Στυτική δυσλειτουργία και νόσος περονί – Πως αντιμετωπίζονται σήμερα

Εκτός από τις παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, οι άνδρες βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι και με άλλες παθήσεις οι οποίες για πολλούς αποτελούν θέματα ταμπού, γι΄αυτό και δεν αντιμετωπίζονται εγκαίρως!

Η στυτική δυσλειτουργία και η νόσος περονί είναι δύο απ’ αυτές. Ποιοι είναι οι πιο συνήθεις τρόποι αντιμετώπισης;

Stop στην στυτική δυσλειτουργία με 3 τρόπους

Όπως κάθε πάθηση έτσι κι αυτή μπορεί να διορθωθεί με φάρμακα. Για την ακρίβεια όσοι αντιμετωπίζουν οργανική στυτική δυσλειτουργία, μπορούν να λάβουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή παράλληλα με βοήθεια από σεξολόγο. Τα φάρμακα δεν σχετίζονται με κάποια αφροδισιακή δράση. Ενεργούν στα αγγεία του πέους προκαλώντας αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα να αυξάνουν την αιματική ροή, άρα να βελτιστοποιούν την στύση.

Επόμενος σταθμός στην θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, είναι οι ενδοπεϊκές ενέσεις που επιφέρουν διαστολή των αγγείων, άρα και αύξηση της ροής του αίματος. Η ένεση είναι πολύ λεπτή και ανώδυνη και γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή, ύστερα από λεπτομερή υπόδειξη του γιατρού. Μετά από 10 λεπτά η στύση επιτυγχάνεται ανεξαρτήτως της σεξουαλικής επιθυμίας.

Νόσος Περονί (Peyronie) – Συντηρητικές και μη θεραπείες

Με τον όρο πεϊκή κάμψη, ορίζουμε την παραμόρφωση του πέους σε τέτοιο βαθμό, ώστε η σεξουαλική επαφή να καθίσταται αδύνατη. Αν ο άντρας επιχειρήσει να συνευρεθεί σεξουαλικά στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Οι συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

  • Συμπληρώματα διατροφής
  • Διάφορα φάρμακα συνταγογραφούμενα από τον γιατρό
  • Ενέσιμα φάρμακα
  • Θεραπείες με κρουστικά κύματα

Η σύγχρονη ιατρική έρευνα αναδεικνύει ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω θεραπείες δεν επιφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, γι’ αυτό στο 90% των περιπτώσεων το χειρουργείο είναι μονόδρομος. Επιπλέον, οι συντηρητικές θεραπείες έχουν κάποιο αποτέλεσμα μόνο στους πρώτους μήνες, δηλαδή στην εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων έπειτα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί για παρενέργειες.

Η νόσος Περονί αντιμετωπίζεται χειρουργικά σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, αφού πρώτα έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά όλοι οι παράγοντες που την προκαλούν.

Περισσότερα, εδώ. Ουρολόγος ανδρολόγος με έδρα την Αθήνα σας προσφέρει εξατομικευμένη προσέγγιση.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue