Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F08%2Fjuicy lips

8 Αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε ζουμερά και σφιγγηλά χείλη, με ένα όμορφο και αισθητικό αποτέλεσμα

Χαμόγελο, εκεί κρύβεται το μυστικό της νεανικής μας εμφάνισης. Ωραίο χαμόγελο = όμορφα και καλοσχηματισμένα χείλη.

Τα χείλη του στόματος είναι σημαντικότατο ανατομικό στοιχείο του προσώπου.

Είναι ένα σύνθετο όργανο με το οποίο γίνονται πολλές και μοναδικές λειτουργίες. Με τα χείλη εκφέρουμε τον λόγο, τρώμε, συγκρατούμε αντικείμενα, κάνουμε μορφασμούς. Εκδηλώνουμε μαζί με άλλες μιμικές κινήσεις διάφορα συναισθήματα και κάνουμε πολύ λεπτές κινήσεις.

Έχουν αξιοθαύμαστη αισθητικότητα και κινητικότητα.

Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά για να γίνει κατανοητό από όλους, το πόσο σύνθετο θέμα είναι η αισθητική βελτίωση των χειλέων με την χρήση ενέσιμων υλικών.

Το ασφαλέστερο υλικό που συνιστάται για την βελτίωση του περιγράμματος και του όγκου του χείλους είναι το υαλουρονικό οξύ με μαλακή, ελαστική και λεπτόρευστη υφή.

Η χρήση και αυτού, όμως του υλικού, πρέπει να γίνεται με φειδώ.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να απορροφάται σταδιακά, αλλά στην συγκεκριμένη ζώνη παραμένει για πολύ μεγάλο διάστημα και ερεθίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου του ιδίου του ασθενούς στην περιοχή.

Μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος θα διογκώσει το χείλος σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα την αλλοίωση της περιοχής και μόνιμη παραμόρφωση, χωρίς την δυνατότητα επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση.

Με την πάροδο του χρόνου και την σταδιακή μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και την επίδραση εξωγενών παραγόντων, όπως ο ήλιος και το κάπνισμα, δημιουργείται μείωση του όγκου του χείλους και εμφανίζονται ρυτίδες (συνήθως κάθετες) στο δέρμα, καθώς και στο όριο μεταξύ του δέρματος και του ερυθρού του χείλους.

Η ανασύσταση με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να δώσει στο χείλος ξανά σφρηγιλότητα, ομορφιά και ζωντάνια.

Ανανεώνουμε το περίγραμμα του άνω και κάτω χείλους, το μέσον του άνω χείλους (που ονομάζεται φίλτρο), αποκαθιστούμε διακριτικά τον όγκο στο σώμα του άνω και κάτω χείλους και γεμίζουμε προσεκτικά μία μία τις κάθετες ρυτίδες στο δέρμα.

Εάν χρειασθεί μπορούμε αργότερα μετά από έναν έως τρεις μήνες να συμπληρώσουμε υλικό.

ad63399bfada75861a8f0eee48f61ccb

Αλήθειες που πρέπει να λέγονται για να έχουμε καλό αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς δυσλειτουργίες ή παραμόρφωση:

1. Χρησιμοποιούμε μόνον υαλουρονικό οξύ.

2. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μη απορροφήσιμα ή μόνιμα υλικά, όπως υγρή σιλικόνη, παραφίνη, κλπ.

3. Η βελτίωση – θεραπεία πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα, σε κάθε υποψήφιο, ανάλογα με τις ανατομικές προδιαγραφές.

4. Υποψήφιοι με μέτριο ή μικρό όγκο στο άνω χείλος, είναι σχεδόν αδύνατον να έχουν πλούσιο χείλος, όσο υλικό κι αν χρησιμοποιηθεί.

5. Η επιμονή και η υπερβολή οδηγεί σε παραμόρφωση.

6. Η προσπάθεια ορισμένων νεαρών κυρίως γυναικών να μιμηθούν κάποια πρότυπα, οδηγούν σχεδόν πάντα σε λάθος επιλογές και άσχημο αποτέλεσμα.

7. Εμπιστεύομαστε ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς, κυρίως πλαστικούς χειρουργούς, που γνωρίζουν την ανατομία της περιοχής και ακούμε τις συμβουλές τους για διακριτικά και όχι υπερβολικά αποτελέσματα.

8. Σκεπτόμαστε πάντα τον κανόνα: «Μπορείς σταδιακά να προσθέσεις όσο υλικό χρειάζεται. Δεν μπορείς ποτέ (ειδικά στο χείλος) να το αφαιρέσεις».

14aa0f03d9e0786e544ef82929616b39

Μην ξεχνάμε ότι ένα υπερβολικό χείλος, δεν είναι μόνον αντιαισθητικό. Πρωτίστως είναι πολύ λιγότερο λειτουργικό, εφόσον λόγω της διόγκωσης δεν επιτρέπει τις λεπτές κινήσεις και μοιάζει συνεχώς άκαμπτο.

Ακολουθείστε τον Δρ. Γεώργιο Παπαγεωργίου στα social Facebook | Instagram | Youtube | website και είναι δίπλα σας για να σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες και τις σωστές πληροφορίες που χρειάζεστε.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED