Skip to main content
likewomangr zodia ioulios 2024 c139cce0

Ωροσκόπιο Ιουλίου: Τα 5 ζώδια που επαναξιολογούν τις σχέσεις τους

author likewoman

10 Ιούλ 2024

Ο Ιούνιος που πέρασε ήταν ένας ανεμοστρόβιλος για όλα τα ζώδια.

Η ευθυγράμμιση των περισσότερων προσωπικών πλανητών (κυρίως του ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης) με τον Δία, όλοι στο ζώδιο των Διδύμων, μας άφησε ένα βουητό. Αλλά τώρα, καθώς μπαίνουμε στον Ιούλιο, μια διαφορετική ενέργεια μας περιμένει. Περνάμε από την ταχύτητα υψηλών οκτανίων του Ιουνίου σε ένα πιο συναισθηματικό καλοκαίρι. Αυτή η αλλαγή μας προσκαλεί σε μια πιο σκόπιμη και στοχαστική κατάσταση. Ο Ιούλιος είναι γεμάτος με διελεύσεις που μας παρακινούν να ξαναεμπλακούμε με τον κόσμο μας καθώς πλησιάζει η εποχή του Λέοντα. Οι πλανήτες είναι έτοιμοι να συσπειρωθούν γύρω μας, καθοδηγώντας μας να προχωρήσουμε κοιτώντας πίσω.

Η νέα σελήνη στις 5 Ιουλίου είναι όμορφη, γιατί βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου και δημιουργεί νέες στιγμές για τη συναισθηματική μας ευεξία. Με αυτή τη νέα σελήνη, υπάρχει πολλή άνεση. Η νέα Σελήνη βρίσκεται σε στενή όψη με την Αφροδίτη και τον Κρόνο, προσθέτοντας λίγη χαρά στις μέρες μας και υπενθυμίζοντας μας πώς πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για τη συναισθηματική ρύθμιση. Πηγαίνετε πίσω στο χρόνο, όταν ήσασταν παιδί και σκεφτείτε πως μεγαλώσατε ή θα θέλατε να μεγαλώσετε Ξεκινήστε να ενσωματώνετε αυτά τα θέματα γύρω από τη νέα σελήνη και συνεχίστε να προχωράτε. Οι προηγούμενες εμπειρίες σας είναι πολύτιμες. Η σκέψη για τη σημασία τους μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά προσωπική ανάπτυξη και κατανόηση.

Καθώς έρχεται η πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 21, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε σε καλό δρόμο με αυτές τις αλλαγές στις συναισθηματικές μας συνήθειες. Αυτή η πανσέληνος του Αιγόκερου, ένας καταλύτης για την προσωπική ανάπτυξη, θα πάρει πολλά από τα θέματα μαζί της από τις 21 Ιουνίου. Η πανσέληνος του Αιγόκερου μας ωθεί με τον τρόπο να κάνουμε πράγματα όπως ένα γονέας. Μπορεί να νιώθετε ενεργειακά εξαντλημένοι λίγο, αλλά είναι απαραίτητο να φροντίσουμε να κρατάμε τον εαυτό μας υπό έλεγχο.

Ο Ιούλιος ξεκινά επίσης με τον Ποσειδώνα να σταθμεύει ανάδρομος από τις 2 Ιουλίου έως τις 7 Δεκεμβρίου. Αυτός είναι ο τρίτος από τους πιο αργά κινούμενους πλανήτες που το κάνουν φέτος, μετά τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Καθώς αυτοί οι εξωτερικοί πλανήτες κάνουν ένα βήμα πίσω, μας παρακινούν να κάνουμε το ίδιο. Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης των ονείρων, των ψευδαισθήσεων, της φαντασίας, του μυστηρίου και της πνευματικότητας, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να πλοηγηθείτε. Χωρίς διαίσθηση ή καθοδήγηση πνευματικής πρακτικής, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σαν να οδηγείς σε έναν ομιχλώδη δρόμο. Αυτή η ανάδρομη περίοδος είναι μια περίοδος βαθιάς ενδοσκόπησης και εμβάθυνσης της πνευματικής μας σύνδεσης. Ενώ μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για την κατεύθυνσή σας τους επόμενους μήνες, αγκαλιάστε πρακτικές που σας συνδέουν με την πιο μυστικιστική πλευρά σας. Ίσως χρειαστεί να απελευθερώσετε τις εγκόσμιες συνήθειες ή τις τέρψεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας—αλλά όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει.

Στις 11 Ιουλίου, η Αφροδίτη μεταβαίνει στον Λέοντα, προσθέτοντας στην υπέροχη ενέργεια στον αέρα. Η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι μια φανταστική διέλευση, γιατί μας θυμίζει το πάρε-δώσε στις σχέσεις. Αν και ο Λέων συχνά επινοείται ως εγωκεντρικός, όταν πρόκειται για αγάπη και δημιουργικότητα (που κυβερνά η Αφροδίτη), δεν μπορούν παρά να ρίξουν φως σε αυτούς που σημαίνουν τα περισσότερα για αυτούς. Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο το πρώτο 1/3 του μήνα και τον Λέοντα για το υπόλοιπο, ελπίζω να θυμηθούμε όλοι να φροντίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα όσο νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας και το αντίστροφο. Η ομορφιά αυτής της Αφροδίτης στον Λέοντα είναι η υπενθύμισή της ότι: όσο δίνουμε, αξίζουμε επίσης να λαμβάνουμε και να μοιραζόμαστε τα πάθη μας με τον κόσμο. Η Αφροδίτη στον Λέοντα μάς ενθαρρύνει να πιάσουμε χώρο και να κάνουμε τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα — οπότε αφήστε τον εαυτό σας να αφεθείτε λίγο με αυτούς που αγαπάτε.

Η τελευταία σημαντική μετατόπιση αυτού του μήνα είναι η μετακίνηση του Άρη στους Διδύμους στις 20 Ιουλίου. Ο Άρης, ο πλανήτης που τελειώνει, ενθαρρύνει τη δράση και επηρεάζει την επιθετικότητα και τα κίνητρά μας. Ωστόσο, ο Άρης στους Διδύμους είναι ουσιαστικά διάσπαρτος και αποσπασμένος. Μπορεί να αισθάνεστε προς το τέλος του μήνα ότι δυσκολεύεστε να εστιάσετε σε ένα έργο τη φορά και ότι σας παρακινούν πολλά διαφορετικά έργα ταυτόχρονα. Όλα καλά όμως! Ο Άρης στους Διδύμους, αν και δεν είναι ένα φλιτζάνι καφές για όλους, προσπαθεί να διδάξει την περιέργεια και την «πολλαπλή εργασία». Εργαστείτε σε μικρότερες παρτίδες για να αποφύγετε την εξάντληση. Ο Άρης στους Διδύμους είναι σαν να αφιερώνεις μια ή δύο ώρες για να αναδιοργανώσεις την ντουλάπα σου, μετά να προγραμματίσεις διακοπές για άλλη μια ώρα και μετά να αφιερώσεις χρόνο για να πλύνεις τα πιάτα και να προετοιμάσεις τα γεύματα πριν επιστρέψεις στη δουλειά. Θα ήταν καλύτερο να επιτρέψετε στον εαυτό σας να πάει προς τα εκεί που νιώθει κίνητρο γιατί, πιστέψτε με, δεν θα μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα για πολύ.

Συνολικά, ο επόμενος μήνας μας προσκαλεί να βεβαιωθούμε ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας, είμαστε σκόπιμοι για τις σχέσεις μας, λαμβάνουμε υποστήριξη από αυτές και τηρούμε ρεαλιστικά πρότυπα καθημερινής προσπάθειας.

cover photo freepik 

RECENT

RELATED