Χρώματα, ήχοι και εικόνες μεταφράζονται σε πρωτότυπα γλυπτικά κοσμήματα

 Η Χριστίνα Κελλίδη σμιλεύει το ξύλο και αποδίδει με λεπτότητα γλυπτικές φόρμες με καθαρές γραμμές, χωρίς όμως αυστηρή γεωμετρία. Οι ρέουσες μορφές της ζωγραφίζονται με ζωηρά χρώματα και μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν κοσμήματα με έντονο χαρακτήρα και αινιγματικούς όγκους.

Η Χριστίνα Κελλίδη είναι γλύπτρια, γνωστή για τα γραμμικά, οργανικά, μεταλλικά γλυπτά, τα χρηστικά αντικείμενα, και τα εικαστικά κοσμήματά της. Εκτός από καταξιωμένη καλλιτέχνις στο χώρο της, η Κελλίδη είναι επίσης γνωστή μέσα από τις συνεργασίες της με το ζωγράφο σύζυγό της Στόγιαν Ντόνεφ, οι οποίες αποτέλεσαν ένα διάλογο γλυπτικής και ζωγραφικής. Σπούδασε τέχνη και σχέδιο υφάσματος στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφια. Η έμπνευση που αντλεί από τις κλασικές γραμμές, τα σχήματα, και τις υφές που υπάρχουν στη φύση, ιδιαίτερα στην πέτρα και το ξύλο ενσωματώθηκε στη δουλειά της ως σχεδιάστρια μόδας στη Σόφια, από το 1985 έως το 1989. Από το 1991 παρουσιάζει τη δουλειά της σε γκαλερί και μουσεία. Έργα της ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue