Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F02%2Fimages easyblog articles 9671 RG Challenge20

Το Reload Greece Ανακοινώνει Την Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα RG Challenge20

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Reload Greece με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον επιταχυντή RG Challenge20. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για νεοφυής εταιρείες που στοχεύουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του επιχειρηματικού τους μοντέλου ώστε να προσεγγίσουν επενδυτές.

Το RG Challenge20, ένα έντονο 10-ήμερο πρόγραμμα «επιτάχυνσης», θα υποστηρίξει καινοτόμες νεοφυής επιχειρήσεις με εντατικό μέντορινγκ, καθοδήγηση και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών, επενδυτών και συνεργατών. Το πρόγραμμα, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2020, θα υποστηρίξει 10 startupsστην προσέλκυση του πρώτου γύρου επένδυσής τους.

Το RGChallenge20 θα προσφέρει στις startups:

Πρόσβαση σε πάνω από 40 επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς μέντορες και ειδικούς από εταιρείες όπως η Silicon Valley Bank, η Speedinvest, η JoelsonLawκαι η Beotel Net ISP οι οποίοι συμμετείχαν στο RG Challenge19.

Υποστήριξη στη βελτίωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, της στρατηγικής και των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης του pitch deck μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, συνεδρίες προσωπικής εξέλιξης των συμμετεχόντων καθώς και δραστηριότητες σε χώρους όπως το InnovationLabτης Visa και το Google Campus Tech Hub στο Λονδίνο.

Την ευκαιρία παρουσίασης της ιδέας τους σε ένα πάνελ επενδυτών με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα.

1:1 συναντήσεις με επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

Το RGChallenge20 προσκαλεί startupsμε πρωτότυπο ή MVP (Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν), έτοιμες να προσεγγίσουν επενδύσεις. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στηλήψη αιτήσεων από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να έχουν θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών ή τραπεζικού τομέα, της ιατρικής, της εκπαίδευσης και της αεροναυπηγικής, ενώ μια AI (τεχνητή νοημοσύνη), Big Data ή VirtualRealityοπτική θα αποτελούσε πλεονέκτημα.

Οι αιτήσεις κλείνουν την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώhttps://www.eventora.com/en/Events/rg-challenge-2020-application

Το πρόγραμμα του ReloadGreece, RGChallenge20, πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα πάνω από 50 startups, προερχόμενες από διαφορετικούς τομείς έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα. Κάθε χρόνο οι νικητήριες καθώς και άλλες ομάδες του προγράμματος καταφέρνουν να προσεκλύσουν επενδύσεις, να μεγαλώσουν την ομάδα τους και να αποκτήσουν εξωστρέφεια.

Η HealthTechstartupDigitalHealthTechnologies, η οποία έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα για επαγγελματίες στο χώρο της Ιατρικής, κέρδισε το βραβείο των κριτών στον περσινό διαγωνισμό. Η ομάδα βραβεύτηκε με 6 μήνες δωρεάν φιλοξενίας στο CentralWorkingστο Λονδίνο, τρεις συμβουλευτικές συναντήσεις με την δικηγορική εταιρεία JoelsonLawκαι μια συνάντηση 1:1 με τον επενδυτή Ξενοφών Βουδούρογλου. Η Κυριακή Μίτσιου-Begg, Συν-ιδρύτρια και CEO της Digital Health Technologies, είπε: «Το RG Challenge ήταν εξαιρετικό, κατατοπιστικό και αρκετά στοχευμένο στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για την αποτελεσματική προσέγγιση επενδύσεων. Οι υψηλά καταρτισμένοι και έμπειροι μέντορές, μας βοήθησαν να προετοιμάσουμε την παρουσίασή μας αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό μας στον τελικό διαγωνισμό». Η startup Biomimetic, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα μέσω της συνεργασίας του ReloadGreeceμε το πρόγραμμα NBG BusinessSeedsτης Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο τεχνολογία υλικών για αντανακλαστικές επιφάνειες γυαλιού χρησιμοποιώντας λέιζερ. Μετά την απονομή του «Βραβείου Κοινού» στο RGChallenge19, ο Συνιδρυτής της Biomimetic Ανδρέας Λεμονής μας είπε: «Το RG Challenge19 ήταν ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο μας ενθάρρυνε να ξεφύγουμε από τη ζώνη άνεσής μας. Όντας μια ομάδα με τεχνικό (επιστημονικό) υπόβαθρο και χωρίς αρκετές γνώσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ, το Reload Greece μας βοήθησε να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική που χρειάζεται να ακολουθήσουμε».

Φέτος το ReloadGreeceθα συνεχίσει τις συνεργασίες με βασικούς συντελεστές της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, όπως ο «επιταχυντής» EGG της Eurobank και ο διαγωνισμός GreenTech Challenge.

Ο Μιχάλης Σωτηράκος, Διευθυντής του προγράμματος RGChallenge20 (CGOστην Flourish.Zoneκαι πολυβραβευμένος κατά σειρά επιχειρηματίας) είπε: «Το RG Challenge για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα μυήσει startups στο οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας. Με το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας στοχεύουμε στο να βρούμε startups, που θα αλλάξουν το κόσμο και να τις εκπαιδεύσουμε και εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις μέσα σε 10 μέρες. Το ποσοστό επιτυχίας μας είναι μεγάλο και αξιοσημείωτο- ελάτε μαζί μας για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας».

Δήλωσε συμμετοχή στο RG Challenge20 για να αναπτύξεις τη startup σου και να προσελκύσεις επένδυση!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μαςhttps://www.reloadgreece.com/rg-challenge20/

RG Challenge20 Major Donor:

RG Challenge20 Partners:

About Reload Greece: To Reload Greece είναι ένα εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Χτίζουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών για να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στη χώρα καταγωγής τους. Περίπου 5.000 νέες και νέοι έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τα προγράμματα του Reload Greece, πάνω από £10m έχουν επενδυθεί σε απόφοιτες startups και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 210 θέσεις εργασίας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος περιλαμβάνουν 4 βασικά προγράμματα: το Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) preaccelerator για startups πρώιμου σταδίου, το RG Challenge accelerator για startups που είναι έτοιμες για επένδυση, το PreRG Challenge bespoke preaccelerator και το RG Connect, το ετήσιο συνέδριο. Το μοντέλο επιχειρηματικότητάς μας αξιοποιεί με επιτυχία τη δύναμη της διασποράς και συμμετέχουμε σε μια ενεργή κοινότητα με πάνω από 20.000 Reloaders.

Για ερωτήματα Τύπου: Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη Reload

Greece Marketing & Communications Lead, Kate Topping στο

kate.topping@reloadgreece.com.

Ακολουθείστε το Reload Greece στα social media:

Website: www.reloadgreece.com

Blog:https://www.reloadgreece.com/news/blog/

LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/reloadgreece/

Facebook: https://www.facebook.com/ReloadGreece/

Twitter:https://twitter.com/ReloadGreece

Instagram: https://www.instagram.com/reloadgreece/ 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED