Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2FLikewomangr ti ora prepei na gimnazesai

Άσκηση: Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να γυμνάσεσαι;

Τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης είναι γνωστά σε όλους μας.

Πότε, όμως, η άσκηση αποβαίνει αποτελεσματικότερη; Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ;

Η αλήθεια είναι ότι όταν γυμνάζεσαι το πρωί πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ημέρας, αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια ώστε να συνεχίσεις. Νιώθεις έτοιμος και σωματικά δραστήριος, ιδίως όταν έπεται και ένα θρεπτικό πρωινό.

Μελέτες αναφέρουν, ακόμη, ότι η πρωινή άσκηση επιδρά θετικά στην ποιότητα του βραδινού σου ύπνου. Αντίθετα, η γυμναστική πριν τον βραδινό ύπνο συσχετίζεται αρνητικά με την ποιότητά του.

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί, επιπλέον, φαίνεται να αυξάνουν περισσότερο τον βασικό μεταβολικό ρυθμό τους συγκριτικά με όσους γυμνάζομαι τις βραδινές ώρες. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην ευκολότερη απώλεια βάρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Healthline, το ανθρώπινο σώμα αποδίδει μέγιστα μεταξύ 1.00μμ και 6.00μμ. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται σημαντικά εκείνες τις ώρες, με αποτέλεσμα να είναι πιο λειτουργικό!

Πρέπει να σκεφτούμε, επίσης, ότι όταν ξυπνάμε το πρωί η ενέργειά μας δεν είναι τόσο υψηλή, όπως στη συνέχεια της ημέρας.

Επομένως, η απάντηση για το ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να γυμνάζεται κανείς δεν είναι πλήρως διασαφηνισμένη. Το σημαντικότερο όλων είναι η άσκηση να είναι τακτική όποια ώρα κι αν γίνεται! Άλλωστε τα οφέλη της τακτικής άσκησης είναι αδιαμφισβήτητα!

Διαβάστε όλα μας τα άρθρα εδώ!

Όραμα μας είναι μέσα από εδώ να υποστηρίξουμε κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της, να το φροντίσει και να γίνει η καλύτερη εκδοσή του εαυτού της.
Μέσα από μία πληθώρα προγραμμάτων διατροφής, άσκησης και συμπεριφορικής παρέμβασης θα μπορέσεις να αγαπήσεις και να φερθείς στο σώμα σου και στον εαυτό σου όπως του αξίζει.

Για περισσοτέρες πληροφορίες θα μας βρείτε εδώ!

Βιβλιογραφία

  1. Mattli R, Farcher R, Syleouni ME, Wieser S, Probst-Hensch N, Schmidt-Trucksäss A, Schwenkglenks M., Physical Activity Interventions for Primary Prevention in Adults: A Systematic Review of Randomized Controlled, Sports Med. 2020 Apr;50(4):731-750.
  2. Speakman JR, Selman C., Physical activity and resting metabolic rate., Proc Nutr Soc. 2003 Aug;62(3):621-34.
  3. Vitale JA, Weydahl A., Chronotype, Physical Activity, and Sport Performance: A Systematic Review., Sports Med. 2017 Sep;47(9):1859-1868.
  4. Lauren S, Chen Y, Friel C, Chang BP, Shechter A., Free-Living Sleep, Food Intake, and Physical Activity in Night and Morning Shift Workers., J Am Coll Nutr. 2020 Jul;39(5):450-456.
  5. Yamanaka Y, Hashimoto S, Takasu NN, Tanahashi Y, Nishide SY, Honma S, Honma K., Morning and evening physical exercise differentially regulate the autonomic nervous system during nocturnal sleep in humans., Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2015 Nov 1;309(9):R1112-21.

Η ομάδα του love your body

Όραμα μας μέσα από εδώ είναι να υποστηρίξουμε κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της, να το φροντίσει και να γίνει η καλύτερη εκδοσή του εαυτού της. Μέσα από μία πληθώρα προγραμμάτων διατροφής, άσκησης και συμπεριφορικής παρέμβασης θα μπορέσεις να αγαπήσεις και να φερθείς στο σώμα σου όπως του αξίζει. Σε περιμένουμε στην παρέα μας!

RECENT

RELATED