Ο Σύλλογος «Γέφυρα Ζωής» Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ για 2η φορά στις 14 Μαίου

ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Ο κ. Διονύσης Γουράνιος είναι πατέρας παιδιού με αυτισμό και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον Σύλλογο «Γέφυρα Ζωής», τον μοναδικό στην Ελλάδα, όπου παιδιά με αναπηρία, νοητική στέρηση, αυτισμό και Σύνδρομο Down μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν. Τον μοναδικό στην Ελλάδα!

«Ο Σύλλογος ξεκίνησε το 2012 από μία παρέα γονέων. Θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα δικά μας τα παιδιά. Έτσι ξεκινήσαμε. Ξαφνικά, μέσα σε δύο χρόνια, ο Σύλλογος που βρισκόταν στον Περιστέρι, έκλεισε, γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί άλλα παιδιά.

Ο χώρος ήταν πάρα πολύ μικρός κι έτσι μπήκαμε στη διαδικασία της μεταστέγασης. Ήταν πολύ δύσκολο, για μας που είμαστε γονείς, να ψάχνουμε καινούριο χώρο, να δούμε τι θα γίνει με τα έξοδα και όταν έχεις να κάνεις μία κατασκευή πολυχώρου, για παιδιά με αναπηρία. Ευτυχώς, σταθήκαμε τυχεροί, βγήκαμε 6οι σε έναν διαγωνισμό της VISA Hellas και χρηματοδοτηθήκαμε για την κατασκευή του νέου πολυχώρου στο Χαϊδάρι. Είναι ένα έργο ζωής και αξιοπρέπειας», λέει ο κ. Γουράνιος.

Όταν γεννιέται ένα παιδί με αναπηρία, νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down… ένα παιδί, που ξέρει μόνο να χαμογελάει και να αγκαλιάζει, όταν η κοινωνία είναι απούσα, καταδικάζοντάς το σε απομόνωση, τότε μόνο η αγάπη του γονιού μπορεί να γίνει και γίνεται η κινητήριος δύναμη, για να έχει αυτό το παιδί τα αυτονόητα και πάνω από όλα αξιοπρέπεια.

 Αυτή είναι η ιστορία της Γέφυρας Ζωής, του Συλλόγου που δημιούργησαν γονείς παιδιών με αναπηρία, για τα παιδιά τους. Γονείς που σηκώνουν τον σταυρό και παλεύουν με την αδικία του να γεννηθεί ένα παιδί με νοητική στέρηση ή αυτισμό, αλλά αρνούνται να εγκαταλείψουν τη μάχη για την αποδοχή και ενσωμάτωση των παιδιών τους στην κοινωνία. Σε μία κοινωνία που κάνει πως δεν τα βλέπει και αρνείται να δεχτεί, πως αυτά τα παιδιά πάντα θα γεννιούνται και θα πεθαίνουν ανάμεσά μας.
 

 Η Γέφυρα αυτή τη στιγμή έχει περισσότερα από 45 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 9 και 45 ετών, ενώ δέχεται κάθε μήνα 4 με 5 παιδιά, με νέες εγγραφές.

 

«Έχουμε παιδιά από την Κόρινθο, τη Νέα Πέραμο, από όλη την Αττική. Δυστυχώς, η Γέφυρα είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα, τα παιδιά αυτά δεν έχουν άλλη εναλλακτική. Μακάρι να ανοίξουν κι άλλοι φορείς. Και τα ιδρύματα και τα ειδικά σχολεία έχουν ένα όριο, μέχρι το μεσημέρι. Μετά τα παιδιά τα παίρνεις σπίτι σου. Και τι τα κάνεις; Τα φυλακίζεις; Τα βάζεις σε ένα υπόγειο; Τα εξαφανίζεις; Τι γίνεται; Μάλλον δεν υπάρχουν αυτά τα παιδιά για την κοινωνία. Οπότε η γέφυρα έχει έρθει να καλύψει ένα τεράστιο κενό που λέγεται δημιουργική απασχόληση», σημειώνει ο κ. Γουράνιος.

news247.gr eidiseis koinonia article4412344.ece BINARY w660 GefyraZwhs19sk

 

Οι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, εθελοντές της Γέφυρας προσφέρουν τον εαυτό τους, με  μόνη ανταμοιβή την ανιδιοτελή αγάπη των παιδιών.Ένα απόγευμα στη Γέφυρα είναι γεμάτο από μαθήματα μουσικοθεραπείας, φωνητικής, λογοθεραπείας, χοροκίνησης, γυμναστικής, εργοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης και διαδραστικών παιχνιδιών, δημιουργικό παιχνίδι, δραματοθεραπεία, zumba, Yoga, θεατρικό παιχνίδι και εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικών.

news247.gr eidiseis koinonia article4412329.ece BINARY w660 GefyraZwhs10sk
 
 
 
 
news247.gr eidiseis koinonia article4412324.ece BINARY w660 GefyraZwhs3sk

Στη Γέφυρα εκτός από την απασχόληση των παιδιών, γίνεται και εκπαίδευση των γονέων και των αδελφών τους. Κάθε Κυριακή, γίνεται ενημέρωση από τον Συνήγορο των ΑμεΑ, για το Ασφαλιστικό και τα δικαιώματά τους.

 

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της Γέφυρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι».

Η εκδήλωση αυτή είναι μια ξεχωριστή γιορτή όχι μόνο επειδή διεξάγεται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αλλά κυρίως επειδή μέσω αυτής δίνεται κάθε χρόνο η ευκαιρία στα παιδιά της Γέφυρας Ζωής να γνωρίσουν και να παρουσιάσουν, από κοινού με τους εθελοντές, ένα μέρος από τις καθημερινές δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούνται στον απογευματινό εθελοντικό μας Πολυχώρο.

news247.gr eidiseis koinonia article4412327.ece BINARY w660 GefyraZwhs6sk

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue