Skip to main content
Likewomangr anastasia sidira thessaloniki aftoamina 5 1 ff77de9b

Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει τις γυναίκες – Καμιά γυναίκα δεν είναι πλέον θύμα, καμία δεν είναι μόνη της

Ας αναρωτηθούμε για λίγο, υπάρχει καμιά γυναίκα σήμερα που νιώθει απόλυτη ασφάλεια όταν περπατάει στο δρόμο;

Δυστυχώς, ιδίως οι γυναίκες, αποτελούν έναν πολύ πιθανό στόχο για έναν εγκληματία. Η κρίσιμη ερώτηση είναι, τι μπορείς να κάνεις όταν αυτό συμβεί;

Το δικό μας κορίτσι πια, η Αναστασία Σιδηρά, εκπαιδεύτρια σε Αυτοάμυνα και Τακτικές Μάχης, καλεί όλες τις γυναίκες να εκπαιδευτούν με αποτελεσματικότητα στην Αυτοάμυνα, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ώστε να είναι προετοιμασμένες απέναντι σε κάθε κίνδυνο και επίθεση και μιλά στο Likewoman για το περιεχόμενο και τις θεματολογίες των νέων σεμιναρίων.

Διότι καμιά γυναίκα δεν είναι πλέον θύμα., καμία δεν είναι μόνη της!

Οφείλουμε όλες να γνωρίζουμε τον τρόπο για να αναχαιτίσουμε και να αποτρέψουμε τον κίνδυνο.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το κομμάτι της αυτοάμυνας; Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε εξαρχής;

Πρέπει να ξεκίνησε από την προηγούμενη μου ζωή…χαααχα δεν εξηγείται αλλιώς. Μπήκε στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και απλώς ακολούθησα το δρόμο που ξεκίνησε να χαράζεται μπροστά μου.

Στην πορεία μου, γνώρισα ιδιαίτερους ανθρώπους, καταξιωμένους στο χώρο, δυνατούς, έξυπνους, μάχιμους με πυγμή και αποφασιστικότητα.  Ταυτίστηκα μαζί τους και τότε κατάλαβα τι σημαίνει πραγματικά αυτός χώρος, οι γνώσεις και οι ικανότητες που απαιτούνται για να ανήκεις σε αυτόν.

Πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή για τα σεμινάρια και τι θεματολογία θα έχουν;

Τα περισσότερα σεμινάριά μας απευθύνονται σε επαγγελματίες ή άτομα που ανήκουν στο χώρο των τακτικών μάχης.

Το τελευταίο διάστημα όμως, ξανά φέραμε τη συζήτηση για την ανάγκη που υπάρχει στις γυναίκες. Δε θέλω να αναφερθώ στα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα το πω διαφορετικά, ότι σε έναν κόσμο σαν αυτόν που ζούμε πλέον, δε νοείται να υπάρχει ούτε μια γυναίκα που να μην ξέρει πως να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ενώ θα κινδύνευε ακόμα και η ζωή μου, θα είχα έστω μια ευκαιρία να παραμείνω ζωντανή και δε θα τη χρησιμοποιούσα.

Ο κόσμος είναι σκληρός εκεί έξω, ας δώσουμε χώρο στη γνώση και στην πρόληψη και ας φτιάξουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Με αυτή την ιδέα λοιπόν, από αυτή τη χρονιά, ξεκινάμε και πάλι μια σειρά σεμιναρίων που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των γυναικών! Τα πρώτα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα θα ταξιδέψουν και αλλού. Είναι μια σειρά σεμιναρίων με βασικές γνώσεις και διαφορετικές θεματολογίες που αγκαλιάζουν όλο το φάσμα των περισσότερων περιπτώσεων.

Θα ήθελα πραγματικά αυτή τη χρόνια, να δεχτούμε τόσες γυναίκες, όσες δεν έχουμε δεχτεί ποτέ στο παρελθόν. Όσες περισσότερες, τόσο ένα βήμα πιο κοντά στη στόχο!

Likewomangr anastasia sidira thessaloniki aftoamina 1

Τι είναι στην ουσία η τέχνη της αυτοάμυνας;

Η Αυτοάμυνα είναι η λέξη που δημιουργήθηκε για να καλύψει η Νομοθεσία. Δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να είναι η πραγματική λέξη που να καλύπτει όλο το «φάσμα».

Και με τον όρο Αυτοάμυνα, διδάσκεται λανθασμένα και από τους περισσότερους.

Δε νοείται να γνωρίζεις άμυνα, αν δεν κατέχεις πρώτα την επίθεση. Όχι για να γίνεις επιθετικός, αλλά για να μπορείς να αναγνωρίσεις και να ανταπεξέλθεις στην επίθεση που δέχεσαι.

Ο ρόλος μας και ο τρόπος που αναλαμβάνουμε την ευθύνη να διδάξουμε απλούς πολίτες, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο αποτέλεσμα μιας κοινωνίας. Αλλά αυτά είναι θέματα που θα τα αναλύσουμε από κοντά.

Αναστασία παρατηρούμε πως δεν μένεις ποτέ στάσιμη. Συνεχώς εξελίσσεις αυτό που κάνεις. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση και με την έννοια της δικής σου προσωπικής εξέλιξης;

Όταν μένεις στάσιμος, είναι σαν να μην αναπνέεις. Την εξέλιξη τη θεωρώ φυσιολογικό επακόλουθο. Μεγαλώνεις, ωριμάζεις, εξελίσσεται.

Δεν ξέρω ακόμα ποια είναι η μεγαλύτερη μου πρόκληση. Αλλά μια από τις πιο σημαντικές για μένα, είναι τα παιδιά! Όπως έλεγα πάντα, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να επιλέγουν να ζουν στο Φως, χωρίς όμως να φοβούνται το σκοτάδι. Αλλά για αυτό, θα αναφερθούμε στην πορεία….

Από την εμπειρία σου οι γυναίκες που έρχονται να εκπαιδευτούν έχουν βιώσει πρώτα κάποιο άσχημο περιστατικό στην ζωή τους ή βλέπεις πως σιγά σιγά λειτουργεί και η πρόληψη τα τελευταία χρόνια;

Δυστυχώς είναι λίγες οι γυναίκες που ενώ είχαν κάποιο περιστατικό, ήρθαν αργότερα να εκπαιδευτούν. Ο φόβος επηρεάζει πολύ τους περισσότερους ανθρώπους και αντί να τους δυναμώσει, τους κλείνει πιο βαθιά μες στο «καβούκι» τους.

Και αυτός είναι και ο λόγος που «φωνάζουμε» για την πρόληψη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκπαιδευτείς, πριν σου συμβεί κάτι κακό. Η αντιμετώπιση απέναντι σε μια επίθεση θα είναι διαφορετική, όπως επίσης και το πως θα το δεχτεί η ψυχολογία σου.

Ακόμα και να σου αφήσει σημάδια εξωτερικά, θα σου προστατεύσει τα εσωτερικά.

Μπορείς να μας διηγηθείς ένα αληθινό συμβάν που έχει τύχει σε κάποιον γνωστό σου και «σώθηκε» λόγω της γνώσης αυτοάμυνας;

Ναι, έχω να σας διηγηθώ αρκετές ιστορίες, αλλά είναι σκληρές για να ειπωθούν δημόσια. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, είναι πως η κάθε μάχη, είναι ένα παιχνίδι πιθανοτήτων. Μέσα υπάρχει ο παράγοντας της τύχης, του αιφνιδιασμού, της πρόληψης, της προετοιμασίας, της εμπειρίας και πολλών ακόμα πραγμάτων. Η διαφορά μεταξύ δύο ανθρώπων, είναι πως αυτός που είναι εκπαιδευμένος, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Likewomangr anastasia sidira thessaloniki aftoamina 2

Θεωρείς ότι η εκμάθηση αυτοάμυνας είναι σωτήρια για μια γυναίκα;

Δεν είναι?  Σαφώς και είναι! Και είναι κάτι που θα το ανακαλύψει και μόνη της όταν θα ξεκινήσει να μαθαίνει. Το αισθάνεσαι πλέον μέσα σου!

Τέλος Αναστασία, θέλω να μας πεις γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη να μάθει ο κόσμος να προστατεύει τον εαυτό του;

Πάντα υπήρχε! Έχει σημασία αν κάποτε τα περιστατικά ήταν λιγότερα ή περισσότερα? Η μόνη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με το “χτες”, είναι πως πλέον δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες να προετοιμαστούν και να είναι δυνατές απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Πληροφορίες σεμιναρίου στο τηλέφωνο: 6940188122

333241409 905721530765682 7918871734697715307 n e1677246950825

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED