Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F05%252Fyalouroniko

Υαλουρονικό οξύ | Το ελιξίριο της νεότητας και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Υαλουρονικό Οξύ: Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του εικοστού πρώτου αιώνα στην τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τη διόρθωση των ατελειών του προσώπου και την εξάλειψη των σημαδιών του χρόνου γενικότερα. Βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και αποτελεί μια πρωτοποριακή, σύγχρονη θεραπεία που αφορά σχεδόν όλες τις ηλικίες και απευθύνεται όχι μόνο σε γυναίκες αλλά και σε άντρες.

Το συγκεκριμένο επιτρέπει στον Πλαστικό Χειρουργό να βελτιώσει ή και να τελειοποιήσει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, χωρίς νυστέρι (χωρίς χειρουργείο), με απόλυτη ασφάλεια, με ανώδυνο τρόπο και με γρήγορη αποθεραπεία.

Παρακάτω ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Παπαγεωργίου σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσαστε!

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένας πολυσαγχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Υπάρχει στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στους τένοντες, στους οφθαλμούς και σε άλλους ιστούς.

Αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του δέρματος στον άνθρωπο, αλλά υπάρχει και στο δέρμα όλων των θηλαστικών.

Μαζί με τα μόρια του κολλαγόνου και της ελαστίνης το υαλουρονικό οξύ παράγεται με σταθερό ρυθμό από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό του οργανισμού και πρωταρχικός του ρόλος είναι η ενυδάτωση των ιστών.

Στις μέρες μας είναι δυνατή η παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο εργαστήριο και αποτελεί επίτευγμα της επιστήμης που λέγεται βιοτεχνολογία.

Χρησιμοποιείται σε μορφή ζελέ που έχει τοποθετηθεί σε ειδικές σύριγγες υπό άσηπτες συνθήκες και η έγχυση γίνεται με λεπτές βελόνες.

Ο τρόπος παρασκευής του υαλουρονικού οξέος είναι αυτός που διαφοροποιεί την ένδειξη στην χρήση του (βαθμός σταυροσύνδεσης ή crosslinking).

Με απλά λόγια, ανάλογα με τον τρόπο που είναι συνδεδεμένα τα μόρια του υαλουρονικού οξέος μεταξύ τους, μας επιτρέπει να το χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε επιφανειακές ρυτίδες, βαθύτερες ρυτίδες ή εντυπώματα, να αντικαταστήσουμε τον όγκο από διάφορα σημεία του προσώπου που έχει χαθεί ή ακόμη και απλώς να ενυδατώσουμε βαθιά το δέρμα.

Έτσι χρησιμοποιείται είτε σαν filler, είτε σαν προϊόν για μεσοθεραπεία.

Το υαλουρονικό οξύ που παρασκευάζεται σε αξιόπιστα εργαστήρια, παρέχει ασφάλεια, διότι είναι μη ζωϊκής προέλευσης, είναι αποστειρωμένο, πληροί συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές και σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να επιλεγεί το κατάλληλο σε σύσταση υλικό, όπως και η ικανή ποσότητα αυτού, με σκοπό την βελτίωση της περιοχής που θεραπεύεται και όχι την υπερδιόρθωσή της.

Η υπερβολική χρήση υλικών είναι αυτή που οδηγεί σε παραμορφώσεις, πολλές φορές ανεπιστρεπτί.

Κεφαλαιώδης είναι φυσικά, πριν από κάθε έγχυση η σχολαστική αντισηψία της περιοχής που θεραπεύεται.

Η σωστή σταδιακή και μελετημένη χρήση των ενέσιμων εμφυτευμάτων προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά στους θεραπευόμενους, καθώς όταν εγχύεται ενιόμενο στο δέρμα έρχεται και γεμίζει και δίνει όγκο στους ιστούς όπου τοποθετείται και μετά την εφαρμογή του το πρόσωπο δείχνει πιο ζωντανό, πιο λαμπερό και πιο φρέσκο.

Εάν ήρθε η ώρα να ανανεώσετε ή να δοκιμάσατε για πρώτη φορά το υαλουρονικό οξύ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε για αυτές αλλά και περισσότερες πληροφορίες το ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού Γεώργιου Παπαγεωργίου.

Ενημερωθείτε στο 210-9249994 – Ομήρου 51 & Σκουφά Κολωνάκι και διαλέξτε τη θεραπεία που θα σας κάνει να λάμψετε αυτές τις γιορτές!

Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου, Πλαστικός Χειρουργός
Facebook | Instagram | Youtube

 

 

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED