Skip to main content
likewomangr akrpoli parthenonas 56fbcaf1

Παρθενών: Τι σημαίνει η ύπαρξη του και γιατί είναι αποτυπωμένος ως Παγκόσμιο Μοναδικό Μνημείο

Παρθενών: Η «ΑΡΧΑΙΑ» επιστήμη των Ελλήνων

Τόσο σπουδαία είναι η γνώση των Ελλήνων που δημιούργησαν σε ένα Αρχιτεκτονικό Μνημείο όλη την επιστήμη που δεν είναι άλλη από την μνήμη της ουσίας.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχει η «ΣΥΛΛΗΨΗ» της ιδέας και πριν η «ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ» της και πιο πριν η «ΙΔΕΑ» και πιο πριν η αποκωδικοποίηση της «ΟΥΣΙΑΣ» που περιγράφει η ιδέα.

Όταν λοιπόν η μνήμη είναι ολοκληρωμένη γεννά τέτοιου είδους θαύματα.

Μετά την σύλληψη της ιδέας υπάρχει μια διαδικασία της «ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ»  και της «ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ» , μετά της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» των μορφών και μετά το ολοκληρωμένο «ΜΟΝΤΕΛΟ»  που είναι ο Παρθενών.

Τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτό το επίτευγμα; Μα τι άλλο από το ότι κατέχουν όλη την ΓΝΩΣΗ στον μοναδικό τους κώδικα ως μνήμη.

Η μνήμη είναι ένα δεδομένο που απλά αποκαθίσταται όταν έχει υποστεί αλλοίωση.

Τι «ΣΗΜΑΙΝΕΙ» ο Παρθενών;

Αυτή τη Μνήμη αποτυπωμένη ως Παγκόσμιο Μοναδικό Μνημείο.

Κάθε όνομα ΣΗΜΑΙΝΕΙ, κάθε δομικό στοιχείο του και κάθε μορφή, κάθε θέση και κάθε συνδετικό στοιχείο.

Όλα αυτά μαζί αποτελούν την επιστήμη όσων έχουν ανακαλυφθεί και όσων πρόκειται να ανακαλυφθούν δηλαδή την τεκμηρίωση των πάντων.

Για όσους έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την ετυμολογία κάθε ονόματος που προσδιορίζει κάθε δομικό στοιχείο του Παρθενώνα μπορεί εύκολα να αντιληφτούν όλα τα σύμβολα.

Εν δυνάμει είμαστε όλοι μας γιατί έχουμε αυτήν την δυνατότητα λόγο του της αρχικής αλφαβήτου μας , μετά τις συλλαβές που είναι οι πρώτες συλλήψεις και τέλος οι λέξεις που σαν χημικές αντιδράσεις μεταξύ συλλαβών δίνουν νέα στοιχεία.

Τότε θα κατανοηθούν οι λέξεις Παρθενών και κάθε επιμέρους δομή του όπως αέτωμα ή αετός , όπως ζωοφόρος, κίονες καθώς και ο ρυθμός των κιόνων που αποτυπώνουν ακριβώς ότι και οι λέξεις μορφοποιημένες .

Στο σημείο αυτό που εμείς επιδιώκουμε να κατανοήσουμε εκείνοι οι Αρχιτέκτονες επινόησαν για μας βασιζόμενοι στον κοινό μας κώδικα και την κληρονομικότητα του.

Τι σημαίνει η ύπαρξη του Παρθενώνα και τι η κατάσταση που είναι αυτήν την στιγμή αλλά και η ιστορία του, η θέση του, τα υλικά του, είναι κάτι που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας γνωρίζοντας την σημασία του.

Τότε γίνονται αναγνωρίσιμοι και οι σκοποί αφαίρεσης χεριών , ποδιών, μυτών, και συμβόλων και σκήπτρων που ήταν τοποθετημένα στα χέρια ή κοντά στα πόδια.

Τι φοβούνται πραγματικά οι κλέφτες και δεν επιτρέπουν την επιστροφή των κλοπιμαίων;

Δεν είναι φυσικά κάτι που θα στερηθεί το μουσείο που δήθεν «φυλάσσονται» , περισσότερο  θα έλεγα που απομόνωσαν, ούτε για να τα αναδείξουν.

Αντιστέκονται στην επανασύνδεση της πληροφορίας που θα αναδείξει την πληρότητα της γνώσης.

Έχουν την ιδιότητα των διαδικτυακών ιών προς καταστροφή και κατάργηση αρχείων.

Η Ελλάδα είναι έθνος δεν είναι χώρα και οι Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται δεν αλλοιώνονται έτσι και τα μέλη μιας ολότητας.

Ανθέλληνες  λεηλάτησαν, κατέστρεψαν και απομάκρυναν, αλλά ότι κι αν νομίζουν ότι έκαναν η αλήθεια είναι ότι όλα αποκαθίστανται αν θελήσουμε να το πετύχουμε.

Πάντα θα υπάρχει η θεραπεία και η αποκατάσταση ως αποτέλεσμα της νόσησης και της φθοράς αλλά και το αντίθετο αφού χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο.

Εξάλλου ο Παρθενών είναι ένα πνευματώδεις υλικό αποτύπωμα της ουσίας που εκείνη ούτε αλλοιώνεται ούτε καταστρέφεται αλλά απλά είναι.

Την στιγμή που αποκαθηλώθηκαν τα ζωτικά μέλη του Παρθενώνα και όπως σημαίνει και η λέξη ζωοφόρος είτε από ξένους είτε όχι, για να τοποθετηθούν σε μουσεία και όχι εκεί που ανήκουν γίνετε προφανές ότι όπως κάθε οργανισμός αν δεν έχει συνδεδεμένα τα ζωτικά του όργανα αλλά αυτά έχουν τοποθετηθεί σε γυάλα, είναι σίγουρο ότι έχει παραμείνει μόνο ένα κουφάρι του τι υπήρχε.

Αυτό που υπήρχε ήταν το ανώτερο όσων ακολούθησαν.

Ο Παρθενών υπήρξε ένας  ζωτικός μηχανισμός που αποσυναρμολογήθηκε από πολλούς ώστε να μείνει ανενεργός.

cover photo credit freepik tomasrobertson

RECENT

RELATED