Skip to main content
likewoman concealer e1705133103825 1833facc

How to: Έτσι θα σετάρετε το concealer σωστά για να μην κάνει γραμμές

Πείτε «αντίο» στο creasing κάτω από τα μάτια.

Η περιοχή κάτω από τα μάτια μας μπορεί πραγματικά να μαρτυρήσει πόσο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι δείχνουμε. Ως εκ τούτου, το concealer είναι συχνά ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα προϊόντα σε ένα οπλοστάσιο μακιγιάζ. Αλλά είτε είστε αρχάριες στο μακιγιάζ είτε είστε επαγγελματίες, όλοι έχουμε βρεθεί να παλεύουμε με το τσαλάκωμα, τις μουντζούρες, το cakey αποτέλεσμα ή και όλα τα παραπάνω που δημιουργεί το concealer. Επομένως, τι μπορεί να γίνει όταν το concealer δεν παραμένει ή οι μαύροι κύκλοι αρχίζουν να αισθάνονται αδύνατο να κρυφτούν; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα δεινά σας να οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζετε όλη τη σκληρή δουλειά σας.

likewoman concealer2

Ενυδάτωση

Πριν εφαρμόσετε concealer, πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας -ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την εφαρμογή concealer και γενικότερα το μακιγιάζ. Πάρτε τον χρόνο σας κάνοντας μασάζ στην εφαρμογή ως μια διαδικασία pre-concealer της περιοχής των ματιών με ενυδατικά προϊόντα που θα κάνουν όλη τη δουλειά.

Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από οπουδήποτε αλλού στο πρόσωπο, αφήστε τον κατάλληλο χρόνο για τα προϊόντα προετοιμασίας σας να απορροφηθούν και να στεγνώσουν πλήρως πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Μια άλλη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε; Να είστε απαλοί με την προετοιμασία και στο μασάζ σας δεν πρέπει να υπάρχει τράβηγμα του δέρματος κάτω από τα μάτια.

Η σωστή φόρμουλα

Τα concealers κυκλοφορούν σε διαφορετικές φόρμουλες με διαφορετικά επίπεδα κάλυψης, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να βρείτε τη σωστή φόρμουλα για εσάς. Είναι καλύτερη πρακτική να δοκιμάσετε μερικά πριν δεσμευτείτε σε ένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τη συνέπεια και την κάλυψη κι εάν το προϊόν θα καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η εφαρμογή

Η υιοθέτηση της προσέγγισης less is more για την απόκρυψη είναι το καλύτερο. Ξεκινήστε με τις εσωτερικές γωνίες, καλύπτοντας το σκοτάδι όπως χρειάζεται, πριν προχωρήσετε στις εξωτερικές άκρες των ματιών. Εφαρμόστε το προϊόν με ένα πινέλο concealer και στη συνέχεια είτε πιέστε το απαλά με ένα βρεγμένο σφουγγάρι μακιγιάζ είτε χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το εξομαλύνετε και να το αναμείξετε καλά.

Είτε έχετε ώριμο δέρμα είτε όχι, να έχετε πάντα ένα eye oil στην τσάντα σας. Αν η περιοχή των ματιών σας αρχίσει να ζαρώνει αργότερα μέσα στην ημέρα, μια μικροσκοπική σταγόνα που απλώνεται με την άκρη του δαχτύλου σας και ταμπονάρεται απαλά στην περιοχή θα αναζωογονήσει και θα φωτίσει το σημείο χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο concealer ή πούδρα.

likewoman concealer3

Η πούδρα

Η πούδρα, είτε pressed είτε ημιδιαφανής, μπορεί να είναι απίστευτη στο να «κλειδώνει» το μακιγιάζ και το δέρμα χωρίς να το αφήνει να φαίνεται βαρύ. Χρησιμοποιήστε την πούδρα ως τελευταίο βήμα στη διαδικασία απόκρυψης των μαύρων κύκλων. Πάρτε μια ημιδιαφανή ή συμπιεσμένη φόρμουλα κι εφαρμόστε την απαλά για να κυλήσει πάνω από το σημείο που έχετε εφαρμόσει το concealer. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί απαλά το υπερβολικό μακιγιάζ και το concealer για ένα απρόσκοπτο φινίρισμα.

Spray & set

Το setting spray μπορεί να κάνει θαύματα, επομένως αυτό είναι ένα επιτακτικό τελευταίο βήμα σε αυτό το σεμινάριο. Μόλις ολοκληρώσετε την υπόλοιπη εμφάνιση του μακιγιάζ σας, ένα setting spray θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας και να αποτρέψετε τις μουτζούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι το τελευταίο και άκρως σημαντικό βήμα για να σετάρετε τέλεια το concealer, αλλά και το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Φωτογραφίες: Unsplash

Μαρία Κουτσάκα

Αρθρογραφώ από το 2014, και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη συγγραφή. Το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη, αφού πιστεύω πως προηγείται του μακιγιάζ. Πλέον διαθέτω το δικό μου beauty eshop, το dewers.gr, όπου διαδίδω το μήνυμα του skincare και του πολυπόθητου dewy skin. Είμαι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, και λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

RECENT

RELATED