Skip to main content
images easyblog articles 7528 stella karabakaki synedefxi 5af4ccf3

Στέλλα Καραμπακάκη: Μία Προσωπικότητα Με Πολλά «Πρόσωπα»

Bιβλία, σενάρια, μουσική, στίχοι, τραγούδι. Όλα αυτά περιστοιχίζουν την Στέλλα Καραμπακάκη, μία πολύπλευρη, εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Όμορφη, με ένα υπέροχο χαμόγελο και πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες, της ζητήσαμε να μας τα πει όλα. Ποια όλα; Διαβάστε και θα δείτε…

Συνέντευξη στην Τάνια Νικολοπούλου

Ας συστηθούμε λοιπόν. Ποια είναι η Στέλλα Καραμπακάκη;

Αν πρέπει να με χαρακτηρίσω με μια λέξη όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι αυτή είναι «κωμικογράφος». Ασχολούμαι μονίμως με γραπτά, όλα τους έχουν μια κωμική (ή σατιρική) χροιά, και αυτό με χαρακτηρίζει και ως άνθρωπο. Το καυστικό χιούμορ και μια κάπως πιο «κουλή» ματιά προς τους ανθρώπους, τις σχέσεις και την καθημερινότητα. Η οποία βέβαια δεν κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά τα κάνει σίγουρα πιο ενδιαφέροντα.

Είστε νέα αλλά επαγγελματικά έχετε ήδη πλούσιο παρελθόν. Πολλά βιβλία, σενάρια, μουσική, στίχοι, τραγούδι. Προφανώς η λίστα θα είναι μεγάλη.

Η λίστα είναι κυρίως πολυποίκιλη, αλλά αν λάβει κανείς υπόψη του πως είμαι στον καλλιτεχνικό χώρο μία δεκαετία και είχα την τύχη να ασχοληθώ σχεδόν αποκλειστικά με αυτόν, είναι μάλλον αναμενόμενο να έχω κάνει αρκετά πράγματα. Το σημαντικότερο όλων νομίζω είναι τα βιβλία. Εξάλλου, από αυτά άρχισαν όλα τα υπόλοιπα, και με αυτά συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το πλούσιο καλλιτεχνικό παρελθόν προδιαγράφει και ένα αντιστοίχως πλούσιο μέλλον;

Το ελπίζω! Σίγουρα δεν έχω στερέψει από ιδέες, απλά μεγαλώνοντας αλλάζει η μορφή τους, οι συνεργάτες μου και οι απαιτήσεις που έχω από αυτούς και βέβαια από το αποτέλεσμα. Μου αρέσει να είμαι δημιουργική, οπότε ελπίζω πως θα βρίσκω πάντα τρόπους να το κάνω, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου διαφορετικά άλλωστε.

Το τελευταίο σας βιβλίο «Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, είναι και σαρκαστικό και αυτοσαρκαστικό. Πόσο ολισθηρός είναι αυτός ο δρόμος της δημιουργίας και πώς προσπαθείτε να ισορροπήσετε;

Το κάνω αυθόρμητα. Έτσι είναι η προσωπικότητά μου, έτσι είμαι ως άνθρωπος, οπότε είναι ένα καθημερινό «ζήτημα» το πώς θα ισορροπήσω ανάμεσα σε αυτά τα δύο χωρίς να με δείρει κάποιος ή να πάθω κατάθλιψη! Πέραν της πλάκας όμως, πιστεύω ότι η σάτιρα ως είδος σου αφήνει πολλά περιθώρια να είσαι ο εαυτός σου, να κρίνεις και να κρίνεσαι, συνεπώς νομίζω πως αντί να σου βάζει «εμπόδια» σου ανοίγει δρόμους.

Προετοιμάζετε και άλλο βιβλίο;

Έχω ήδη έτοιμο ένα ακόμη σατιρικό βιβλίο για σχέσεις, και κυρίως για χωρισμούς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λυκόφως μέσα στη χρονιά. Νομίζω πως με αυτό κλείνει κι ένας πρώτος κύκλος για μένα, όσον αφορά τη συγγραφή και τη σάτιρα. Μετά θα ήθελα να «ψαχτώ» σε λίγο διαφορετικά μονοπάτια, χωρίς βέβαια να αλλάξω τον τρόπο που εκφράζομαι και προσεγγίζω τα θέματα που με ενδιαφέρουν.

Τα βιβλία σας απευθύνονται σε γυναίκες. Θα σας αιφνιδίαζε αν ένας άντρας έμπαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και ζητούσε το «Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο»;

Καθόλου. Νομίζω πως οι σχέσεις από μια πιο… γυναικεία σκοπιά είναι κάτι ενδιαφέρον για έναν άντρα, καθώς μπορεί να μην μείνει στο πρώτο επίπεδο ανάγνωσης και να αναζητήσει σε δεύτερο ή και τρίτο επίπεδο τον εαυτό του, τα δικά του λάθη και σωστά, και βέβαια τις δικές του σχέσεις! Πρόκειται για ένα βιβλίο που θεωρώ πως είναι διασκεδαστικό ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όσον αφορά τη συγγραφή σεναρίων τώρα, υπάρχει κάτι στα σκαριά;

Τον τελευταίο χρόνο υπάρχουν συνέχεια ωραία πράγματα στα σκαριά που περιμένουν τη σειρά τους, προς το παρόν όμως τρέχει για τη φετινή σεζόν το «Έλα στη θέση μου» του Γιώργου Κρητικού που προβάλεται καθημερινά στον Alpha. Έχω τη χαρά να είμαι στην ομάδα των συνεργατών του, οπότε όσον αφορά τα σενάρια αυτό αποτελεί προτεραιότητα!

Με τόσο γράψιμο, μήπως η μουσική περνάει σε δεύτερη μοίρα;

Ξεκάθαρα η μουσική έρχεται σε δεύτερη μοίρα, παρόλο που την αγαπώ και μου δίνει μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με μουσικούς και τραγουδοποιούς, είτε γράφοντας στίχους, είτε ερμηνεύοντας. Κάποιοι από τους πιο καλούς μου φίλους προέρχονται από τον μουσικό χώρο, έχω λοιπόν έναν λόγο παραπάνω να τον παρακολουθώ και να τον στηρίζω. Αναπόφευκτα όμως, όταν κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλάζει συνεχώς το πού επιλέγεις να ρίξεις το βάρος, είτε λόγω έμπνευσης, είτε λόγω συνθηκών. Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξουν πάλι οι κατάλληλες συνθήκες, ο χρόνος και η διάθεση, για να ξανασχοληθώ με το κομμάτι των στίχων και της μουσικής.

Επειδή είστε και άνθρωπος των social media, θα πρέπει να είστε και άνθρωπος του στιλ και της αισθητικής. Πόσο μεγάλη σημασία παίζει στη ζωή σας και στην καλλιτεχνική σας έκφραση;

Πιστεύω ότι ενώ τα social media θα ήταν καλό να συνδυάζονται με στιλ και αισθητική για όσους δεν τα έχουν απλώς για προσωπική χρήση, αυτό δεν συμβαίνει, ειδικά στην Ελλάδα. Ή μάλλον συμβαίνει αλλά σε αρκετά περιορισμένο βαθμό. Εγώ προσπαθώ να το κάνω, όχι τόσο γιατί το θεωρώ απαραίτητο, αλλά γιατί μου αρέσει περισσότερο ένα πιο σωστά δομημένο αποτέλεσμα. Κάθε καλλιτέχνης πάντως έχει το δικό του στιλ και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει το αν σου αρέσει ή όχι. Οπότε η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο και επηρεάζει και κάθε νέα συνεργασία που επιλέγω να κάνω.

Με την εμπειρία σας από τα social media, πόσο μικρή ή μεγάλη πρέπει να είναι η έκθεση ενός καλλιτέχνη;

Αυτό θεωρώ πως εξαρτάται από την προσωπικότητά του και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Υπάρχουν οι «νέας γενιάς» καλλιτέχνες που δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και την καθημερινότητά τους και υπάρχουν και οι «παλιάς κοπής» που κρατάνε τις αποστάσεις, είτε γιατί δεν θέλουν περισσότερη έκθεση, είτε γιατί δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. Για μένα, το ιδανικό είναι κάπου στη μέση, οπότε προσπαθώ να έχω συνεχώς επαφή με όλα, αλλά να μην αφήνω πολύ προσωπικές στιγμές μου να γίνονται δημόσιες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED