Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fimages easyblog articles 10453 xristina kostoula

Η Christina K Επικοινωνεί Την Ομορφιά Της Τέχνης Μέσα Από Τα Καπέλα Της

Είναι δημιουργική, όμορφη, σοβαρή και πολύ θετική. Την παρακολουθούμε εδώ και 2 χρόνια και είναι από τα αγαπημένα μας κορίτσια. Καλοκαίρι χωρίς καπέλο Christina K δεν υπάρχει, μάλλον πρέπει να το υιοθετήσουμε και τον χειμώνα. Το βιογραφικό της πλούσιο, µε σπουδές σε Πολιτισμό, Τεχνολογία, Επικοινωνία και Marketing, η επαγγελµατική πείρα της μετράει 10 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και των περιοδικών και φυσικά το έμφυτο ταλέντο και η καλλιτεχνική φλέβα που κληρονόμησε από τη μητέρα της είναι τα βασικά συστατικά στη συνταγή της αναµφισβήτητης πλέον επιτυχίας, της Χριστίνας Κωστούλα.

Κατ’ αρχάς πες μας πως πέρασες όλο αυτόν τον καιρό μέσα στο σπίτι;

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας είναι μια περίοδος που θα θυμόμαστε όλοι για καιρό. Ανήκω στους ανθρώπους που βλέπουν τη θετική πλευρά των όσων συμβαίνουν και πάντα ψάχνω να βρω τι καλό έχει να με διδάξει μια κατάσταση που βιώνω. Σίγουρα πέρασα κι εγώ διάφορα στάδια, αντιμετωπίζοντας την όλη κατάσταση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσοχή, μένοντας φυσικά στο σπίτι, αξιοποιώντας όμως το χρόνο αυτό δημιουργικά. Καταρχάς, βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με δραστηριότητες που πριν δεν είχα το χρόνο, έμαθα καινούρια πράγματα, ασχολήθηκα περισσότερο με τον εαυτό μου, έκανα ξεκαθαρίσματα και φυσικά πέρασα πολλές ώρες σχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας, δημιουργώντας και εμπλουτίζοντας τη συλλογή μου. Άλλωστε πιστεύω ότι η δημιουργία οποιασδήποτε μορφής είναι αντίδοτο σε όλα!

Cultural Studies & Technology, Digital Media, Marketing ξέρω ότι έχεις σπουδάσει. Πώς ο δρόμος σε πήγε στο να δημιουργείς αυτά τα ωραία καπέλα; Και γιατί διάλεξες αυτό το αξεσουάρ και όχι τα ρούχα ή τα κοσμήματα;

Οι σπουδές και οι τομείς στους οποίους εντρύφησα μέσα από το χώρο της δουλειάς μου στο δημιουργικό κομμάτι της Διαφήμισης και στα ΜΜΕ μου έδωσαν πολλά εφόδια για ό,τι κάνω σήμερα. Από μικρή ηλικία είχα ενασχόληση με την ζωγραφική, μεγαλώνοντας όμως δεν µπορούσα να σκεφτώ πώς θα µπορούσα να εξελιχθώ µέσα από αυτό, µε έναν πιο χειροπιαστό τρόπο. Το είχα βέβαια, πάντα στο μυαλό μου και καθώς περνούσαν τα χρόνια συλλέγοντας εμπειρίες, γνώσεις και εικόνες, η ιδέα ωρίμασε μέσα μου και την κατάλληλη στιγμή αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου Brand. Η φιλοσοφία μου ήταν, να δημιουργήσω αντικείμενα, με καλλιτεχνικό αέρα και προσωπικότητα, πίσω από την κοινή ιδέα ενός χειροποίητου αξεσουάρ και επέλεξα το καπέλο αφού, είναι ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ από μόνο του. Κάθε γυναίκα ή άνδρας που επιλέγει να φορέσει ένα καπέλο έχει στυλ, προσωπικότητα γι’αυτό και το υποστηρίζει.

 Από πού εμπνέεσαι και δημιουργείς την συλλογή σου;

Από τη ζωή. Κυρίως από τη φύση και τα χρώματά της. Από τα ταξίδια και τις διαφορετικές κουλτούρες, από μια όμορφη εικόνα, ένα συναίσθημα, μια ιδιαίτερη στιγμή, μια ανάμνηση.

Πιστεύεις ότι η Τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή της, πρέπει να υπάρχει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στη ζωή των ανθρώπων και αν ναι γιατί;

Θεωρώ ότι η τέχνη είναι το οξυγόνο μας. Δίνει μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα, εμπνέει, ανοίγει το μυαλό, εμπλουτίζει και ηρεμεί την ψυχή, γεννά συναισθήματα. Πιστεύω ότι αυτό τον καιρό ειδικά που δοκιμαζόμαστε από κρίση οικονομική, κοινωνική αλλά και αξιών την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Οι Ελληνίδες ακολουθούν τη μόδα;

Η μόδα και το στυλ είναι θέμα αισθητικής, προσωπικότητας, τρόπου ζωής. Οι περισσότερες Ελληνίδες είναι περιποιημένες, προσέχουν την εμφάνισή τους και ακολουθούν τη μόδα, αν και αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενο για μένα. Μια γυναίκα ξεχωρίζει όταν, βρίσκει το προσωπικό της στυλ και το υποστηρίζει. Είναι προτιμότερο να επενδύσει σε ένα κομμάτι αλλά ποιοτικό και έτσι να φτιάξει την γκαρνταρόμπα της στη διάρκεια των χρόνων παρά να ψωνίζει μαζικά αυτά που φοράνε όλοι. Η αυτοπεποίθηση και ο αέρας που αποπνέει όταν φορά κάτι που της αρέσει και νιώθει άνετα σ’ αυτό είναι και η ομορφιά της.

