Skip to main content
ta eidi ths yoga c9df4743

12 είδη Γιόγκα | Εσένα ποιο σου ταιριάζει περισσότερο;

Δε σ’ αρέσει η γυμναστική αλλά ταυτόχρονα θέλεις να έχεις ένα καλλίγραμμο σώμα; Σου έχω τη λύση. Η γιόγκα είναι το είδος της γυμναστικής που η καθεμιά από εσένα μπορεί να κάνει στο σπίτι.

Σε γυμνάζει, σε χαλαρώνει και το σημαντικότερο μπορείς να το κάνεις κι απ’ το σπίτι.

Κατά καιρούς παρατηρούμε πολλές celebrities να μας παρουσιάζουν τον τρόπο που γυμνάζονται στα social media.

Η Γγιόγκα δεν αποτελεί μόνο ένα είδος γυμναστικής του σώματος, αλλά αυτό που ανέκαθεν πρόσφερε είναι χαλάρωση, μειώνει το άγχος και γενικά συνδέει τη σωματική με τη πνευματική και συναισθηματική υπόσταση σου. Στόχος της είναι η πειθαρχία.

Η Γιόγκα είναι για όλους και ο καθένας μπορεί να διαλέξει το δικό του είδος ανάλογα με το τι επιθυμεί να πετύχει αλλά και τι του αρέσει.

Παρακάτω σου έχουμε 12 είδη:

Ashtanga Yoga: Είναι το είδος που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον συγχρονισμό της κίνηση με την αναπνοή είναι μια δυναμική και έντονη άσκηση που ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος. Όλοι οι μυς του σώματος ασκούνται και ταυτόχρονα προσφέρει δύναμη, ευλυγισία, αντοχή και καλύτερη σωματική στάση.

Vinyasa Yoga : Αποτελεί ένα είδος αερόβιας μορφής. Έχει καρδιοαναπνευστικά οφέλη. Σου μαθαίνει κυρίως να ρυθμίζεις την αναπνοή. Το συγκεκριμένο είδος το χρησιμοποιούν κυρίως ως πρακτική ηρεμίας και χαλαρώσεις.

Dhyana Yoga: Για αυτούς που θέλουν να αυξήσουν την φυσική τους ενέργεια αλλά και να αναπτύξουν την συγκέντρωση τους είναι το κατάλληλο είδος γυμναστικής.

Restorative Yoga: Είναι κυρίως είδος ήπιας εκγύμνασης και κυρίως για αποκατάσταση από τραυματισμούς και ευαισθησίες.

 Iyegar yoga for Dummies: Θέλεις να βελτιώσεις την μυοσκελετική σου ευθυγράμμιση; Τότε αυτό είναι το είδος γιόγκα που σου αρμόζει.

Ηatha Yoga: Συμβάλλει στη μείωση του άγχος, το στρες και στην διαχείριση της συναισθηματικής σας ισορροπίας.

Forrest Yoga: Σου απελευθερώνει όλο το σώμα και ξυπνάει τις αισθήσεις, είναι ήπια για στρέτσινγκ, ενδυνάμωση και ευλυγισία. Κατάλληλη για όσους κάνουν χρόνια καθιστική ζωή.

AntiGravity Yoga: Εναέρια και δυναμική μορφή για ενδυνάμωση και αποσυμπίεση. Συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο yoga με εναέριες τεχνικές. Σε ανακουφίζει και βοηθάει πολύ στις αρθρώσεις. Κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από μέση αυχένα και ώμους.

Hot Yoga: Ο χώρος εκγύμνασης πρέπει να έχει 40°C με 50% υγρασία και αυτό βοηθάει ώστε το σώμα να ζεσταθεί πιο γρήγορα. Βοηθάει πολύ στην αποτοξίνωση του σώματος ενώ παράλληλα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

De-stress Υοga: Χαλαρωτικό είδος με διατάσεις, συνήθως γίνεται στο τέλος του κάθε μαθήματος κι σου προσφέρει ανανέωση.

Kudalini Yoga: Περισσότερο χαρακτηρίζεται ως ένα είδος διαλογισμού και είναι ιδιαίτερα θεραπευτική.

Bikram Yoga: Θέλεις να χάσεις βάρος; Τότε είναι το είδος που σου ταιριάζει. Πραγματοποιείται σε δωμάτιο με 40°C και 40% υγρασία. Είναι για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, γυμνάζει τους μυς, σου προσφέρει ευελιξία και δύναμη. Ταυτόχρονα, η εφίδρωση λειτουργεί ως αποτοξινωτική.

Εσένα ποιο είδος σου ταιριάζει;. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, ξεκινά από σήμερα κιόλας!

cover photo unsplash

Screenshot 5 1

Μαρία Τεπετίδου Blogger

Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων και θα μοιραζόμαστε μαζί το κομμάτι της ομορφιάς και του fitness από την οπτική γωνιά της ψυχαγωγίας έτσι ώστε να τα κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Επίσης θα προσεγγίζουμε επίκαιρα κοινωνικά θέματα που χρίζουν ιδιαίτερη σημασία.

RECENT

RELATED