Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 1472

Ρύζι Στο Τηγάνι Με Λαχανικά Και Κουρκουμά

Ένα λαχταριστό πιάτο από τον Τάσο Αντωνίου με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε κοτόπουλο, θαλασσινά ή να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα.
 
Υλικά
   1 κύβος κότας MAGGI
   3 κ.σ. ελαιόλαδο
   1 κρεμμύδι σε φέτες
   2 σκελίδες σκόρδο
   1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
   1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
   400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
   2 κ.σ. κουρκουμάς
   1 φλιτζάνι αρακάς
 
 
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. 
 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.
 

SHARE

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED