Skip to main content
likewomangr pagosmia hmera skilou d20f4124

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου – Δίνουμε την αγάπη μας στα αδέσποτα ζώα

Η μοναδική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και στον καλύτερο & παντοτινό του φίλο οδήγησε ώστε να δημιουργηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου!

Η 26η Αυγούστου ορίστηκε ως η ημερομηνία που θα θυμίζει σε όλους και κυρίως σε όσους έχουν συνείδηση πως μπορεί ο άνθρωπος πριν από αιώνες να εξημέρωσε τον σκύλο …αλλά ο σκύλος κάθε μέρα (όπως όλα τα ζώα)  συνεχίζει να εξημερώνει ολόκληρη την Ανθρωπότητα!

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου ουσιαστικά Τιμά τον τετράποδο μαχητή και λυτρωτή μας δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν πως & γιατί φτάσαμε να στον 21ο αιώνα να “γιορτάζουμε” αυτά τα ξεχωριστά ζώα.

Στο πέρας του χρόνου, στην Ιστορία, στην Μυθολογία, στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν, αν ανατρέξουμε θα δούμε πως ο σκύλος κυριολεκτικά δίνει μαθήματα ζωής και σώζει με τον ένα ή άλλο τρόπο τους ανθρώπους και πως τελικά καταφέρνει να γίνεται ο άδολος πιστός ακόλουθος του πιο άγριου ζώου που είναι ο άνθρωπος.

83528526 10222338043584524 8686028844956805974 n

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πλην των υπολοίπων και των αυτονόητων καθημερινά ολοένα και περισσότερο, πλήθος κόσμου δρα, λειτουργεί, διαδηλώνει, συσπειρώνεται και ενεργοποιείται για την προστασία σκύλων και γατών – δεσποζόμενων & αδέσποτων! ( και για όλα τα ζώα γενικότερα…). Η αγάπη για τα ζώα, δεσποζόμενα, αδέσποτα, οικόσιτα ή φάρμας ή άγρια είναι πάντα Αγάπη!

Ο φιλοζωικός κόσμος απέδειξε πρόσφατα στην Ελλάδα πως ένας σκύλος ή μια γάτα ή ένα γαιδουράκι μπορούν να γίνουν η αφορμή και η αιτία ακόμη και νόμοι να αλλάξουν …που ευτυχώς πλέον αλλάζουν προς όφελος των ζώων. Όμως ως αδέσποτο ζώο δεν ορίζεται μόνο ως σκύλος αλλά και η εξίσου αγαπητή γάτα!

PhotoRoom 20230808 110454 e1692877834281

Ο σκύλος ή η γάτα είναι αυτός που θα σε βγάλει από την κατάθλιψη & την ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι αυτός που θα σε συντροφεύει για όσο ζει, αυτός που θα μάθει την υπευθυνότητα στα παιδιά σου, θα σε βγάλει από τη μιζέρια σου, θα σου διδάξει την πραγματική αγάπη, θα σε αναγκάσει επιτέλους να σηκωθείς και να περπατήσεις, θα είναι αυτός που θα σου κουνάει την ουρά και θα σε φιλάει όταν θα είσαι μονάχος πια, αυτός ο μοναδικός που δεν θα φύγει ποτέ από το πλάι σου!

Τα ζώα δημιουργήθηκαν για να μάθει ο Άνθρωπος τι σημαίνει η λέξη ΑΓΑΠΗ!

Φέτος, περισσότερο ίσως από ποτέ, προκύπτει ενδεχομένως επιτακτικά η ανάγκη για να υιοθετήσουμε ή να φιλοξενήσουμε ένα αδέσποτο ζώο, μιας και περίπου 4.000.000 αδέσποτα (σκύλοι και γάτες) υπάρχουν στη χώρα, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, άλλα ζουν σε καταφύγια που λειτουργούν από εθελοντές, πάρα πολλά από αυτά τραυματίστηκαν και κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε ακόμα και σήμερα που μιλάμε την χώρα μας. Όλα έχουν ανάγκη από αγάπη και φροντίδα και πιστέψτε με, θα σας το ανταποδώσουν στο μέγιστο!

PhotoRoom 20230718 140330 e1692877850485

Πέρα όμως από τη υιοθεσία, που θα πρέπει να είναι Νόμιμη με συμβόλαιο υιοθεσίας και υγιής και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας του κάθε ζώου, (στείρωση, εμβολιασμός, σωστή σίτιση, καθαριότητα, κατάλληλες συνθήκες γενικά διαβίωσης κλπ), πάρα πολύ σημαντική είναι η καταγγελία εκ μέρους των πολιτών για τις κακοποιήσεις ζώων που συμβαίνουν καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οφείλουμε να μιλάμε, να καταγγέλουμε στην αστυνομία ακόμη και ανώνυμα (μας το επιτρέπει ο Νόμος) όποιο περιστατικό κακοποίησης αντιληφθούμε (θανάτωση, φόλα, ξυλοδαρμό, βασανισμό, μόνιμο δέσιμο ή μόνιμη παραμονή ακόμη και σε μπαλκόνι, ζώα θεωρητικά δεσποζόμενα αλλά αποσιτισμένα και άρρωστα, κάτω από άσχημες συνθήκες διαβίωσης, ζώα κλεισμένα σε αυτοκίνητα, ζώα που επανειλημμένα οι ιδιοκτήτες τους τα ζευγαρώνουν κλπ) ώστε να τα σώσουμε. Και βέβαια μην ξεχνάμε πως οι έρευνες έδειξαν ότι οι περισσότεροι δολοφόνοι και κακοποιητές ανθρώπων ξεκίνησαν την παραβατική δράση τους κακοποιώντας πρώτα ζώα.

Ακόμη και να μην μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο ζώο για οποιοδήποτε λόγο, μπορούμε σίγουρα να αφήσουμε ένα μπολ με νερό έξω από το σπίτι μας, να αφήσουμε λίγο φαγητό κατάλληλο για ζώα, να μεταφέρουμε στους διπλανούς μας το μήνυμα της φιλοζωίας, να φυτέψουμε τον σπόρο της αγάπης προς τα ζώα σε ένα παιδί που θα είναι ο αυριανός ενήλικας. Αυτός είναι και ο σκοπός του Κοινωνικού – Πολιτιστικού Φορέα Dreamteam όπου μέσα από τη μόνιμη δράση #LOVE THE STRAYS πραγματοποιεί κάθε χρόνο και το ομώνυμο και μοναδικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ Τέχνης στη χώρα με αυτό το σκοπο που δεν είναι άλλος από την προστασία των αδέσποτων ζώων μέσα από την Τέχνη!

Στην Ελλάδα ο Νόμος ορίζει τον πρώτο και αποκλειστικά υπεύθυνο για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, τον κάθε Δήμο. Ο κάθε Δήμος είναι υποχρεωμένος να περιθάλπτει, να σιτίζει, να στειρώνει, να τσιπάρει και γενικότερα να φροντίζει όλα τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται εντός των ορίων του. Ο κάθε Δήμος στην Ελλάδα επιδοτείται για όλα τα παραπάνω αλλά δυστυχώς είναι ελάχιστοι οι Δήμοι που τηρούν την Νομοθεσία. Το αποτέλεσμα είναι το βάρος να πέφτει στους εθελοντές οι οποίοι με θυσίες, στερήσεις, αυτάρνηση και πολύ αγώνα να προσπαθούν να σώσουν τα αδέσποτα ζώα. Ετσι λοιπόν, σε περιπτώσεις που αφορούν τα αδέσποτα ζώα σαν αυτές που αναφέραμε παραπάνω, ο κάθε πολίτης πρέπει πρώτα να καλεί τηλεφωνικά στον Δήμο όπου βρίσκεται το ζώο αυτό και να επιμένει και να ξανακαλεί και να ξαναεπιμένει και σαφώς την Αστυνομία η οποία ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ! ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ! ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΟΥ

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RECENT

RELATED