16 Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα Flamenco

Το Φλαμένκο άρχισε να παρουσιάζεται σε Ισπανικές παραδοσιακές ταβέρνες με συνοδεία κιθάρας, στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ προστέθηκε αργότερα ο χορευτής η χορεύτρια. Ξεκίνησε δηλαδή ως μουσικό είδος και εξελίχθηκε σε χορό.

Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο που συνοδεύει το χορό είναι η κιθάρα Φλαμένκο. Ο χορός φλαμένκο είναι ιδιαίτερα εκφραστικός και χαρακτηρίζεται κυρίως από τις κινήσεις των χεριών και το ρυθμικό χτύπο των ποδιών.

Το flamenco είναι ο χορός που εκτός από ύμνος στο πάθος, αποτελεί μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και την υγεία.

Με τα χτυπήματα των ποδιών και την ταυτόχρονη κίνηση των χεριών, το σώμα αποσυντονίζεται. Η ταχύτητα και η αντοχή αυξάνουν την ευελιξία του, και την ικανότητα των πνευμόνων, αλλά και την μυϊκή δύναμη. Είναι δυνατό να κάψεις 300-400 kcal μέσα σε μισή ώρα, απολαμβάνοντας συγχρόνως το χορό και γυμνάζοντας όλο σου το σώμα. Η τέλεια καρδιαγγειακή άσκηση.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, βρέθηκε ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουν αυτή τη μέρα. Χορεύτριες της Flamenco Contra Tiempo και η Δήμητρα Κασκάνη, σας προσκαλούν σε μία βραδιά γεμάτη μελωδίες, χρώματα, συναισθήματα, πάθος και ένταση!

Χορός-Χορογραφίες: Δήμητρα Κασκάνη

Κιθάρα-Τραγούδι: Alejandro Chacón

Χορεύουν: Κυριακή Βαγενά, Σταυρούλα Καραμπούλα, Χαρούλα Καρούσου, Βιβή Λελούδα, Πένυ Μουμουτζή, Γεωργία Μπούνταλη, Κατερίνα Μπούνταλη και Άντζελα Παπαδοπούλου.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ώρα 20.00μ.μ.

Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς (Βασιλικών 6 – Κηπούπολη)

www.flamencocontratiempo.com 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue