Skip to main content
Likewomangr pilates 3 dc65ee9f

7 λόγοι που θα σε πείσουν να εντάξεις το pilates στην πρωινή σου ρουτίνα

Το πρωινό ξύπνημα και το να σηκωθείς από το κρεβάτι δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν – ανεξάρτητα από το πόσο κοιμόμαστε. Αν νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι και έχεις  δοκιμάσει τα πάντα, τότε ίσως πρέπει να δοκιμάσεις pilates!

Όταν ξυπνάμε, το πρώτο μας ένστικτο είναι να τεντωθούμε για να απελευθερώσουμε την ένταση που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν δεν τεντωνόμαστε το πρωί, αυτή η ένταση παραμένει, προκαλώντας σφιγμένους μύες και μυοσκελετικούς πόνους.

Μια πρωινή προπόνηση μπορεί να σε βοηθήσει, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ώστε να ξεκινήσεις την μέρα σου.

Ας εξετάσουμε 7 λόγους για τους οποίους το pilates είναι ο τέλειος τρόπος να ξεκινήσεις την μέρα σου

Το Pilates εξαλείφει τον πόνο και τη δυσκαμψία της προηγούμενης ημέρας

Το σώμα μας καταπονείται καθημερινά, είτε η δουλειά μας περιλαμβάνει ορθοστασία, είτε είμαστε όλη μέρα καθιστοί σε ένα γραφείο. Οι αρθρώσεις συμπιέζονται, ο αυχένας και η μέση υποφέρουν και οι μύες κάνουν κράμπες. Μην αγχώνεσαι, είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα με τον ένα ή τον άλλο τροπο.

Ωστόσο σου έχω λύση!

Η άσκηση μέσα από μια καλή προπόνηση pilates, είτε πρόκειται για mat pilates είτε για reformer, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις σταδιακά αυτά τα προβλήματα. Πολλές ασκήσεις pilates επικεντρώνονται στη σπονδυλική στήλη, γεγονός που βοηθά το σώμα μας να είναι έτοιμο για να ανταπεξέλθει μέσα στην μέρα.

Likewomangr pilates 2

Συμβάλει στην εκκίνηση του μεταβολισμού

Ας χρησιμοποιήσουμε την αλληγορία μιας φωτιάς που καεί για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τον μεταβολισμό μας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν μένεις για πολλές ώρες χωρίς φαγητό ή παραλείπεις γεύματα στην προσπάθεια να χάσεις βάρος, τότε είσαι στην πραγματικότητα ο χειρότερος εχθρός σου. Πρέπει να ενισχύεις τη φωτιά, ή τον μεταβολισμό σου, τροφοδοτώντας τον συνεχώς, ώστε να μην σβήσει η φλόγα. Αν αυτή σβήσει, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να ξαναζωντανέψει. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε τροφή αρχίσεις να βάζεις, μετά από πολύ καιρό, θα “καθίσει” στον οργανισμό σου και δεν θα μπορεις να την κάψεις με γρήγορο ρυθμό. Κράτησε, λοιπόν, αυτή τη φωτιά αναμμένη τρώγοντας υγιεινά γεύματα, με συνέπεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς συνδέεται αυτό με το Pilates;

Λοιπόν, το πρωί, αυτή η φωτιά είναι χαμηλή επειδή δεν εχεις φάει για περίπου 10 – 12 ώρες. Ξεκινώντας την ημέρα σου με μια προπόνηση Pilates, αρχίζεις να κινείς το σώμα σου με τρόπο που οξυγονώνει τους μύες, επιμηκύνοντας τους, ενώ παράλληλα συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Αν θες να χάσεις βάρος ή απλώς να διατηρήσεις τα κιλά σου, τότε απαιτείται ταχύτερος μεταβολισμός και το pilates μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του δικού σου!

Θα σε αναζωογονήσει

 Ένας από τους πιο προφανείς λόγους σχετίζεται με τη διάθεση σου.

Το Pilates κινεί το σώμα με έναν τρόπο που συνδυάζει την επιμήκυνση και το τέντωμα με τη βαθιά μυϊκή εργασία. Επιτρέπει να δουλέψουν όλοι οι μύες, από τους μικρότερους έως τους μεγαλύτερους, ενώ παράλληλα προκαλεί έναν ελαφρύ ιδρώτα. Η προπόνηση δεν θα σε αφήσει εξαντλημένη και με το αίσθημα της “κόπωσης”. Αντίθετα, αναζωογονεί το σώμα και σε κανει να αισθάνεσαι ανανεωμένη και ξύπνια, επειδή κινεί τους μύες σου με τροπο που τους επιμηκύνει αντί να τους συμπιέζει.

Μετά από μια συνεδρία Pilates δεν θα νιώθεις καταβεβλημένη, αλλά έτοιμη να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Απελευθερώνει καλές ορμόνες και χημικές ουσίες στον εγκέφαλο

Είναι σημαντικό να ξυπνάμε και να νιώθουμε ευεξία και χαρά. Το Pilates μπορεί να σε βοηθήσει να το πετύχεις αυτό. Οι προσεκτικές κινήσεις σε ένα πρόγραμμα pilates είναι ιδανικές για την αύξηση της ροής του αίματος στο σώμα μας, η οποία αυξάνει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα και τον εγκέφαλο. Επομένως, όταν κάνεις ένα πρωινό μάθημα πιλάτες, ενισχύεται το σώμα, η διάθεση και το μυαλό σου για ώρες, νιώθοντας πιο  έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ημέρας.

Likewomangr pilates 1 1

Ενισχύει τον κορμό σου

Ο κορμός είναι η βάση από την οποία το σώμα μας λειτουργεί και παραμένει υγιές. Αποτελεί τη βάση για την καλή στάση του σώματος, ενώ παράλληλα το να διατηρείς δυνατό  το κέντρο σου είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσεις την πιθανότητα άλλων τραυματισμών. Οι κινήσεις του κέντρου του σώματος, δηλαδή του κορμού, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα εσωτερικά όργανα και ενισχύουν τη λειτουργία του σώματος σου. Όταν εξασκούμαστε το πρωί, για παράδειγμα, ενεργοποιούμε την πέψη μας, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική στο μεταβολισμό της τροφής και την απελευθέρωση των τοξινών.

Θα σου δώσει κίνητρο

Εχεις παρατηρήσει ότι όποια ώρα και αν γυμναστείς, μετά νιώθεις γεμάτη ενέργεια;

Η κίνηση είναι ένας φυσικός τρόπος για να ενισχύσεις την ενέργεια, τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος σου. Είναι μια βιταμίνη για το σώμα σου. Πάρε, λοιπόν, αυτή τη βιταμίνη στην αρχή της ημέρας και θα είσαι σε εγρήγορση μεχρι να πέσεις στο κρεβάτι ξανά το βράδυ.

Ένα πρωινό μάθημα pilates βοηθά στη διατήρηση της ρουτίνας σου, η οποία με τη σειρά της σου επιτρέπει να παραμείνεις κινητοποιημένη και συγκεντρωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ρουτίνα, δεν θα έπρεπε να έχει αρνητική χροιά, αφού είναι απαραίτητη για να είσαι παραγωγική το μέγιστο της ημέρας σου και να εξασφαλίσεις ότι θα πετύχεις όλα όσα έχεις προγραμματίσει.

Likewomangr pilates 1

Πες αντίο στο στρες

Η πρωινή άσκηση συμβάλει στην καταπολέμηση του άγχους.

Η ορμόνη του στρες είναι υψηλή το πρωί για να μας βοηθήσει να “ξεκινήσουμε” την μέρα μας, ωστόσο, εαν αμέσως προσθέσουμε περισσότερο στρες, θα καταλήξουμε με μια μέρα γεμάτη άγχος και πανικό!

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η μέρα μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη έτοιμη μια λίστα με τις “δουλειές” που πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι ήρθε η ωρα να προσθέσουμε την πρωινή άσκηση στην κορυφή αυτής της λίστας. Ετσι θα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να καθαρίσουμε το μυαλό μας, ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα με περισσότερη διαύγεια.

Όπως στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί, θεωρώντας την συνήθεια αυτή κατι σαν ιεροτελεστία, ετσι αφιέρωσε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και ξεδίπλωσε το στρώμα σου.

Νιώσε καλά! Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ Pilates, τότε σίγουρα ήδη ξέρεις ότι έχει τη δύναμη να σε κανει να νιώθεις καλά. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο ωραίο θα ήταν να εχεις αυτό το συναίσθημα μαζί σου όλη την ημέρα!

αι επειδη ξερω ποσο δύσκολο είναι να αφιερώνεις μια ολόκληρη ωρα κάθε πρωί προκειμένου να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, ακολουθούν μερικές προτάσεις για σύντομα αλλά αποτελεσματικά προγράμματα Pilates από το σπίτι.

Lilly Sabri

Sanne Vloet

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanne Vloet (@sannevloet)

Pamela Reif

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pamela Reif (@pamela_rf)

Eleni Fit

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @eleni.fit__

Move With Nicole

Δεν θέλω να αγχωθείς, γι’αυτο αν πρέπει να επιλέξεις μια, τότε σίγουρα ξεκίνα με τα προγράμματα την Nicole και δεν θα το μετανιώσεις!

Μαργαρίτα Κώνστα

Σπουδάζω θεατρολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλα πράγματα και να νιώθω παραγωγική. Θεωρώ ότι κάθε εμπειρία στην ζωή μας έχει κατι να μας δώσει αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για να το δούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να γράψω. Αγαπώ την τέχνη σε ολες της τις μορφές και προεκτάσεις. Ειμαι τελειομανής και φλύαρη, λατρεύω τα ταξίδια και έχω αδυναμία στα 70s.

RECENT

RELATED