Οι γυναίκες ως επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες; Εσύ έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες;

Οι γυναίκες συναντούν αρκετές δυσκολίες στη δραστηριοποίησή τους στον επιχειρηματικό τομέα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μία σειρά από εμπόδια, κοινωνικά, οικονομικά ακόμη και ψυχολογικούς παράγοντες. Η έλλειψη χρόνου λόγω του πολλαπλού ρόλου της γυναίκας ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, τους στερεί την δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες και για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλους αυτούς τους ρόλους θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο δίκτυο υποστήριξης.

Το να είσαι επιχειρηματίας είτε γυναίκα είτε άντρας, απαιτεί ευελιξία και εξοικείωση με την αβεβαιότητα. Έτσι κι εγώ, έχω αντιμετωπίσει αντικειμενικές δυσκολίες σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο ή ασφαλές.

Έχεις καινούργια σχέδια για το μέλλον;

Αν και το περιβάλλον είναι αρκετά ρευστό και δεν μπορώ να κάνω μακροπρόθεσμο σχέδια, υπάρχουν κάποιες σκέψεις να παρουσιάσω κάτι νέο στον τομέα του design. Μου αρέσει κάθε φορά να σχεδιάζω ένα project, να δημιουργώ κάτι καινούργιο ή να εξελίσσω αυτό που ήδη δουλεύω.

Εάν σε ρωτούσαν να διαλέξεις να μείνεις σε μία πόλη του εξωτερικού ποια θα διάλεγες;

Θα διάλεγα σίγουρα μια πόλη που η Τέχνη κυριαρχεί είτε στην ιστορία είτε στον τρόπο ζωής. Η Φλωρεντία και η Βαρκελώνη θα ήταν στις top επιλογές μου, μιας και τις έχω επισκεφθεί και ήταν πραγματική έμπνευση!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπυ;

Το ανακάλυψα φέτος το Φθινόπωρο και είναι η συλλογή μανιταριών.

Μια ανάμνηση που πάντα θυμάσαι με αγάπη;

Είναι πολλές, κυρίως στιγμές που έχω κρατήσει με αγάπη…

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιο νέο άνθρωπο που θα ήθελε να ακολουθήσει το δικό σου επάγγελμα;

Για να πετύχει κάποιος σε οποιοδήποτε δημιουργικό τομέα και ειδικότερα του design, θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι αυθεντικός, να έχει τη δική του ταυτότητα, και μ’αυτή να γίνεται αναγνωρίσιμος. Να πιστεύει πρώτα ο ίδιος σε αυτό που κάνει, στον εαυτό του, στο ταλέντο του και να το υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Δυσκολίες και εμπόδια θα υπάρξουν, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Είσαι θετική σαν άνθρωπος;

Είμαι αισιόδοξη και πάντα βλέπω τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά.

Έχεις αναθεωρήσει πράγματα αυτή την εποχή;

Σίγουρα πολλά αν και κάποια από αυτά τα σκεφτόμουν και πιο πριν, από τον τρόπο ζωής, τους γρήγορους και εντατικούς ρυθμούς που ζούσε ο περισσότερος κόσμος, η επιρροή που είχε όλο αυτό στη φύση, την αξία της ζωής και των ανθρώπινων σχέσεων.

Πως βλέπεις την επόμενη μέρα, μετά από όλο αυτό που περάσαμε;

Μια διαφορετική πραγματικότητα και όχι ‘κανονικότητα’ όπως πολλοί λένε, την οποία όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το κλειδί σε οτιδήποτε νέο θεωρώ ότι είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα με νέα θεώρηση των πραγμάτων.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μότο ζωής;

“O for a life of Sensations rather than of Thoughts!” ― John Keats

Τι θέλεις να ευχηθείς σε όλον τον κόσμο;

Να έχει δύναμη και αισιοδοξία…Είναι κάτι που διάβασα πρόσφατα και πιστεύω είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι τώρα: ‘ Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις αυτό που συμβαίνει, προκάλεσε τον εαυτό σου να ελέγξεις τον τρόπο που αντιδράς σ’αυτό που συμβαίνει. Εκεί είναι η δύναμή σου!.’

Για να δείτε όλη τη νέα collection: www.christinak.gr

Follow Christina K on social media:

Facebook: @christinakhandmade

Instagram: @christinak_official

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED