Skip to main content
images easyblog images 927 a7ac92c0202d08b485ecb09c07ac6372 XL b3b6d66d

Αναστασία Σιδηρά: Ένα κορίτσι που “κρύβει” τεράστια Δύναμη μέσα της

Αναστασία Σιδηρά. Ένα πλάσμα με απέραντη ψυχική αλλά και σωματική δύναμη και μας τα παρουσιάζει όλα με ένα απέραντο χαμόγελο.
Αυτή είναι η δική μας Αναστασία που την έχουμε στην παρέα του likewoman.gr. Είναι κοντά σε όλες σας τι σκέψεις, τι απορίες για να μαθαίνετε από εκείνη τη σημαίνει να έχεις ψυχική και σωματική δύναμη και πως είναι το καλύτερο για να την χρησιμοποιείς σωστά.
Μην ξεχνάτε ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς και ειδικά εμείς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε προετοιμάσμενες για όλα!
 
Συνέντευξη στην Τάνια Νικολοπούλου
 
Τι σε τράβηξε στην αυτοάμυνα; Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;

  Μπήκα στο χώρο των Πολεμικών Τεχνών και της Πυγμαχίας από μικρή ηλικία. Είχα μάχιμο και ανύσηχο χαρακτήρα από παιδί (γέλιο). Οπότε από εκεί πήρα και τα πρώτα ερεθίσματα πριν καλά καλά το καταλάβω. Μεγαλώντας και αποφασισμένη να δουλέψω πλέον επαγγελματικά σε αυτόν το χώρο, επέλεξα την Αυτοάμυνα, αναζητώντας κάτι ρεαλιστικό, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα. 

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας;
 
  Από τους σημαντικότερους. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκινώντας από την αρχή και με σωστά βήματα να ασχολείσαι με την Αυτοάμυνα, από τον πρώτο καιρό μάλιστα,ο χαραρκτήρας σου και ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα γύρω σου αλλάζουν κατά πολύ. Αποκτάς αυτοπεποίθηση και πειθαρχία και αυτό σε βοηθάει σημαντικά στο πως να διαχειρίζεσαι πλέον όλες τις καταστάσεις στη ζωή σου. Είναι αυτό που λέω πάντα, ότι η γνώση θα σου δώσει δύναμη και χαρακτήρας σεβασμό.
  Μια γνωστή φράση λέει ότι “είμαστε το αποτέλεσμα των τραυμάτων μας” και ειναι πέρα ως πέρα αληθινή. Το πως θα διαχειριστούμε μια άσχημη κατάσταση, το απότελεσμα είναι και αυτό που θα καθορίσει και το χαρακτήρα μας. Είναι σημαντικό να μπαίνει η γνώση στη ζωή μας και πόσο μάλλον στο κομμάτι της Αυτοπροστασίας. Μια γυναίκα μαθαίνει πως να έχει καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων και να αποφεύγει συγκρούσεις και άσχημες καταστάσεις, πριν αυτές κλιμακωθούν. Ο χαρακτήρας και η αυτοπεποίθηση μας, φαίνεται στα μάτια μας και στη στάση του σώματος μας και εκεί είναι που κερδίζουμε την πρώτη “μάχη”. 
  Ακόμα και βάση στατιστικών, τα περισσότερα θύματα είτε επιθέσεων είτε ψυχολογικής βίας, είναι γυναίκες που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν γνώριζαν πως να προστατέψουν τον εαυτό τους. 

Έχεις βρεθεί ποτε σε δύσκολη κατάσταση που να σου έχει χρειαστεί;
 
  Θεωρώ ότι λίγο πολύ, οι περισσότερες έχουμε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που μαθαίνουμε στις γυναίκες, πέρα από το κομμάτι των τεχνικών Αυτοάμυνας, είναι πως να αποφεύγουν και να διαχειρίζονται την κάθε περίσταση ξεχωριστά, ώστε να μη φτάνουν στο σημείο της σύγκρουσης. 
  Αντιμετωπίζεις πολύ διαφορετικά την όποια περίσταση γνωρίζοντας τι σημαίνει Πρόληψη, το κομμάτι της Νομοθεσίας, χτίζοντας την Ψυχολογία και μαθαίνοντας τη Γλώσσα του Σώματος. 

Tι ρόλο παίζει στην προσωπική σου ζωή αυτό;
 
  Σαφώς την κάνει ευκολότερη και ξεκούραστη. Γνωρίζοντας πλέον και έχοντας την ικανότητα να κρατάς τους χώρους σου ασφαλής και να ξέρεις πως να αντιδράσεις σε μια δύσκολη κατάσταση, σου αφαιρεί πολύ άγχος και στρες από την καθημερινότητά σου. Είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Ξέρεις να υπολογίζεις τι θα σου συμβεί πριν αυτό φτάσει σε σένα, όπως επίσης ξέρεις και πως να το αντιμετοπίσεις με ηρεμία και ασφάλεια.
  Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα και μου δίνει παραπάνω δύναμη και έμπνευση, είναι η θετική ενέργεια που παίρνω από τις γυναίκες που έρχονται στα τμήματα και στα σεμινάρια, βλέποντας με τον καιρό πόσο χαρούμενες είναι και πόση δύναμη έχουν πάρει από τα μαθήματα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να εισπράτω καθημερινά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους και να βλέπω πόσο πολύ αλλάζουν με τον καιρό, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά, από τα προσωπικά τους θέματα μέχρι και τα επαγγελματικά.  

Πώς βλέπουν οι άντρες μία δυναμική γυναίκα; Τι σου λένε όταν μαθαίνουν για σένα;
 
  Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση!! Τους γοητεύει! Οι αληθινοί άντρες διακρίνουν και θαυμάζουν τη δυναμικότητα σε μια γυναίκα, χωρίς αυτό να τους τρομάζει και πάντα φυσικά, χωρίς να χάνει τη θυληκότητα της… Παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα της ως προς τους άντρες. Ολοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ένα άτομο που να είναι δυναμικό και να μας δίνει σιγουριά. Αλλωστε, λένε ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, βρίσκεται πάντα μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα!! 
  Οπως επίσης, στα χρόνια που διανύουμε, με την τόση εγκληματικότητα που υπάρχει, ποιος άντρας δε θα ήθελε να ξέρει ότι η γυναίκα του, η αδερφή του, η κόρη του ή η μητέρα του μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της σε περίπτωση που της συμβεί κάτι και δεν είναι μαζί της. Αυτό είναι συνήθως που με ρωτάνε και οι άντρες όταν με γνωρίσουν, πως θα μπορούσαν να νιώθουν περισσότερο ήρεμοι, ξέροντας ότι οι γυναίκες τους μπορούν να προστατέψουν τις ίδιες ή και τα παιδιά τους ακόμα, σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν είναι εκεί. 

Ποιο στοιχείο θεωρείς επίκεντρο στη ζωή σου; (καριέρα, οικογένεια, προσωπικά κλπ;)

  Σήμερα οι γυναίκες καλούμαστε να αναλάβουμε ταυτόχρονα αρκετούς ρόλους στη ζωή μας και κάποιες προτεραιότητες αλλάζουν με την ηλικία και τον τρόπο ζωής που έχει η καθεμία από εμάς. Σαφώς το κομμάτι της οικογένειας έρχεται σε πρώτη θέση στη ζωή μου, αλλά παράλληλα δε θα μπρούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την Αυτοάμυνα. Είναι σαν έναν ζωγράφο που θα του πάρεις τη ζωγραφική από τη ζωή του ή έναν μουσικό που θα του πάρεις τη μουσική. Οσο και να αγαπάει την οικογένειά του και να τη φροντίζει, δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Το κάθε ένα από τα παραπάνω μου δίνει δύναμη για το άλλο. Οπότε επιλέγω να είναι όλα σε ένα αρμονικό πρόγραμμα, μιας και θεωρώ ότι το κάθε ένα είναι εξίσου σημαντικό και έχει ένα διαφορετικό ρόλο για μένα. 

Συμβουλή για τις γυναίκες που μας διαβάζουν; 

Πρώτα από όλα να ενημερωθούν!!! Να έρθουν σε επαφή μαζί μας δίνοντάς τους πληροφορίες σχετικά με ό,τι θέλουν να μάθουν για την Αυτοάμυνα, όπως επίσης και να έρθουν από κοντά να μας γνωρίσουν και να παρακολουθήσουν ένα μάθημα δωρεάν. 

Αυτό που θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες και είναι κάτι που το τονίζω αρκετά συχνά και στα τμήματά μου, είναι ότι το άγνωστο είναι αυτό που φέρει το φόβο και το άγχος. Με τη σωστή ενημέρωση και έπειτα με τη σωστή προετοιμασία και πρόπονηση, θα δουν τη ζωή του να αλλάζει σημαντικά!!!

Αναστασία Σιδηρά

Εκπαιδεύτρια & Υπεύθυνη Τμημάτων Αυτοάμυνας

Διεύθυνση: Πόντου 10, Κορυδαλλός

Τηλ. 6940188122

anaaztasia@gmail.com

Και εδώ είναι η σελίδα της στο facebook για περισσότερες πληροφορίες

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED