Skip to main content
likewomangr linda evangelista sinedefxi 2f82ccb5

«Ποτέ δεν ένιωσα ότι το στήθος μου με καθόριζε ως γυναίκα» – Η Linda Evangelista μιλάει για τον καρκίνο του μαστού που πέρασε

Η Linda Evangelista βλέπει τις ουλές της από τον καρκίνο του μαστού ως “Τρόπαια”

Η Evangelista, ένα από τα γνωστά supermodels που έγιναν διάσημα τη δεκαετία του 1990, αποκάλυψε σε συνέντευξη στο Vanity Fair πριν λίγες ημέρες ότι πέρασε καρκίνο του μαστού δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια. Η 58χρονη είπε ότι διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 2018 και στη συνέχεια με καρκίνο του θωρακικού μυός πέρυσι. Σήμερα νιώθει υγιής, είναι αισιόδοξη και βρίσκει κίνητρα από την καθημερινότητά της για να συνεχίσει παρά τους αγώνες των τελευταίων ετών. «Είμαι σε πλήρη λειτουργία γιορτής αυτή τη στιγμή», αναφέρει στο πάρτι έναρξης της έκθεσης «100 Years of Creativity: A Century of Bookmaking at Phaidon» στη Νέα Υόρκη. «Είχα μερικούς αγώνες για την υγεία μου και όλα τώρα είναι απλώς μια γιορτή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lindaevangelistafan_

«Είμαι πολύ θετικός. Είμαι το νέο εγώ», είπε η Evangelista, η οποία ήταν ντυμένη με ένα κομψό άνετε μαύρο κοστούμι για το πάρτι για τα 100 χρόνια του Phaidon που έγινε στον οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης. «Νομίζω ότι το να περάσω από δυσκολίες και να περάσω στην άλλη άκρη με έκανε να επικεντρωθώ μόνο στα καλά πράγματα. Είμαι τόσο χαρούμενος που ζω. Ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερή».

Μετά την πρώτη της διάγνωση, η Evangelista επέλεξε να υποβληθεί σε αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι το στήθος μου με καθόριζε ως γυναίκα», και αναφέρει για τη διαδικασία, η οποία άφησε σημάδια, αλλά δεν επηρέασε την εικόνα του σώματός της με αρνητικό τρόπο.

«Πάντα έβλεπα τα σημάδια στο σώμα από χειρουργικές επεμβάσεις, από ασθένειες, ως τρόπαια. Είναι σαν χρυσά και λαμπερά και πρέπει να είναι πάνω σε μανδύα. Δείχνει ότι κέρδισες», «Νομίζω ότι οι ουλές πρέπει να γιορτάζονται και όχι να θεωρούνται κακές και άσχημες. Σε κάνει πιο δυνατό.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lindaevangelistafan_

«Είχα πραγματικά τη θέληση», είπε. «Ήθελα να γίνω μοντέλο από τα 12 μου. Δεν ήθελα να γίνω διάσημη. Ήθελα να είμαι επιτυχημένη γιατί απλώς μου άρεσε πάρα πολύ η μόδα. Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι τους αρέσει να κάνουν τη δουλειά τους; Ξέρω ότι είμαι τυχερή που μπορώ να το πω αυτό. Μου αρέσει να δουλεύω ως μοντέλο. Το αγαπώ. Ήθελα να είμαι επιτυχημένη και είχα τη θέληση να δουλέψω σκληρά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lindaevangelistafan_

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lindaevangelistafan_

Η εκπληκτική δουλειά της έχει συγκεντρωθεί σε ένα νέο αναδρομικό βιβλίο με τίτλο Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel. Δημοσιεύτηκε από το Phaidon, εξιστορεί τη μακροχρόνια σχέση της με τον συχνό της συνεργάτη, τον σεβαστό φωτογράφο μόδας Meisel, και περιλαμβάνει πάνω από 180 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε 25 χρόνια. Πολλές από τις φωτογραφίες —που είχαν αρχικά παραγγελθεί για editorials και καμπάνιες επωνυμιών— δημοσιεύονται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Η Evangelista ελπίζει ότι το πολυαναμενόμενο βιβλίο, που θα κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου, προσφέρει χαρά και έμπνευση στους αναγνώστες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lindaevangelistafan_

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED