Skip to main content
images easyblog articles 7750 marie denise diamandi 67d770d6

Marie-Denise Διαμαντή: Η Γυναίκα Που «Μετράει» Τα Άστρα Και Σε Απογειώνει!

Είναι ξανθιά, αν και κατακαιρούς κάνει αλλαγές, έχει εκφραστικά υπέροχα μάτια, αφοπλιστικό χαμόγελο, αγαπάει τα αστέρια και μας φέρνει την γνώση τους εδώ στην γη! Μετράμε 8 χρόνια φιλίας και είπα είναι καιρός να σας συστήσω ποια είναι η Marie Denise Διαμαντή που “μετράει” τα δικά μου άστρα!

Εν συντομία ποια είναι η Marie-Denise Διαμαντή; Είναι γυναίκα, σύζυγος, επαγγελματίας σύμβουλος ψυχικής υγείας, ερευνήτρια αστρολόγος ή μέλλουσα νομικός; 

Η Marie-Denise…είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας με τεράστια ελαττώματα και ίσως ένα μεγάλο πλεονέκτημα: αναγνωρίζει, αποδέχεται, μαθαίνει, άρα αγαπά μέσα και από τα ίδια της τα ελαττώματα με τις εμπειρίες – τα “λάθη” που αυτά συνεπάγονται …είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τη γνώση, αλλά και το συνάνθρωπο. Η γνώση έρχεται όταν έχεις ανοιχτές κεραίες να χαρακτηρίσεις και μετά να “απο-χαρακτηρίσεις” μια εμπειρία ως “λάθος”. Είναι ακριβώς αυτή η εμπειρία που μετά θα σε…απογειώσει!

Με όλα αυτά που έχεις ασχοληθεί, τελικά τι σε κερδίζει; 

Χμ…καλή ερώτηση. Τελικά πιστεύω πως με κερδίζουν όλα όσα έχω κάνει και με “προκαλούν” να κάνω άλλα τόσα. Καθετί ως εμπειρία αξίζει αυτοτελώς κι όλα μαζί δημιουργούν μια ολότητα που θεωρώ ότι συνοψίζεται στο εξής: τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους κι ενέχουν μηνύματα ζωής. Αρκεί να έχεις τα μάτια να δεις, την ψυχή να αναγνωρίσεις τα σημάδια, το λόγο να κάνεις τη σύνδεση και τον τρόπο να αξιοποιήσεις τη γνώση για να συνεισφέρεις σε “κάτι” στο μάταιο τούτο κόσμο.

Σε βλέπω ήρεμη. Τελικά θεωρείς πως η ζωή είναι απλή; 

Με βλέπεις ήρεμη, διότι είμαι επί της ουσίας ήρεμη. Η ζωή είναι απλή κι εκεί είναι η μαγεία της. Μόνο που για να καταλήξεις σε αυτήν την ηρεμία, μάλλον ξεκινάς από το απλό, περνάς από το δρόμο της σύνθεσης των πολύπλοκων, μετά κάνεις την απο-σύνθεση / αποκωδικοποίηση και καταλήγεις και πάλι στο αρχικό στάδιο του απλού. Μόνο που στην κατάληξη πλέον…”γνωρίζεις”. Έχεις επίγνωση του βάθους αυτού του απλού. Δεν ακολουθείς έτσι απλά μια “πατέντα”.

Τι είναι ευτυχία κι επιτυχία για εσένα; Υπάρχει “μυστικό” πίσω από το χαμόγελό σου;

Ευτυχία για εμένα είναι…ένας δρόμος μακρύς, γεμάτος δυσκολίες. Η ευτυχία έρχεται όταν κατανοήσεις ότι η ζωή έχει αξία, νόημα και χαρά κάπου ανάμεσα στα δύσκολα που συναντάς, κάπου ανάμεσα σε όλες τις προκλήσεις. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εμπόδιο ή πρόκληση. Η ευτυχία Δεν είναι αυτό που “περιμένουμε να’ ρθει”. Είναι αυτό που ζούμε Τώρα. Ευτυχία είναι η Αγάπη που έχεις εντός σου. Αγάπη που προϋποθέτει αποδοχή, ακόμα και προς τις ατυχίες ή τις τυχόν αποτυχίες. Όταν καταλάβεις ότι αυτά ακριβώς συνιστούν την κινητήριο δύναμη για να τρέξεις, να πας μπροστά, να υπερβείς τον εαυτό σου. Επιτυχία είναι να έχεις την παρρησία να βροντοφωνάξεις πως θέλεις αυτό ή εκείνο και να δουλέψεις για τούτο ακριβώς χωρίς φόβο και πάθος. Και ίσως αποτυχία είναι να μη βρεις το θάρρος ή να μην έλθει η έμπνευση να κυνηγήσεις τα θέλω σου -για οποιοδήποτε λόγο. Μυστικό πίσω από το χαμόγελό μου; Αγαπώ. Γενικά. Αγαπώ! 

Την ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη συζήτηση που είχαμε σε ένα υπέροχο καφέ ένα όμορφο μεσημέρι και όποιος θέλει να μάθει τα δικά του “άστρα” δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το site της!

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED