Δείτε που “χτυπά” ο έρωτας στο ανθρώπινο σώμα

Η ζεστασιά που αισθανόμαστε να κατακλύζει το κορμί μας όταν είμαστε ερωτευμένοι φαίνεται πως έχει επιστημονική βάση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες εδώ και καιρό είχαν υποψιαστεί ότι κάθε συναίσθημα συνδέεται άμεσα με μια σειρά από βιολογικές μεταβολές και τώρα μια ομάδα Φιλανδών ερευνητών κατάφερε να το αποδείξει. Το φαινόμενο μάλιστα είναι παγκόσμιο και καθολικό, χωρίς να επηρεάζεται από παράγοντες όπως η εθνικότητα και το πολιτιστικό υπόβαθρο.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης δείχνουν ότι ο έρωτας κατακλύζει το σώμα με μια μορφή «ζεστής λάμψης» (φωτογραφία). Αυτό εκδηλώνεται σε κάθε σημείο του σώματος εκτός από τα γόνατα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια δόση αλήθειας στο κλισέ που θέλει τους ερωτευμένους να τρέμουν και να νιώθουν αδυναμία όταν αντικρίζουν το αντικείμενο του πόθου τους.

Περίπου επτακόσιοι εθελοντές συμμετείχαν στις δοκιμές, στις οποίες είδαν ταινίες και διάβασαν ιστορίες ώστε να προκληθούν συγκεκριμένα συναισθήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο έρωτας γίνεται πιο έντονα αισθητός στα κάτω άκρα του σώματος και το αντίστοιχο αίσθημα της ευτυχίας κατακλύζει ολόκληρο το σώμα.

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τούρκου στη Φιλανδία δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

onmed.gr

www.onmed .gr Assets Article 2014 1 306218 pnas

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue