο μπορούμε να περιμένουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά νέα από τώρα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες- είναι οι προσπάθειές μας που αποδίδουν; Ένα φάρμακο; Κάτι που σχετίζεται με εμβόλια; Ανακοινώσεις που επιτέλους αρχίζουν να έχουν ελπίδα; Πρωτοβουλίες που απαλαίνουν τους φόβους;

Στο μεταξύ προσέχουμε τους εαυτούς μας- σώμα και ψυχή- και φροντίζουμε όσους μπορούμε όσο μπορούμε και αν μπορούμε. Ό,τι συμβαίνει ο καθένας χρειάζεται να το ονοματίσει για να το αντέξει και να το καταλάβει.

(Να θυμάμαι)

Αυτή η Σελήνη στον Κριό μας λέει ότι ο κόσμος (μας) ξαναγίνεται καινούργιος κάθε φορά που επιθυμούμε κάτι έντονα και κινητοποιούμε μυαλό και καρδιά για να το πετύχουμε.

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Follow Facebook

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED