Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 10264

Όλγα Καραβερβέρη: Η Μόδα Είναι «Έρωτας»

Για την Όλγα δεν θα πω πολλά σαν εισαγωγή γιατί οι περισσότερες την γνωρίζετε. Είναι μία προσωπικότητα και μία γυναίκα που μιλάει από μόνη της. Για μένα 3 λέξεις την αντιπροσωπεύουν, σεβασμός, αγάπη, ηθική! 

Όλγα μου τι σημαίνει μόδα για σένα?

Μόδα για εμένα είναι έμπνευση , συναίσθηματα, μυρωδιές , στιγμές, έκφραση, επικοινωνία. Θα μπορούσα ώρες να περιγράφω τι σημαίνει για εμένα η σύλληψη της ιδέας, η επαφή μου με τα υφάσματα. Θα αρκεστώ στην λέξη « έρωτας»

Οι Ελληνίδες ακολουθούν τη μόδα?


Οι Ελληνίδες ήταν και είναι πάντα καλαίσθητες. Ακολουθούν τις τάσεις, παρόλα αυτά πιστεύω πως μέσα από αυτά η κάθε μια δημιουργεί την ταυτότητα της .

Είσαι αναμφισβήτητα μία από τις πιο καταξιωμένες επαγγελματίες στο χώρο σου. Αυτό τι σημαίνει για τη προσωπική σου ζωή? Έχει κόστος?


Δεν θα έλεγα κόστος, αλλά επένδυση. Για εμένα η επένδυση στις στιγμές και στα όνειρα μου, σε συνδυασμό με την υγεία είναι το αποτύπωμα της πορείας μου. Ευτυχώς, έχω μια οικογένεια και έναν κύκλο ανθρώπων που με στηρίζουν και είναι συνοδοιπόροι μου.

Έχω δει στα show σου αλλά και στα social σου να κάνεις αναφορές στη Πίστη. Η Πίστη τι ρόλο παίζει στη ζωή, στη ψυχολογία και κατά συνέπεια στη δουλειά σου?


Η πίστη είναι κάτι προσωπικό για τον κάθε έναν. Έτσι και σε εμένα είναι ένα στοιχείο που είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου. Αυτό όμως , που κρατάω και θα ήθελα να αναφερθώ είναι ότι, έχει σημαδέψει τον ηθικό και επαγγελματικό μου κώδικα. Μου αρέσει να ακολουθώ αξίες όπως, σεβασμός, αλληλεγγύη και αγάπη.


Διανύουμε αναμφίβολα όλοι μία πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας. Θα ανακάμψει ο χώρος της μόδας και πως?


Ο χώρος της μόδας θα καταφέρει να ανακάμψει μόνο με συνέργιες, όπως κατά την άποψη μου και όλοι οι κλάδοι. Δεν είναι η ώρα να αναδείξουμε τις διαφορές μας αλλά τις ομοιότητες μας. Είμαστε Έλληνες σχεδιαστές, παράγουμε και επιχειρούμε στην χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί και όχι χωριστά. Μένουμε και στηρίζουμε την ελληνική μόδα.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ-ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ

Με χαρά διαπίστωσα πως βγήκες στη πρώτη γραμμή και ξεκίνησες εθελοντικά τη παραγωγή μασκών προστασίας ώστε, να τις παραδώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τι σημαίνει για εσένα εθελοντισμός?


Εθελοντισμός είναι μια βαθιά μου ανάγκη για συνεισφορά. Σε αυτά τα 30 χρόνια πορείας μου έχω συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις, που πολλές φορές οικειοθελώς δεν τις επικοινωνώ όχι για να δείξω καλή ,αλλά γιατί αυτή η βαθιά μου ανάγκη, ολοκληρώνεται μέσα μου και αυτό είναι αρκετό για εμένα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ σπουδαίο να επικοινωνείται ο εθελοντισμός, καθώς είναι αποτυπώμα θετικό στην κοινωνία μας.


Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι από όλα όσα μέχρι σήμερα έχεις επιλέξει να κάνεις?


Η αλλαγή παίρνει μορφή με τον τρόπο που την κοιτάς. Εγώ αγαπώ την αλλαγή. Την θεωρώ εξέλιξη. Σαφώς και θα άλλαζα πράγματα που έχω κάνει και σαφώς και έχω κάνει λάθη. Αυτά όμως οδήγησαν στην εξέλιξη μου. Τα αναγνωρίζω, τα αναλύω και τα κατανοώ και με αυτά μπορώ να αλλάζω πλέον καταστάσεις.


Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιο νέο άνθρωπο που θα ήθελε να ακολουθήσει το δικό σου επάγγελμα?


Εδώ έχω ένα πολύ ζωντανό παράδειγμα και αυτό είναι η κόρη μου. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι, να δίνεις βήμα και ευκαιρίες στα λάθη, στους νέους ανθρώπους. Όσο για το τι χρειάζεται να προσέχουν τα νέα παιδιά για εμένα είναι πλέον ξεκάθαρο. Να έχουν άπλετη όρεξη για δουλειά, να σέβονται τους συναδέλφους τους, να αναζητούν την εξέλιξη και να είναι έτοιμοι για τις δυσκολίες, που είναι παρά πολλές σε αυτόν τον χώρο, που θα μπουν.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ-ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ

Σε σχέση με το εξωτερικό, σε τι επίπεδο θεωρείς πως βρίσκετε η Ελληνική μόδα?


Θεωρώ πλέον το branding που γίνεται για το Made in Greece έχει αναπτερώσει το ηθικό όλων μας. Έχει αποκτήσει μια υπόσταση. Αυτό το branding το δημιουργούμε και το διαχειριζόμαστε όλοι οι Έλληνες σχεδιαστές, ο κάθε ένας με την δική του ταυτότητα. Βλέπω να έρχονται θετικές εξελίξεις όσον αφορά την Ελληνική μόδα.


Αναμένοντας με θέρμη τη νέα σου συλλογή, to show της οποίας αναβλήθηκε λόγω των τρέχοντων κοινωνικών γεγονότων, τι σχέδια έχεις για το μέλλον?


Η στρατηγικήτου brand έχει τροποποιηθεί λόγω των εξελίξεων. Αποφάσισα να επενδύσω πολύ περισσότερο στο νέο μου eshop που σύντομα θα είναι κοντά σας. Για αυτό, έχω δημιουργήσει μια Pret A Porter Collection με την οποία όλες οι κύριες που ντύνονται με Olga karaververis θα μπορούν να τη φοράνε από το πρωί μέχρι και τα ωραία βράδια του καλοκαιριού. Φυσικά και δεν ξεχνάω τις κύριες που θέλουν το πιο επίσημο ένδυμα, για τις σημαντικές στιγμές όπως, το να παντρεύεις το παιδί σου ή να γίνεσαι κουμπάρα. Αυτή η συλλογή υπάρχει στο atelier όπου δημιουργώ μοναδικά φορέματα για την κάθε μία.

Και να κλείσουμε με μία ευχή που θέλεις να στείλεις σε όλο το κόσμο


Η πρώτη λέξη που μου έρχεται είναι, Υγεία! Αυτή την στιγμή τίποτα άλλο. Την επόμενη μέρα θα χρειαστούμε «Δύναμη» για να καταφέρουμε να ξανά σταθούμε στα πόδια μας. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε, χώρια όμως όχι. Υγεία, ύναμη, ενότητα και αλληλεγγύη.

Κάνε Follow την Όλγα Καραβερβέρη στα Social ​Facebook | Instagram | Web

ΤΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ-ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED