Skip to main content
images easyblog articles 11438 GALLERY ATHINAS c882139d

Βόλτα στις Γκαλερί της Αθήνας #1

Μπορεί η ζωή στην πρωτεύουσα να γίνεται όλο και πιο περιοριστική για τους κατοίκους της, όμως η Αθήνα έχει να προσφέρει ακόμη και έτσι πολλούς τρόπους να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας.

Για όσους αγαπούν την τέχνη, μια βόλτα στις γκαλερί της Αθήνας αποτελεί ιδανικό τρόπο να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας! Πριν λίγες ημέρες κάναμε μια πρωινή βόλτα στο Κολωνάκι και επισκεφθήκαμε μερικές από τις πολλές γκαλερί της πόλης μας, ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας και σας τις προτείνουμε μέσα από αυτό το άρθρο αυτό και άλλο ένα που θα ακολουθήσει. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να ακολουθήσετε και εσείς την ίδια βόλτα και περιμένουμε τις εντυπώσεις και τα stories σας στο Instagram του Likewoman.gr!

Ξεκινάμε τη βόλτα μας από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κανάρη, όπου βρίσκεται το εμβληματικό οίκημα του Τσίλλερ, Μέγαρο Δεληγεώργη, στο οποίο από το 2018 στεγάζεται η γκαλερί Allouche Benias. Η γκαλερί αποτελεί δημιούργημα του Eric Allouche, ιδιοκτήτη της διάσημης Allouche Gallery στη Νέα Υόρκη και του ελληνικής καταγωγής συνεργάτη του George Benias, φιλοξενεί πάντα εξαιρετικές εκθέσεις και δικαίως θεωρείται σημείο αναφοράς στην εικαστική σκηνή της Αθήνας. Βέβαια πέρα από τα έργα θα σας εντυπωσιάσει το εσωτερικό του ίδιου του κτιρίου, που αποτελεί σημαντικό μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Αυτή την περίοδο μπορείτε να απολαύσετε στον ισόγειο χώρο την έκθεση “Who’s afraid of Komodo” σε επιμέλεια των Ευγενία Βερελή και Κώστα Ευσταθίου, ενώ στον υπόγειο χώρο την ομαδική έκθεση “They are already here, you are next”.

gallery athens walk 01

Allouche Benias Gallery, Κανάρη 1, Αθήνα.
Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σάββατο 11.00-17.00

gallery athens walk 02

gallery athens walk 04

gallery athens walk 05

gallery athens walk 03

gallery athens walk 07

Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας την Κανάρη και φθάνοντας στην πλατεία Κολωνακίου στρίβουμε δεξιά στην οδό Σκουφά. Εκεί, στον αριθμό 4, βρίσκεται η γκαλερί Σκουφά με ιστορία χρόνων, καθώς λειτουργεί από το 1981 και έκτοτε «υπηρετεί» τη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική. Μέχρι τις 17 Οκτώβρη η Gallery Skoufa φιλοξενεί την έκθεση του Παύλου Σάμιου «Καφέ ο Παράδεισος», την οποία και δεν πρέπει να χάσετε. Τα έργα του Σάμιου, με τα ελληνικά και παριζιάνικα καφέ του, είναι σίγουρο ότι θα σας ταξιδέψουν νοητά σε εποχές ανεμελιάς και θα σας αφήσουν μια γεύση γλυκιάς νοσταλγίας.

Gallery Skoufa, Σκουφά 4, Αθήνα.

Δευτέρα & Τετάρτη 11.00-15.30, Τρίτη & Πέμπτη 10.00-21.00, Παρασκευή 10.00-20.00, Σάββατο 10.30-15.30

gallery athens walk 09

gallery athens walk 10

gallery athens walk 12

Σε αυτό το σημείο αν κουραστήκατε – όπως εμείς που χρειαστήκαμε ένα σύντομο pit stop! –έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πληθώρα καφέ αφού βρίσκεστε στο πιο κεντρικό σημείο στο Κολωνάκι!

Και συνεχίζουμε! Επόμενη στάση στην καλλιτεχνική μας βόλτα είναι το παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ στο Κολωνάκι. Θα το βρείτε στο νούμερο 24 της οδού Πινδάρου και αυτό το διάστημα φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “Botanical Rhapsody” έως και τις 3 Οκτωβρίου. Η έκθεση αποτελείται από έργα των Judith Allen, Ειρήνη Ευσταθίου, Μυρτώ Ξανθοπούλου και Ίρις Πλαϊτάκη, οι οποίες εμπνεόμενες από την πλούσια συλλογή του παλαιοπωλείου, παρουσιάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις του φυτικού μοτίβου. Το ιδιαίτερο θέμα του φυτικού διάκοσμου κάνει την έκθεση κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και αξίζει να τονίσουμε πως η ξενάγηση των ανθρώπων του παλαιοπωλείου ήταν ένθερμη και πολύ βοηθητική! Σε περίπτωση, όμως, που δεν προλάβετε την έκθεση “Botanical Rhapsody” μην διστάσετε να περάσετε μια βόλτα από το όμορφο παλαιοπωλείο που σίγουρα θα σας καταπλήξει με τη συλλογή αντικειμένων, έργων τέχνης και αντικών του.

Martinos Antique & Fine Art Gallery, Πινδάρου 24, Αθήνα.

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-15.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκεύη 10.00-20.00

gallery athens walk 14

gallery athens walk 15

gallery athens walk 16

gallery athens walk 20

gallery athens walk 19

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED