Skip to main content
doulapa xekatharisma d662bb7f

Πώς να κάνεις detox στη ντουλάπα σου; Συμβουλές από την στυλίστρια του likewoman.gr

Αγκάλιασε το στυλ σου με την Μαρίνα

Μαρίνα, εγώ ξεκίνησα τη νέα χρονιά προσπαθώντας να οργανώσω εκ νέου την ντουλάπα μου, διαπίστωσα ότι έχω ρούχα πολλών ετών που δεν φοράω πια, άλλα στοιβαγμένα, άλλα ελαφρώς φθαρμένα. Ορισμένα από αυτά τα αγαπώ και δεν θέλω να τα αποχωριστώ. Θα ήθελα να κάνω βέβαια και νέες προσθήκες, όμως δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω; Μπορείς να με βοηθήσεις;

Αγαπητή φίλη, πριν από κάθε νέα αρχή χρειάζεται να μηδενίσουμε το κοντέρ… Αρχικά ν’ αποβάλουμε το άγχος, καθώς όλα είναι θέμα οργάνωσης και σωστού ξεκαθαρίσματος. Είναι πολύ βασικό και ουσιαστικό το βήμα που αποφάσισες να κάνεις σε σχέση με την ντουλάπα σου αλλά και  για την εξέλιξη του προσωπικού σου στυλ.

Μέσα από αυτή την όχι και τόσο διασκεδαστική διαδικασία, όπως είναι το ξεκαθάρισμα ντουλάπας, μπορούμε να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες για το προσωπικό μας στιλ αλλά και για τις απαραίτητες κινήσεις – προσθήκες που χρειάζεται να κάνουμε.

Κάποια ρούχα όσο και να τα αγαπάμε έρχεται εκείνη η άβολη στιγμή που πρέπει να αποχωριστούμε!

Ρούχα φθαρμένα, που έχουν χάσει το χρώμα τους ή έχουν ταλαιπωρηθεί από την καθημερινή χρήση και το πλύσιμο δεν μας βοηθούν καθόλου ν’ αναδείξουμε ή να εξελίξουμε το προσωπικό μας στυλ.

dan gold aJN jjFLyCU unsplash scaled

Ρούχα που δεν εφαρμόζουν σωστά πάνω μας (σούπερ sos σημείο!) ή δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα – και συνήθως είναι ρούχα που χρησιμοποιούμε από καθόλου μέχρι πολύ σπάνια – δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν χώρο μέσα στην ντουλάπα μας. Επίσης τα ρούχα εκείνα που δεν δείχνουν καθόλου σύγχρονα (π.χ. πατρόν, prints) και δεν διαθέτουν την ίδια δυναμική, γεγονός που δεν το θέλουμε.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τον χώρο εκείνο που θα μας επιτρέψει να φέρουμε αέρα ανανέωσης και φρέσκιας ματιάς (προσθήκες) δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε μία γκαρνταρόμπα την οποία θα χαιρόμαστε να φοράμε καθημερινά και θα αγαπάμε. Λοιπόν… τί λες;!

doulapa

 

Βρίσκομαι σε διαδικασία ανανέωσης και ξεκαθαρίσματος στη ντουλάπα μου, διαπιστώνω ότι έχω ρούχα χρόνων που δεν φοράω πια, άλλα δεν μου κάνουν ή δεν μου ταιριάζουν… έχει φύγει η μόδα τους. Νομίζω ότι χρειάζομαι μια ανανέωση ή και αλλαγή στο στυλ μου. Πώς μπορώ να το πετύχω;

Η αλήθεια είναι αγαπημένη μου φίλη ότι όλες οι απαντήσεις που αναζητάμε βρίσκονται στην πραγματικότητα μέσα στην ντουλάπα μας.

Η ανανέωση ή η αλλαγή του στιλ μας είναι μία κρίσιμη απόφαση που θα πάρουμε αφού προηγηθεί ένα detox (εκκαθάριση – αποτοξίνωση) στη ντουλάπα μας, προκειμένου να την απαλλάξουμε από ότι την (& μας) κρατάει πίσω.

Ξεκαθαρίζοντας τα ρούχα που βρίσκονται μέσα στην ντουλάπα μας, ξεκαθαρίζουμε και τα πράγματα μέσα μας. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι να εντοπίσουμε και να ξεχωρίσουμε τα ρούχα εκείνα τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά, καλύπτουν τις ανάγκες μας και μας αρέσει να φοράμε.

Στην συνέχεια ορίζουμε το τωρινό μας στυλ και εξετάζουμε εάν εξυπηρετεί τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας, Αμέσως μετά αποφασίζουμε ανάμεσα στην αλλαγή ή στην ανανέωση.
Οι καθημερινές μας ανάγκες είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο θα μας βοηθήσει  να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να αποφασίσουμε ποιες προσθήκες – αγορές χρειάζεται να κάνουμε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

erotisi2 1

Είμαι η Μαρίνα Personal Stylist & Shopper και περιμένω τις δικές σας απορίες γύρω από τη μόδα & το στιλ στο info@likewoman.gr.

Instagram: huginfsn

Facebook: Hugin Fashion

YouTube: HugIn Fashion

Site/Blog: hugin-fashion.gr

Κάθε Σάββατο στις 17.00 μπορείς να με ακούς & στο ραδιόφωνο, στη νέα εκπομπή “The Style” στο web radio syzefxi.com

Εδώ μπορείς να βρείς όλα μου τα άρθρα εάν θέλεις περισσότερες συμβουλές και ιδέες!

Μαρίνα Κουζούλογλου – Personal Stylist & Shopper

Νιώθω πολύ ενθουσιασμένη που μπορώ να δουλέψω μαζί σας! Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να αποκτήσετε την αίσθηση του προσωπικού σας στιλ! Δεν είσαι απλά μία απομίμηση τη μόδας και των τάσεων είσαι μία γυναίκα ξεχωριστή!

RECENT

RELATED