Χριστίνα Ωνάση: Έζησε 4 γάμους και 3 κηδείες

Χριστίνα Ωνάση. Ο άσχημος τρόπος ζωής, η θλίψη, τα ναρκωτικά, τα ηρεμιστικά, οι αμφεταμίνες, τα αντικαταθλιπτικά…. Την  εξόντωσαν…  

by Νίκος Μουράτιδης

Άσχημη, υπέρβαρη, προβληματική, με έντονα ψυχολογικά ζητήματα, δυστυχισμένη και πάμπλουτη, μέσα στην σύντομη ζωή της παντρεύτηκε 4 φορές και κήδεψε τον αδελφό, την μητέρα και τον πατέρα της. Ιδού η ιστορία της πιο διάσημης κληρονόμου της γης.

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στην Νέα Υόρκη, και πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 1988 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού, αν  και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της και την έλλειψη της οικογενειακής στοργής.

Η Χριστίνα Ωνάση έζησε μια σύντομη, περιπετειώδη, προβληματική αλλά και θλιμμένη ζωή.Ήταν η μικρή κόρη του μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, και είχε την ατυχία να του μοιάσει. Ήτανφτυστή ο πατέρας της. Έχει τα μεγάλα θλιμμένα μάτια του, τους μαύρους κύκλους του, τη φαρδιά μύτη του, το άχαρο σουλούπι του. Η έλλειψη οικογενειακής στοργής ήταν πάντα το μεγάλο της πρόβλημα. Όλη της την ζωή αναζητούσε την προσοχή του πατέρα της, μια και ζούσε μονίμως στη σκιά του μεγάλου αδερφού.

Όταν το 1960 οι γονείς της χώρισαν, η 10χρονη Χριστίνα μετακόμισε στην Αγγλία, μαζί με την μητέρα της στον πύργο του πατριού της, Δούκα του Πλάτφορντ. Εκείνα τα χρόνια ήταν ίσως τα καλύτερά της, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί «προβληματική, με έντονα ψυχολογικά ζητήματα». Ελληνικά μιλούσε μόνο με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, και μισούσε αφόρητα το γεγονός ότι για να του μιλήσει έπρεπε πρώτα να περάσει από τις γραμματείς του ή για να τον δει έπρεπε να της κλείσουν ραντεβού. Αποφάσισε λοιπόν ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να την «προσέξουν».

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 Cristina Onassis04

1971 ο πρώτος γάμος: Η Χριστίνα Ωνάση, σε ηλικία μόλις 21 ετών, παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό μεγάλο-μεσίτη Joseph Bolker. Η τελετή έγινε στο Las Vegas και έκανε έξαλλο τον Ωνάση και τη μητέρα της, που δεν ενέκριναν τον γάμο. Ο γάμος κράτησε 9 μήνες.

1973 η πρώτη κηδεία: Η πρώτη μεγάλη απώλεια για την οικογένεια ήρθε το 1973 όταν ο αδελφός της σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Η θλίψη για όλους ήταν αβάσταχτη.

1974 η δεύτερη κηδεία: Η επόμενη ήταν η μητέρα της, που μην αντέχοντας τον χαμό του γιου της, πέθανε από ασυλλόγιστη χρήση ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών.

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 77d16f2d997c4de970341aff6838e39e

1975 η τρίτη κηδεία: Ο θάνατος του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν αναμενόμενος. Η υγεία του μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου είχε κλονιστεί τόσο που δεν άντεξε. Έτσι, ως μοναδική κληρονόμος, βρέθηκε στο τιμόνι μιας οικονομικής αυτοκρατορίας, που δεν ήξερε να κουμαντάρει.

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 ccae13931aa319f2efd7b8354ba4603b M

1975, ο δεύτερος γάμος: Ήταν με τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του μεγαλοβιομήχανου, εφοπλιστή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη. Η Χριστίνα, αν και έγκυος, «ρίχνει» το παιδί και χωρίζει, επειδή ένιωθε ότι ο γάμος είχε γίνει για την κληρονομιά της και όχι για αυτήν. Έμειναν μαζί 14 μήνες…

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 assets LARGE t 1463 708866 1

1978, ο τρίτος γάμος: Ήταν με τον Σοβιετικό Sergei Kauzov, στέλεχος σε κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης. Για να παντρευτούν, τα άφησε όλα πίσω της και μετακόμισε στη Μόσχα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο νέος της σύζυγος ήταν πράκτορας της KGB, με αποστολή να μάθει τα πάντα για τις επιχειρήσεις της. Στο πλευρό του νέου «στεφανιού» της έζησε ως προλετάρια ή έστω ως αστή νοικοκυρά. Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, έπλενε πιάτα και ρούχα. Λίγο μετά ήρθε το διαζύγιο. Για πολλούς, ο Σοβιετικός ήταν ίσως ο μοναδικός που την αγάπησε αληθινά.

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 hbz christina onassis wedding lg

1984, ο τέταρτος γάμος: Η Χριστίνα παντρεύεται για τέταρτη φορά, τον παιδικό της φίλο και γνωστό playboy, Thierry Roussel. Για να παντρευτούν, της ζήτησε να χάσει 20 κιλά και αυτή το δέχθηκε. Αν και όλοι συζητούσαν για γάμο συμφερόντων, ο Ρουσέλ έκανε τη Χριστίνα μητέρα. Στις 29 Ιανουαρίου του 1985 έφερε στη ζωή την κόρη της, Αθηνά. Και αυτός ο γάμος δεν έμελλε να κρατήσει. Ανακάλυψε ότι ο Ρουσέλ ζούσε μια παράλληλη ζωή. Η σχέση με την πρώην Σουηδέζα σύντροφό του, το μοντέλο Marianne “Gaby” Landhage με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, δεν είχε τελειώσει ποτέ. Η Χριστίνα Ωνάση πήρε την κόρη της, Αθηνά και εγκαταστάθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 166463162 M

Το διάστημα που έζησε εκεί ξανάνιωσε, ερωτεύθηκε πάλι και ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της στις 19 Νοεμβρίου του 1988 από έμφραγμα, όπως δηλώθηκε επίσημα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειάς της, στον Σκορπιό. Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 1A M 8

Η Χριστίνα Ωνάση έκανε τέσσερις αταίριαστους γάμους που την έκαναν την πιο δυστυχισμένη πλούσια γυναίκα του κόσμου

www.nikosonline.gr wp content uploads 2016 11 1 M 7

 

 

166463166 M Αντίγραφο

166463159 M Αντίγραφο

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue