Skip to main content
garidomakaronada 1c227dfd

Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα

Το μενού σήμερα έχει λαχταριστή γαριδομακαρονάδα που φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι μας και υπόσχεται να ξετρελάνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή αρωματισμένη με σκόρδο και λευκό κρασί, η οποία απαιτεί μόνο 30 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας.

Λαχταριστή Γαριδομακαρονάδα

4-5 άτομα

Προετοιμασία: 15 λεπτά – Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες (μέτριες ή μεγάλες)
  • 250 ml. νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι no. 6
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι (μικρό) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1συσκευασία σάλτσα ντομάτα (τύπου Pumarro)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κέλυφη και τα κεφάλια αλλά δεν τα πετάμε (τα κρατάμε στην κατάψυξη για άλλες συνταγές όπως σούπες, ριζότο και ζωμούς). Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού τραβάμε και αφαιρούμε το μαύρο «εντεράκι» που διατρέχει κατά μήκος τη ράχη κάθε γαρίδας. Εάν χρησιμοποιήσουμε μεγάλες γαρίδες, αφαιρούμε μόνο τα κέλυφη και κρατάμε τα κεφάλια στις γαρίδες.
  2. Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν με το νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
  3. Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε μαζί με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε σαν κρέμα.
  4. Στο ίδιο ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες (al dente) και τα στραγγίζουμε καλά.
  5. Σωτάρουμε σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και σωτάρουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Περίπου 4-5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανο και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα με τις γαρίδες και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  9. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  10. Σερβίρουμε φροντίζοντας να μοιράσουμε “δίκαια” τις γαρίδες σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

Καλή απόλαυση!

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RECENT

RELATED