Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F02%252Flikewomangr anamniseis 1

Αναμνήσεις: Πώς να αντλήσεις δύναμη για να δημιουργήσεις ένα όμορφο παρόν

Ζούμε σε μία εποχή πολύ ιδιαίτερη, εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της.

Βιώνουμε πολλές αλλαγές τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ψυχολογία όλων είναι πεσμένη καθώς όλη αυτή η  αναστάτωση, μας μπερδεύει και συχνά μας αποπροσανατολίζει.

Πως λοιπόν θα βρούμε τον δρόμο μας, μέσα σε αυτή την ομιχλώδη κατάσταση;

Σίγουρα χρειάζεται να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε στήριξη. Πρόσφατα κατάλαβα ότι συχνά η βοήθεια έρχεται από εκεί που δεν το φαντάζεσαι!

likewomangr anamniseis oikogeneia 1

Η αυτοβελτίωση και η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που τώρα τελευταία όλοι αρχίζουμε και το ψάχνουμε αρκετά.

Κάποιοι από εμάς το προσπαθούμε μέσω των αναμνήσεων. Λεξιλογικά ανάμνηση σημαίνει επαναφέρω κάτι στην μνήμη. Κοντινές του λέξεις είναι η ανάκληση και η νοσταλγία.

Εδώ και λίγο καιρό, ξεκίνησα μία «τακτοποίηση» των αναμνήσεων μου. Κάθησα και άρχισα να βάζω τα πάντα σε τάξη, τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και σε συναισθηματικό. Όλα άρχισαν τυχαία όταν αποφάσισα να συμμαζέψω κάποια έπιπλα και κούτες που είχα αφήσει σε μία αποθήκη.

Αφού λοιπόν, πούλησα κάποια πράγματα, δώρισα κάποια άλλα, έμεινα με αυτά που θεώρησα πιο σημαντικά. Ανάμεσα τους πολλά αναμνηστικά, φωτογραφίες και ημερολόγια που κρατούσα από μαθήτρια και φυσικά όλη η αλληλογραφία με φίλους και αγαπημένους ανθρώπους. Μέσα από όλα αυτά ξεπήδησαν  ξεχασμένες πτυχές του παρελθόντος. Ένα fast forward όλη μου της ζωής.

Ήταν συναρπαστικό και απίστευτα ψυχοθεραπευτικό αυτό το «αναμνηστικό» ταξίδι.

Γιατί γλυκιά ανάμνηση είναι εκείνη η οποία θα σου αποτυπωθεί μέχρι τα γεράματα.

likewomangr anamniseis kosmimata 1

Χωρίς να το καταλάβω ένιωσα πάλι παιδί, έφηβη, φοιτήτρια, στέλεχος εταιρείας, σύζυγος, μαμά, σχεδιάστρια, ελεύθερη ξανά, με νέα προσωπικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα, με νέους φίλους.

Οι αναμνήσεις είναι σαν στίχοι, γραμμένοι στη μνήμη, εκεί που η σκέψη και η πράξη ετοιμάζονται να γίνουν ανάμνηση. Υπάρχουν διάφορα είδη αναμνήσεων. Μια πράξη, μια εμπειρία ζωής, μια στιγμή…

Αν φανταστούμε αυτή τη στιγμή έναν κόσμο χωρίς αναμνήσεις και ανθρώπους, φαντάζει στενάχωρο και τρομαχτικό.

Γιατί αυτές οι νοσταλγικές στιγμές είναι αυτές που έρχονται και σε κάνουν να θες να τις ξαναζήσεις, να τις βελτιώσεις , να τις επαναφέρεις συνεχώς στη μνήμη σου.

Οι αναμνήσεις αυτές είναι οι εμπειρίες που είχαν έφεραν θετικό αποτέλεσμα στη ζωή μας.

Τελικά, η ιστορία της ζωής μας είναι η βάση μας και μέσα από αυτή δημιουργεί ο κάθε ένας τη δική τους προσωπική πορεία, την δική του αυτοπεποίθηση.

Αν την δεις από την σωστή οπτική, θα καταλάβεις πόσο καλό κάνει στην αυτοβελτίωσή σου. Γιατί μέσα σου καίει πάντα η φλόγα της νιότης σου, ακόμα και όταν την ξεχνάς.

Ελευθέρωσε την και άφησε την να λάμψει! Τον παρελθόν σου, μπορεί να σε ανελίξει, απλά άφησέ το! Να θυμάσαι ότι είναι μαγικό!

Διάβασε περισσότερα εδώ.

 

xristina liberopoulou

Χριστίνα Λυμπεροπούλου Σχεδιάστρια Κοσμημάτων

Λατρεύω τη μόδα, το θέατρο και τη ζωγραφική. Μέσα από αυτές τις ασχολίες μου, ξεπήδησε πριν από 20 χρόνια και ο σχεδιασμός κοσμημάτων. Συνεργάστηκα για χρόνια με περιοδικά, στυλίστες και σχεδιαστές μόδας. Τα τελευταία 10 χρόνια αρθρογραφώ σε περιοδικά και site, μιλώντας σε Α΄ Πρόσωπο για τις εμπειρίες μου, την τρέχουσα στιγμή.

RECENT

RELATED